Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern
    Plättis skrev 2014-09-05 12:06:08 följande:

    Alltså, jag har hittat något som är så perfekt att jag inte tror det är sant. (Etsy är livsfarligt!) För sakens skull kan det vara bra att veta att jag är språkvetare, språknörd och skulle leva och andas språk om jag bara kunde. 

    Den här buketten är gjord av en gammal ordbok, och det är så vackert att jag tror jag dör lite. Hur funkar det, ni som beställt från Etsy? 


    Etsy är farligt ja, vi kommer göra en storbeställning i höst, bl.a med mina bröllopssmycken (hoppas jag hittar ett bra halsband tills dess, då det jag tänkte ta blev slutsålt.....), Gubbens björkslips, troligen ett tårtknivset (med björkhandtag såklart) men även lite övriga saker, som ett broderi till mig^^ 
  • filibustern
    litenkaka skrev 2014-09-05 14:22:09 följande:

    Känslig fråga kanske? Men får ni bidrag till bröllopet av era föräldrar?


    ne. ingen vet än.. men troligen kommer vi inget få, mycket pga att mina föräldrar har väldigt jobbigt ekonomiskt, och karlns föräldrar... nje. ja tror det bara inte. 
  • filibustern
    AnnelieK skrev 2014-09-05 18:26:59 följande:

    Till er som ska ha höstbröllop (som jag också gärna hade haft nästa år men det får vänta något år till), jag har verkligen förälskat mig i denna stickade sjal från etsy:

    https://www.etsy.com/se-en/listing/99092918/wedding-shawl-bridal-bolero-shrug-ivory?ref=shop_home_active_4


    fin :) men dyr som F*n.. tur min mamma är handarbetare, så vi skulle nog kunna klura ut något mönster och göra :P 
  • filibustern

    funderat lite på detta med tårta - det har varit svårt att hitta en sorts design man gillar, men man vet ju att vi vill ha något trä-aktigt, då vi har skogstema. men nu tro jag ja har hittat designen som i alla fall JAG fullkomligt älskar! 

    det enda synda var väl att det är flera lager, som jag helst vill undvika (för enkelhetens skull) men de är så JÄVULSKT läckra! älskar liksom konstrasten - grå bark, och så upplyses allt med blommor i en viss utstående färg. 
    man kan ju säkert göra något liknande med en-våningstårtor, men det blir nog hur man än gör det aldrig lika snyggt som såhär! :P 

    ska höra med göbben va han tyck. 

  • filibustern
    E&M skrev 2014-09-06 14:45:20 följande:


    Efter allt klänning prat =)
    Här kommer en bild på min klänning.
    Jag var väldigt inne på att köpa en klänning från kina men så snubblade jag över denna klänning på rea och slog till!

    Kan verkligen rekommendera att prova olika modeller innan man beställer. För det jag hade titta på på nätet och ville ha. Det passade inte alls min kropp, så var bara att börja om på nytt =) 

    Hoppas att jag inte ska tröttna på denna innan det är dags för bröllopet. Men har ifall helt slutat titta på klänningar för att inte frestas
    va fin! är den tvådelad eller ser det bara ut som så? 
  • filibustern

    varit lite inaktiv här.. men har väl inte så mycket att skriva, men hänger med i vad ni skriver^^ 

    på torsdag kl 10 ska vi till prästgår'n å boka kyrka (IIIIH!!). och sen på kvällen pratade min tärna och jag om å kanske vara hos mig och snacka lite bröllop^^ 

    men för övrigt står det rätt så stilla. 


    Plättis skrev 2014-09-16 10:37:08 följande:

    Det var Leila Lindhoms "världens godaste morotskaka" om någon undrar, och den var verkligen fantastiskt god. Och jag åt inte hela själv, vi firade svärmor och sambons yngsta bror i helgen eftersom de fyllt år, och det blev en jättebit över. Min älskade blivande make hjälpte mig göra slut på den igår (vi åt riktig middag också), så nu börjar mitt nya liv


    en notis - morotskaka kan man tammetusan inte misslyckas med :P 
  • filibustern
    Emilia skrev 2014-09-17 11:01:29 följande:

    Oj oj, vad ni är långt i planeringen..... Sambon blir galen när jag stressar på ;)
    Ska prova klänning 15/11 så det är ett tag dit... 
    Och tårtprovning? Känns som jag ligger back haha. 

    Hur ska ni göra med musik i kyrkan och på festen?


    vi ska anlita vår dragspelslärare osm ska få spela höga gärdet och rid över skog, samt psalmerna såklart (en vänlig grönskas och den blomstertid), på festen har vi inte tänkt på så mycket musik, funderar på att be lillebror fixa ljud och så.. 
  • filibustern

    skitbesviken blivande brud här... 

    hade planerat sen en vecka tillbaka ungefär, att vi skulle fara till pastorsexpen och boka kyrka och så, vill helst boka med personer face2face så att säga.. ooh jag är så nervös, och så kommer vi dit.. 

    "torsdag 18/9 har pastorexp. stängt pga personalplanering".. 

    MEN ÅÅÅH!!!!!!!!! 

    JUST IDAG, då man har längtat efter att ÄNTLIGEN få gra något stort, som att boka kyrka, och tillsammans med sin blivande.. JUST IDAG, då de har öppet och allt, JUST IDAG, skulle dom ha stängt. 

    karln min skrattade bara och tyckte det var ett gudomligt omen.. -.-' han verkade då inte lika besviken som jag.. om ens alls. 

    jävla skit-ursäktafranskan.. 

    och än värre - vi kan inte göra't på tosdag (då dom också har öppen 10-12) för då jobbar han, och nu ska han börja jobba torsagar, så då kan vi inte fara dit och boka heller (dom har samma tid då) och telefontider är månd-fred.... 10-12!!! och då jobbar ju göbben.. suck!!! ännu en sak vi inte kan göra tillsammans.. får komma överens om vem som får ringa... suck

  • filibustern
    Trattkantarellen skrev 2014-09-18 17:10:14 följande:

    Alltså...

    Om ni vet vilken kyrka ni ska gifta er i, varför måste ni då boka den tillsammans?

    Om ni är osäkra, åk till kyrkorna och kika, bestämmer er, och sen är det bara någon av er som ringer och bokar?

    Spelar ju ingen roll vem som sköter själva bokandet om ni ändå har bestämt er tillsammans? 


    Vi har ju typ bara en kyrka att välja på. Men tja, ja ville väl bara att vi gjorde NÅT praktiskt tillsammans. Annars är de bara jag som beslutar och bokar å beställer, för tusan de e ju bara jag som sparar pengar just nu... Och kyrkan är en stor grej.... Äsch ja vet inte.. och nog kan någon av oss ringa, men jag vill den andre ska vara med i rummet när det sker.
Svar på tråden Vi som gifter oss 2015!