Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
 • filibustern

  Vi som gifter oss 2015!

  hoppar väl in här också. har varit med i "mammatråden" till denna. :P 

  förhoppningsvis gifter jag och min fästman oss 2015. det, tidigare eller inte alls tycker jag :P datum är inte satt och jag sa igår att jag vill gifta mig 2015 så han får bestämma datum. punkt.  :P

  vad har vi diskuterat och kommit överens om under de senaste 5 åren? 
  - litet bröllop. kanske max 25-30 pers.
  - Han ska fixa min brudbukett. (jag får inte veta ett nå! ganska spännande, fast kontrollfreaken inom mig blir lite upprörd)
  - gifta oss i kyrka. är väl ganska bestämt.
  - min klänning är inköpt sen länge, är dock orolig att den inte passar min kropp, trots att den är så vacker! (har tyvärr ingen bild)

  ååå de e väl det.. som vi har kommit överens om i alla fall. :P sen har jag ju massa idéer som bara väntar på att han ska bestämma datum så jag kan berätta dom (vill inte överfalla honom med idéerna innan:P)

 • filibustern
  Lindijoo skrev 2013-07-15 20:26:00 följande:
  filibustern: vad är det för klänning du har köpt? Märke/modell? 
  köpte den begagnad på blocket för 1000spänn. är visst en nixa enl. lappen :P har inte hittat vilken modell, men detta är väl det närmaste jag kommer. (kan ju vara den också) min är helt enkelt axelbandslös, har pärlor på bystan och ytströdd över hela kjolen, liitet släp och två rosor på höften, men det sysns som denna bild har lite mindre släp an vad jag har. tycker verkligen om den, men som sagt, är orolig att den gör min kropp orättvisa, är itne så lång nämligen. (158), väger drygt 60. så jag är ju inte tjock, men inte vältränad/smal heller. men jag gillar min kropp och vill framhäva den.

 • filibustern
  Lindijoo skrev 2013-07-15 21:40:55 följande:
  Hörnni, är ni förlovade allihopa? Vad har ni valt för förlovningsringar?
  Har lite huvudbry här. Vi ska förlova oss snart ((Solig)) 
  Jag tittar mkt på engelska sidor, verkar vara mkt billigare än här i sverige och finns mer att välja på.  Men vågar man köpa nåt man inte sett IRL? Berätta gärna om era förlovningar!
  yes. är förlovad sen nästan 4 år. :) här är våra ringar


  titan med guldinlägg, fästmannen har vitt guld och jag gult, då vi inte kom överens :P 

  här ser ni hur min sitter på fingret. :) 


   
 • filibustern
  Artemiss skrev 2013-07-16 11:50:21 följande:
  Har du provat den på? Har du bild på det? Vad tyckte du? Jag tycker att det ser ut som en jättefin klänning. Jag kan väl inte säga att jag är särskilt bra på att veta vad som passar till olika kroppsformer men det känns som att denna modell passar bra om man har lite byst och en viss bredd över axlarna så att midjan blir lite markerad. Min klänning är lite liknande och jag är väl lite mullig men jag tycker att klänningen ser fin ut och gör mig smalare. Sedan är jag ganska lång, 176, så jag har svårt att föreställa mig riktigt hur det blir när man är kortare, men åtsittande liv ända ner till höften borde väl gör att man ser lite långsmal ut i vilket fall? Jag spekulerar... :)
  ja oja, många gånger, och när den väl sitter så är den jätteskön att bära. har inte stor byst nej, MEN har ändå någon sorts midja tycker jag :) och det syns inte att jag har så liten byst under klänningen, det ser rätt så naturligt ut på ett sätt :) men har ju inte provat den med några bra skor som jag gillar heller, så kanske lite höjd kanske fixar oron med att jag ser för kort ut :P
 • filibustern

  kom på! OM gubben gå med på det, vore det mysigt med ett skogstema - tårtfat/ställning i trä, kottar, kvistar och annat som dekoration m.m... så vore det ju för läckert om vi hade TRÄskor på oss! alltså riktiga ener! :D jag vita och gubben svarta eller nåt :) 

 • filibustern
  bröllop2015 skrev 2013-07-17 08:10:19 följande:
  Åh vilken bra grupp! Vi planerar också bröllop till 2015, vi firar 10 år tillsammans hösten 2015 så vi tänkte gifta oss på sommaren, det är på tiden nu hehe. Vi har tänkt oss en budget på ca 30 000, och stilen ska vara lite vintage. Har kollat runt på lokaler och blir galen på hur dyrt det är överallt, men vi funderar även på att hyra stooora festtält med tillhörande bord och stolar och ha festen antingen hemma (på en stor åker) eller om vi hyr någon liten festlokal och använder deras tomt (men framförallt toaletter) vid havet. Vi ska även ha en borgelig vigsel och jag vill ha en sån bröllopsbåge har jag tänkt.

  Såg att ni diskuterat förlovning, vi är faktiskt förlovade två gånger. Dels en gång när vi var 16 och sen förlovade vi oss igen "på riktigt" när vi var 20, min sten lossnade dock från min ring så jag har ingen ring. Vi ska köpa nya ringar båda två och är mest inne på titan. :)

  Vi har även två små barn som kommer att vara 4,5 respektive 2år när bröllopet hålls, vette tusan hur man ska lösa det bara. De ska vara med till en början, men de kan ju inte vara med hela kvällen, dels kommer de inte orka det och dels känns det inte bra att låta dem vistas i en alkoholstinn miljö. Några tips? De har jättebra och nära kontakt med sina mor och far föräldrar men de kommer ju givetvis vara med på bröllopet. 
  firar ni oxå 10 år tillsammans 2015? :D får man fråga vilket datum? 
 • filibustern
  bröllop2015 skrev 2013-07-18 06:59:08 följande:
  Vad roligt med någon mer som firar då! Den 10/10 (så vi förlovade oss på riktigt den 10/10 -10). Och jag kollade upp vilken dag det var år 2015 och det var en lördag så nu börjar jag fundera på om vi ska köra på ett höstbröllop, de är ju inte det lättaste att hitta info om, det verkar inte vara så vanligt. Men det hade varit ett roligt sätt att fira 10-års dagen på! Skrattande
  den 16/12 05 blev vi ilag. den 30/10 09 förlovade vi oss. jag hoppas vi gifter oss 2015. har också önskat om ett höstbröllop. men mest för att det verkar så bra årstid. kan vara varmt, kan vara kallt. och så är det ju så vacker årstid! har föreslagit 5 september.. men min karl är inte så entusiastisk... än... :P men har sagt att han får bestämma datum. jag bara föreslog 5/9. (så vi har inget sammanhängande datum nej :P)
  och nog finns det info om höstbröllop! googla! har en hel mapp på datorn med nedtagna inspirationsbilder. har visat gubben några av dom och han gillar temat - skog. kan ju lägga upp några.. 
  vi älskade den här caketoppern :P 

  men det som är så bra med "skog" är att då spelar det ingen roll vad för årstid det är, det kan vara likväl en sommarskog  eller en vinterskog, som en höstskog. och mycket av temat kan vi ju göra själv eller be en av karlns farbröder om, då han är pensionerad träslöjdslärare, och han och den sidan av släktet har MYCKET ved och så. gå in på etsy och sök på autumn wedding eller nåt! 
 • filibustern
  bröllop2015 skrev 2013-07-18 08:49:14 följande:
  Åh tack för all inspiration! Skrattande Älskar tårtfaten gjorda av träd, det kan min pappa fixa utan problem till oss dessutom. 

  Är det bara jag som redan känner lite stress och funderingar över hur man ska hinna dekorera lokalen när man bara hyr ett dygn? Så man inte är helt slut lagom till bröllopet startar. Visst kan man delegera men att delegera allt känns lite trist när man jobbat så hårt med att få det som man vill ha det, och då kanske de som fixar dekorationerna lägger sakerna på ett annat sätt än man tänkt sig? Nojjig brud här ;) 
  ja visst var de snygga? gillar tanken på trä och skog, det är så.. mysigt, ombonat på något vis. och så tända ljus på höstkvällen. 

  ne, stressad över dukningen är jag inte. OM det blir en middag/fest så kommer vi nog ha det i byastugan i byn där min fästman har sina rötter. och då kan vi ju hyra hur många dagar som helst, är inte så ofta byastugan används så.. och billigt är det också, typ 100kr/dygn tro ja.

  ne det JAG är orolig över är att allt ska bli större än planerat! att allt ska bli för mycket om ni förstår? för invecklat. och då, om jag känner mig själv rätt, får jag prestationsångest och blir stressad över det!  och är också orolig över att jag ska jämt göra allt för att få andra att tycka om festen och allt. jag skriver "jag" för att karln min är totalt tvärtom. han bryr sig inte ett SHIT om vad andra tycker. och det är skönt, då kan han bromsa mig och lugna mig <3 

  t.ex täntkejag bjuda massa kusiner och farbröder på hans sida, för att det är den familj han har (ensambarn) just för att OM vi inte gör det, kan det bli sura miner och så (jag är väldigt konflikträdd) men han tittade allvarligt på mig och sa "du rör inte min sida... jag bjuder de jag vill bjuda och så är det med det". 
  jag frågade, och han sa att ja, han tar på sig att prata med dem OM det blir några sura miner.  

  så mitt orosmoment är mer vad andra ska tycka och hur stort/litet det ska vara. faktiskt. dumt. men så är det.  
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!