• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • muggles

    Cicci: va?! Har ni kollat på större? Förstår att det måste vara svårt att hitta ngt liknande, särskilt för en rimlig penning. Varför är din make inte redo med att flytta då (om det nu också var centralt menar jag)?


    Lappis: lät jobbigt med den där berättelsen - hur många ord behöver du få ihop?


    Tinga: underbara nyheter! Tänk om det har lossnat nu alltså, att han fattat grejen? Tänk att det kan finnas ngt positivt med kräksjuka...

  • muggles

    Håll tummarna för oss förresten - vår bil ligger ute på blocket. Förhoppningsvis kan vi få en bra slant för den (öronmärkt till amortering på huset). Hittills bara dåliga bud tyvärr (hoppas inte vi har samma otur med bilen som med lägenheten!!!)

  • Lapinette

    mugglan - när den är klar så kanske ca 6-8 sidor men just nu skriver jag om de första fyra punkterna och är väl på 2,5 sida.

  • porchez

    har egentligen inte tid att skriva men måste bara säga GRATTIS till Tinga, blev alldeles rörd av att läsa hur ni suttit och ätit tillsammans och Piff (eller är det puff, förlåt blandar så lätt ihop) som lastat in tugga efter tugga!! Måste varit en härlig känsla. Nåt som vi andra tar för givet!!


    Nu måste jag rusa vidare....

  • MSW

    Idag har vi inte varit inne mycket alltså! Folket med vagnen (har A i knäet så blir lite kortfattad) ska komma vid "sex-tiden", så vi väntar på det och sen blir det gympa! A sitter och tittar på sig själv på videokameran och rätt vad det är så skrattar han åt vad som händer!


    Nenne: Låter som fina blommor! Ett par av dem ingicj i min beställning med, fast åt syrran, jag skulle egentligen bara köpa pelargoner till våra blomlådor..


    Förresten, vad gör man med gamla krämer och sånt? TYp solkräm? har en hel påse, och det känns inte helt bra att slänga det i hushållssoporna, eller?


    Nu har A tröttnat!

  • Ore

    Mugglan: Nä, ni hade ju otur med lägenheten, så det vore ju förbenat om ni skulle ha otur med bilen också...


    MSW: Hmmm, spontant så tror jag inte det är så farligt att slänga solkrämer i hushållssoporna... Men jag är inte expert inom området, riktigt. Visserligen ska man ju gärna återvinna plastförpackningar, men jag tror inte det är så stor miljövinst om förpackningarna inte är tomma. Men solkräm bör ha ett visst energivärde vid förbränning, och plast har det ju definitivt!

  • passionsblomman

    Nu har jag fixat låset på bår ena ytterdörr. Det har varit i baklås sedan i vintras och jag är mäkta nöjd med att ha pillat isär allt OCH fått ihop det igen med fungerande lås som resultat. Men det tog en ganska lång stund.

    Pappersrensning av högar som hamnat lite här och där-också lång stund.
    Tvätta massor av lakan som blivit liggandes i källaren...påbörjad städning i köket..tja, inte hr jag då kommit så långt, med det är ju lite mindre kvar än det var imorse åtminstone.

    Dagens hjälteinsats: jag fick syn på den största padda jag någonsin skådat när den stretade över väen här förut idag. Jag rusade ut och bar den över gatan och ner till mer skyddad terräng i vår trädgård. Den såg inte vidare tacksam ut, men kanske kommer det småpaddor i trädgården senare i sommar.

    Hosta låter mindre äckligt om man kallar dem det Svenska namnet-Funkia. Jag älskar dem! De är perfekta till allt möjligt. Särskilt om man vill ha en massa lökväxte på våren. Jo, för Funkian kommer rätt sent och då har lökarna blommat över-och då täcks de fula vissna bladen av Funkians nya fina.
    Nenne, du har köpt väldigt precis exakt sådana saker som jag vill ha...men jag får inte köpa nu. Jag måste rensa det som finns först.

    Tinga, jag blev lipfärsdig av glädje över ätbeskrivningen! Fortsätt moffa både Piff och Puff! Hejja!

    Nähäpp, mera städa...hejrå´!

  • Liten med Mindre

    koko - overallen satt fint o lilleman var nöjd o varm. Tack!

    Mindre rasade i backen med fingrarna under dockvagnens handtag, precis när vi kom. Skrubbsåren svider visst väldigt, trots fina plåster. Stackarn. Vi har varit förskonade från de flesta olyckor hittills.

