Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Å jag har också hittat hit nu!!!


    Bra trådstart BS! 


    Träffade ett par vänner i helgen där det visade sig att de förstökt i drygt ett år utan resultat mer än 2 missfall och att de nu gick på utredning. Återigen inser man hur VANLIGT det ändå är detta. Tror hon är typ 34 eller 35 nu och han ungefär samma ålder. Det jobbiga för dem just nu var att både hans yngre bror samt hennes yngre syster just deklarerat att de ska ha barn! Sådant är ju såååå jobbigt när man själv kämpar i motvind och vi pratade en del om just detta. Att inte orka känna sig 100%igt glad för sina syskons skull. Särksilt hon kände så mot sin syster. och skulden det medför att inte känna full glädje och stöd.


    I övrigt är det mycket runtomkring oss nu som gör att jag pendlar väldigt mycket i humöret. Min stressnivå åker upp och ner som värsta berg-o-dalbanan.


    Kanske är detta en av förklaringarna till varför jag också känner mig så slut. Det varierar mellan att jag får småpanik till att jag sticker huvudet i sanden och kör strutsen. Alt handlar om framtiden och hur vi ska försöka lösa den. Det värsta är nog att vi båda inte riktkgti vet själva vad vi vill. Mitt visum går ut nästa höst. Och innan dess går mitt anslag ut så om jag itne hittar nytt jobb eller får fönyat anslag är jag arbetslös om ett år. Skitjobbigt! Vi har i ivlket fall kommit framt ill att ansöka om grönt kort för att öka våra valmöjligheter och att slippa ha den tidspress som det annars vore att veta att nästa höst MÅSTE jag lämna landet. Beslutet känns bra. Men det kostar ju så mycket pengar och det är detta som gjort att vi ändå inte vetat riktigt hur vi skulle göra. För OM vi ändå lämnar USA inom loppet av ca 1,5 år så är det ju pengar kastade i sjön! 


    FAN vad jag tycker det suger detta att man måste ha visum och skit för att få bo och jobba i olika länder? Varför itne bara öppna gränderna helt? FATTAR inte?!?!?!?! Så länge man kan försörja sig och inte ligger landet till alst borde man för sjutton gubbar kunna få tillstånd att bo. leva och arbeta där tycker jag. Men även här i USA är man såklart rädd för att "utlänningar ska ta jobben och droppa lönerna". Särskilt efter Obama. Jg tycker som de flesta att obama gjort skitbra jobb inom MYCKET, men tyvärr tycker jag han för en ganska inskränkt och faktiskt trångsynt politik vad gäller arbete och invandring. Jaja....


    Den som lever får se.


     


    Men sådana här tankar och funderingar tar såååå mycket energi. känner mig ibland helt slut!


     


    Men vår vardag är annars bra.


    Skitrolig är hon nu lilltjejen!! Pratar mer och mer och har t o m börjat berätta mer vad hon tänker vilket är skoj!


    Och sjunger gör hon typ hela tiden! Jag blir så förvånad varje gång hon sjunger sånger jag kan förstå vilka det är! Många vet jag iten alls vilka det är dock. De sjunger ju massor på dagsi och jag kan ju inte så många av barnvisorna här....


     


     

  • sweetstreet

    TACK alla sötisar för era uppmuntringar.


    jag mår bra men det går lite upp och ner med humöret ibland när tankar på framtiden ramlar över en...


    Nenne, ett green card kostar (med advokat) här i NYC knappa 10.000. Så det är helt klart en ansenligt summa. Särskilt för oss som u inte direkt har några topplöner....Men vi ahr kommit framt ill att det ändå är värt att köra racet och ansöka för det tar bort mycket av vår nuvarande stress. Det jobbiga är väl att man ju inte är säker på att man FÅR grönt kort bara för att man ansöker. Och då har man ju verkligen slängt 10.000 i sjön!!!


    10.000 är alltså US dollar då... Inte kronor...


     


     


     

  • sweetstreet

    Haha Nenne förreten. Kanske ska jag skcika några RIKTIGT ROSA TJEJkläder till e härifrån?!?!? För HÄR finns det verkligen prinsesskläder som heter duga....


  • sweetstreet

    Tinga,


    GRATTIS förresten till middagsframstegen! UNDERBART!!!


    Blir så himla glad för er skull när jag läser om det!


    Hoppas nu det håller i sig!


     

  • sweetstreet

    Varför får man dubbelt radavstånd när man klickar "enter"..... Knasigt! Bara för att man vill börja ny rad är det ju inte säkert att man vill börja nytt stycke ju!!!!!

  • sweetstreet

    Vi skaffade en liten stroller till Lillsktuttan i helgen och hon abra ÄLSKAR den! Så himla kul att se! Hon springer runt med den hela tiden. Tyvärr vill hon ha med den till dagis på mrognarna så det blir varje morgon ett himla liv när vi säger att hon måste lämna den hemma....


    Men det är skitkul när ngt man köpt blir så omtyckt tycker jag!

  • sweetstreet

    AM!!


    haha ja vi har tänkt tanken!  


    Men vi måste ju skilja oss först och sedan hitta ngn att gifta oss med.


     


    10.000 är förresten för båda oss. Det kommer bli maken som ansöker och då ansöker han för sig samt sitt bihang d v s mig...!

  • sweetstreet

    Fast man önskar ju att ens föräldrar planerat lite bättre och fött en av oss här i USA så vi fpått medboprgarskap istället Hahaha!


    Så Nenne!


    Kanske bör ni komma hit i SOMMAR istället för nästa år???????? Så att Pricken III kan bli amerikan oc slippa allt sådant här skit i framtiden OM haon skulle vilja komma hit o jobba eller plugga i framtiden....

  • sweetstreet

    Ang piller så blev jag sjukt deppig och ilsk av de nya piller jag började äta efter att jag ammat klart Lill-Skruttan. Men jag bytte och nu mår jag bra igen. har tidiigare aldrig mått dåligt av p-piller så jag gick tillbaks till mina gamla.


    Men det är kmnepigt det där med preventivmedel tycker jag. Ibland kan jag känna att jag kanske inte skulle knapra piller. Dels för hormonerna man stoppar i sig i kroppen och desl av miljöskäl eftersom just östrogen är en av de största miljöproblemen vi har för våra grundvatten idag!


     


    Men jag vet inte riktigt vad jag annars skulle göra..... 

  • sweetstreet

    Äsch nu måste jag gå och mata mina celler.


     


    Ang långtidsodlingar och Ah så tror jag att man här enbart gör det. Iallafall långtidsodlingar. 


    Själv är jag väl mest hemma med musblastocyster då... men jag HAR ju sett även humana sådana vilket var coolt!


    Man blir lite ödmjuk inför livet när man ser dem....


     


     


    Ha det gott nu tjejer!


    Ses senare!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen