• BrudSommar2006

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Sedan 2006 har vi som hänger här försökt lista ut hur man märker när man är gravid och om ett efterlängtat plus möjligen är att vänta. Vi kan inte vara speciellt smarta för vi är inte ett dugg närmre en lösning på problemet nu än då och ändå ger vi inte upp.


    Nåja, se till att få tummetotten ur nu och hjälp oss komma upp till de nästan 12 000 inlägg vi kom upp till nu sist. 


    Jag har förstått att man helst ska uppge skostorlek, favoritchoklad, var i landet man bor och hur det står till på barnfronten för att börja hänga här med oss men jag vet inte jag, jag tycker att det går lika bra att skicka en slant direkt till mig.


    Hursom, här diskuteras hus och hem, resor och relationer, goda drycker och fester och så klart när nästa trådträff kan tänkas inträffa och var. Har man väl gett sig in i diskussionerna här så kommer man aldrig loss.


    Välkomna!


    Här finns förra tråden: 


    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3651505.html

  • Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen
  • Telis

    Tinga, ååååh, vad härligt att höra om Piff och hans ätande!!! Hoppas att det håller i sig nu!! {#lang_emotions_smile}

  • Lapinette

    Telis - visst gjorde ni något smaskens i helgen (pratar om mat)? Är det något du kan rekommendera? Ska ha gäster på lördag och är just nu helt tom på uppslag till huvudrätten. Det får inte vara för krånglig då vi kommer att vara ute på landet på dagen och inte hinner göra några längre förberedelser.

  • nennesjuttioåtta

    telis – har tänkt säga det hundra gånger men glömmer bort ... – TUSEN TACK för kassen med kläder jag fick, det används flitigt!

  • Telis

    Lappis, vi gjorde ruccolafylld fläskfile med rotfruktsgratäng, gratängen tar ju lite tid att fixa, dels för att det är en del som ska skals och skivas och sen ska den ju stå i ugnen ett tag men fläskfilen och såsen går snabbt att göra.


    Jag brukar skippa koriander i såsen för det gillar inte jag och det går alldeles utmärkt utan.


    Här är receptet iaf:


    Ruccolaspäckad pepparfile med rotfruktsgratäng

    4 pers 

    600 g fläskfile
    1 kruka ruccola ca 40 g
    60 g philadelphiaost
    salt
    3 msk hel vitpeppar
    rapsolja
    smör 

    Gratäng 

    400 g mjölig potatis
    200 g rotselleri
    200 g jordärtskockor
    2 dl riven västerbottenost
    1 tsk salt
    svartpeppar
    2-3 vitlök pressad
    2 dl vispgrädde 

    Grön sås
    blad från en kruka basilika
    2 msk färsk koriander
    1 äggula
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 msk dijonsenap
    1 dl majsolja 

    Börja med gratängen, sätt ugnen på 200 grader (180 i varmluft), skala rotselleri, jordärtskockor, potatis & skär i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med ost, salt, peppar & vitlök.  Häll i smorda små formar och häll över grädden. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 min. 

    Klipp av det mesta av ruccolastjälkarna och strimla bladen. Blanda med philadelpiha och salta. Stick hål i köttet med en kniv eller brynstål & lägg ostmassan i en sprits och fyll hålet i köttet. Krossa vitpeppar i mortel. Salta och rulla köttet i pepparn, bryn köttet i olja och smör. Efterstek mitt i ugnen 175 (i varmluft 160) cirka 20 min till 68 grader i innertemp. Du kan eftersteka gratängen om du sänker värmen.
     
    Mixa basilikablad, korianderblad, äggula, senap och vitlök. Späd med oljan lite i taget till en krämig sås.

  • nennesjuttioåtta

    oj, vad gott det lät! och ang storleken, hade du frågat för några månader sen så hade allt varit bauta men på något vis så har barbamama tagit över min kropp.

  • Lapinette

    Telis - låter supergott men kan bli kruxigt med tid för själva gratängen.

  • Ore

    Tinga: Ååååhhh, sitter här och är nästan gråtfärdig för att Piff har ätit någorlunda ordentligt. Underbart! Hoppas, hoppas, hoppas att det är "proppen ur"-effekt nu och att det håller i sig! {#lang_emotions_apple}


     


    (Här kom äpplet till pass, det var enda mat-smileyn jag hittade )


     


    Nenne: Barbamamma är en pudding!


     


    Åh vad sugen på rotsaksgratäng jag blev... Hmm... Nä, det får nog vänta till senare i veckan.


     


    Finns det en växt som heter hosta??? (Trädgårdsnovis nummer ett här, har bett arkitekten om en LÄTTSKÖTT trädgård...)


     


    PB: Heja dig och madrasserna, hoppas disciplinen håller i sig.


     


    Attsingens. Nu kom maken hem. Eller ja, det är ju trevligt. Men med tanke på att jag verkligen inte tillbringar hela dagarna här vid forumet, så är det påfallande ofta som han kommer hem just när jag sitter här och skriver... Vilket gör att han inte har någon som helst förståelse för att en del dagar med lillkillen kan vara litet småjobbiga, och att man inte hinner med saker ordentligt. För 'det är väl bara att skriva litet mindre på datorn'. Hmmm...


     


     

  • Telis

    nenne, vad konstigt, du såg verkligen inte ut som Barbamama på magbilden och det är ju bara en vecka sen.


    Lappis, du hinner inte göra gratängen dagen innan? Den blir säkert bara ännu godare av att stå till sig en dag i så fall.

  • Lapinette

    Telis - har sparat ned receptet till ett senare tillfälle. Tack!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen