Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Vi som gifter oss 2015!

    ok, en post uträknad :D 

    har ju haft en funderering i hur mycket den alkohol vi ska bjuda på kommer kosta. 
    vi kommer bjuda på 
    2glas vitt/rött (och det får de blanda hur de vill, ett av varje, två av ett)
    2glad öl/cider (samma här) 
    1 likörskvätt :P 

    och vi fick ju lite olika alternativ på speciellt rött och öl, men för 
    4 boxar rött
    2 boxar vitt
    2 flaskor likör
    3 flak öl
    3 "flak" cider

    kommer kalaser gå på mellan 3500- 4000kr..beroende på vilket vin och vilken öl.. för MAX 40pers inkl. oss. 

    rimligt? 
    en del saker har jag räknat bort/till. tex öl för jag och karln, då vi båda hatar öl, en del av gästerna dricker inte alls.. många föredrar rött framför vitt... etc. 

    men just fasen.. kom ju på.. kanske inte alla dricker för de ska köra?... aja.. bättre ha så alla (som dricker) får, än att folk ska bli utan.. 

  • filibustern

    oh! ja minns i skolan vi hade någon sån lek.. typ att man fick ett x antal fakta, som man skulle hitta personerna till. t.ex "har en dotter som heter xxx", eller "jobbar som ...." och så får man försöka hitta personen (eller en person, kanske finns fler som har samma yrke) faktat stämmer på

  • filibustern

    ojoj vilken produktiv dag jag/vi haft idag. var hos min tärna och fick lite tips och nya frågor uppdagades. så då när ja komme hem så hade jag å göbben ett planeringsmöte! 

    -dukningen är klar, det enda som är oklart är vilken färg grundduken ska ha, vi väljer på vitt, svart eller grönt

    - hur inbjudan ska se ut är helt klart. nu bara att fixa det allra sista till dem (stämplar) 

    - vi har bokat in att fara till närmaste "stad" på torsdag, där vi ska köpa blockljus, kolla vad vinglas kostar och kolla vad de har för färger på pappersduk på Dollarstore, samt köpa smådjur på leksaksaffären (till caketopper)

    - har bestämt att nästa gång vi ska till stugan ska vi låna nyckeln till byastugan,där vi ska ha festen och allt, och checka av hur många bord/stolar de finns, kylutrymme, hur kan vi arrangera borden, vilken våning ska vi vara på etc.

    - jag har beställt Smycken till mig, slips till mannen och tårtbesticken. kostnad, 878kr. inkl. frakter ^^ Från Etsy

    DET GÅR FRAMÅT!

  • filibustern
    den här bilden kommer vi ge till vår bagerska. dock vill vi ha envåningstårtor bara. smaker har vi faktiskt inte gått in på så mycket. jag har föreslagit hjortron och något, men.. ja ja vet inte faktiskt. blåbär vore ju gott faktiskt :) 
  • filibustern

    hemma efter en dag i "stan" för bröllopsshopping, fixa mat åt ormarna och en middag för att fira att vi varit förlovade i 5 år idag^^ 

    vi fick en hel del köpt till bröllopet
    10 blockljus
    en rulle bordsduk (vi vill provduka och kolla hur långt en rulle räcker först) 
    Caketoppern. 


    ganska rolig grej ang. caketoppern, för jag hade ju planerat att köpa ett Älgpar att ha som caketopper. tyvärr fanns bara älgtjur'n, men tänkte att, ja men vi kan ju köpa kon någon annan dag vi är i stan och dom har inne, det är ju inte jättebrådska, men så såg jag igelkottarna och visade karln, och han bara "men så söta! tyckte bättre om dom.. typer jag passar oss bättre. du och jag mot världen ser det ut som^^". 
    blev billigare också. 
    sen har vi sagt att om vi ångrar oss, så vet vi ju vart älgarna finns^^ 
    dom är ju liiite små kottarna.. men det gör inget tycker jag^^ 

  • filibustern

    en liten rådfrågan. kommit på att jag vill göra små viglas"smycken", så att gästerna ska hålla koll på sitt glas, och så är det ju gulligt^^ fann då dessa exempel, tänkte göra själv (blir billigast) och dessutom bränna in initialerna för var gäst,  men vet inte om jag ska ha metallring, eller köra typ ett lädersnöre eller något? 

    det ja gillar med snöre är att det ser mysigt ut, och naturligt liksom. 
    men metallring är enkelt att ta lös och sätta dit.. medan snöre måste man knyta.. men metallring känns.. tja. det skär sig liiiite.. 

    vad tycker ni?

  • filibustern

    kul med en till septemberbrud! :D jag gifter mig den 5e ^^ 

    varför känner du att det är kört att hålla under 90k? om man får vara nyfiken? 

    intressant upplägg med de flesta till middag, men bara några till tårta, aldrig läst om förut. ^^ 

  • filibustern

    i västerbottens inland^^ mer vill ja inte avslöja, då alla känner alla här, och googla dom på orten och ser något roligt här.. då börjar rykterna :P 

    min karl var inte heller så sugen på något stort.. är han förvisso fortfarande inte, men han accepterar saken^^ jag vill itne heller ha jättestort, men vill ju inte bara gå i jeans och t-shirt till kommunhuse heller :P vi har en budget för MAX 40 pers (inkl oss), vi kommer vara i en byastuga, catering från ica.. vi försöker hålla oss under 30 000, och hittills ser det lovande ut, tror jag räknade ut att vi ligger just nu  på ca 24 000 inräknat allt som jag kommer på. det som kommer kosta är maten, drickat och tårtorna. min ring kommer vara bland de billigaste då jag bara tänkte sätta in diamanter i min förlovningsring.

    dekorationen tar vi mycket från skogen då vi har skogstema^^

    vi har inte så stor släkt någon av oss tack och lov. hade blivit besvärligt annars. mycket är för att göbben min inte har några syskon (jag har däremot 4st). men då tar vi några av hans kusiner istället. ^^ 

    vad har ni för tema? :) 

Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!