    Lycka till alla som säljer saker. Begagnat är toppen i många fall - särskilt barnsaker.

    PB - paddornas ouppskattade hjältinna  

  • snaily

    Tinga
    Hipp hipp hurra för Piffs ätande, så himla kul att höra! Härligt att se ditt inlägg fullt med glada gubbar!


    PB
    Mäkta imponerad av ditt låsfixande! För att inte tala om städande och tvättande och paddräddande!


    Här har det varit en typisk måndag - började med lätt kaos på jobbet men ordnade sen upp sig hyfsat. Mitt morgonhumör är verkligen under all kritik och jag snäste lite åt en kollega under morgonkaoset - inte helt omotiverat dock, men ändå, jag som alltid brukar vara from som ett lamm. Egentligen vet jag inte om det går att förklara med graviditetshormoner, eller om jag bara använder det som ursäkt för att få vara lite grinig.


    Frullan
    Byter en tråduppdatering mot en reseberättelse! (Nä, nu ljög jag, är värdelös på uppdateringar...)


    Typiskt, Korven lämnade just mina fötter, han som värmde dem så bra...

  • sweetstreet

    Å jag har också hittat hit nu!!!


    Bra trådstart BS! 


    Träffade ett par vänner i helgen där det visade sig att de förstökt i drygt ett år utan resultat mer än 2 missfall och att de nu gick på utredning. Återigen inser man hur VANLIGT det ändå är detta. Tror hon är typ 34 eller 35 nu och han ungefär samma ålder. Det jobbiga för dem just nu var att både hans yngre bror samt hennes yngre syster just deklarerat att de ska ha barn! Sådant är ju såååå jobbigt när man själv kämpar i motvind och vi pratade en del om just detta. Att inte orka känna sig 100%igt glad för sina syskons skull. Särksilt hon kände så mot sin syster. och skulden det medför att inte känna full glädje och stöd.


    I övrigt är det mycket runtomkring oss nu som gör att jag pendlar väldigt mycket i humöret. Min stressnivå åker upp och ner som värsta berg-o-dalbanan.


    Kanske är detta en av förklaringarna till varför jag också känner mig så slut. Det varierar mellan att jag får småpanik till att jag sticker huvudet i sanden och kör strutsen. Alt handlar om framtiden och hur vi ska försöka lösa den. Det värsta är nog att vi båda inte riktkgti vet själva vad vi vill. Mitt visum går ut nästa höst. Och innan dess går mitt anslag ut så om jag itne hittar nytt jobb eller får fönyat anslag är jag arbetslös om ett år. Skitjobbigt! Vi har i ivlket fall kommit framt ill att ansöka om grönt kort för att öka våra valmöjligheter och att slippa ha den tidspress som det annars vore att veta att nästa höst MÅSTE jag lämna landet. Beslutet känns bra. Men det kostar ju så mycket pengar och det är detta som gjort att vi ändå inte vetat riktigt hur vi skulle göra. För OM vi ändå lämnar USA inom loppet av ca 1,5 år så är det ju pengar kastade i sjön! 


    FAN vad jag tycker det suger detta att man måste ha visum och skit för att få bo och jobba i olika länder? Varför itne bara öppna gränderna helt? FATTAR inte?!?!?!?! Så länge man kan försörja sig och inte ligger landet till alst borde man för sjutton gubbar kunna få tillstånd att bo. leva och arbeta där tycker jag. Men även här i USA är man såklart rädd för att "utlänningar ska ta jobben och droppa lönerna". Särskilt efter Obama. Jg tycker som de flesta att obama gjort skitbra jobb inom MYCKET, men tyvärr tycker jag han för en ganska inskränkt och faktiskt trångsynt politik vad gäller arbete och invandring. Jaja....


    Den som lever får se.


     


    Men sådana här tankar och funderingar tar såååå mycket energi. känner mig ibland helt slut!


     


    Men vår vardag är annars bra.


    Skitrolig är hon nu lilltjejen!! Pratar mer och mer och har t o m börjat berätta mer vad hon tänker vilket är skoj!


    Och sjunger gör hon typ hela tiden! Jag blir så förvånad varje gång hon sjunger sånger jag kan förstå vilka det är! Många vet jag iten alls vilka det är dock. De sjunger ju massor på dagsi och jag kan ju inte så många av barnvisorna här....


     


     

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen