Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Godkväll!

    Vilken härlig dag det var - ute hela dagen nästan med familjen. Åkte till parklek o röjde runt, grillade, trillade, cyklade o fikade. Åkte hem och slaskade med vatten på balkongen för att göra rent. Mindre slaskade väl mer än hon gjorde rent, men jag fick till lite glans i alla fall. Bara trallarna kvar och det blir lättare utan lilla slaskfian.

    BS - fin trådstart. Och vad skoj för Iris att rida. Mindre säger att hon vill varje gång vi passerar stallet på väg till dagmamman. Men hon är ju lite liten. Kanske hittar en liten shettis på Skansen i sommar.

    koko - jag kan ses i morgon. Vill du ut och åka är du jättevälkommen hit. Eller om vi ses i stan någonstans. Ska nog våga mig ut nu. Lilleman är oftast ett ypperligt sällskap för utflykt tycks det. Skickar ett sms oxå.
    Torsdag har jag ju Mindre hemma med, så det blir lite rörigare att åka, men det beslutet avvaktar jag gärna med.

    Nenne - du har visst samma åsikt om mögelost som maken min. Ett dalafenomen månne?

    Lappis - en till som röstar för mingelbingo. Med förhoppning att folk tar sig tid att prata och inte bara rusar runt o jagar rutor. har bara spelat i tonåren.

    FruLlis - välkommen hem. Kom ni hem när ni skulle, eller blev det fördröjning? Skönt att vädret var på er sida i alla fall.

    Nu ska jag nog sätta fart med lite bildredigering. Vill inte att lilleman ska visas i albumet med alla sina prickar i ansiktet.

  • Liten med Mindre

    Tinga - underbart med lite medvind!!!!

    Cicci - attans surt med nån som är seg i starten. I o för sig har jag oxå beslutsvånda - men den tycks mindre ju dyrare objekt.

    babyvakt - vi har Padwico 9xx. Nöjda.

    koko - tack för en trevlig fikastund och för overallen. Nu ska väl lilleman slippa vara stoppad korv i vagnen i em. Kul att träffa det extra solskenet du hade med i vagnen.

  • Liten med Mindre

    koko - overallen satt fint o lilleman var nöjd o varm. Tack!

    Mindre rasade i backen med fingrarna under dockvagnens handtag, precis när vi kom. Skrubbsåren svider visst väldigt, trots fina plåster. Stackarn. Vi har varit förskonade från de flesta olyckor hittills.

    Lycka till alla som säljer saker. Begagnat är toppen i många fall - särskilt barnsaker.

    PB - paddornas ouppskattade hjältinna  

  • Liten med Mindre

    Godmorgon!
    Lilleman passade på att vara långvaken o grinig igår kväll. Trött mamma var rätt vresig. Men gissar att det blev så för att han sov gott i vagnen när vi var på stan...

    koko - trodde du fått mersmak på Gateau's innegård. Den lokala varianten tycks mer praktisk. Inboxa gärna adress så ska jag fundera lite mer på att komma. Har erbjudande att lämna Mindre hos mina föräldrar för att underlätta för mig att komma. Samtidigt är det ju kul för henne att träffa annat folk.

    Så - som det ser ut nu kommer i alla fall lilleman o jag om vi inte blir rassliga. Mindre får jag fundera lite på.
    Säg till vad vi kan ta med oss?!?

    Nenne - vi har en vävd sjal. Jättemysig att bära bebis i, och han sover gott. Men han sover oftast gott själv med, eller ligger själv o är nöjd, så vi har knappt använt den. Synd. får se om det blir något i sommar ifall man vill ut lite mer i terrängen. Kompletterar bärstolen kan jag tro.

    AM - grattis till Hector i efterskott!

    BS - tar gärna emot killkläder. I större storlekar (över 56/62) har vi ärvt det mesta, och 90% är rött, rosa eller blommigt. Så 68 för killar vore kanon.

    Nu - mot sängen. Ska försöka få sova middag idag. Märkte igår att det behövdes.

  • Liten med Mindre

    Undrar varför lilleman aldrig sover gott o tyst när jag försöker sova? Och så fort jag ger upp så snusar han förnämligt. *muttrar*

    Nenne - grattis till shopping!
    Mugglan - strålande med dagis och andra fattade beslut!

    Vänner - hur har det gått med dina försök att ge upp chokladen? Lillebrors mage något bättre?

    Hos oss är lille-magen nog bättre, men mitt godissug fortfarande stort. Det finns ju inte så mycket annat att pilla i sig utöver choklad - som har samma härliga effekt när man är trött o butter. Skulle vara maken då - sex o choklad ska ju vara likvärdigt enligt vissa. Men av någon anledning är jag inte lika sugen på det när tröttheten sätter in. Märkligt!

  • Liten med Mindre

    BS - 62 sitter fint på lilleman just nu. O nu har jag med en bebbe som vill har stora kläder o mjuka resårer...

    12 juni - ska kolla kalendern. Har flera gaml flaskor i skåpet.

  • Liten med Mindre

    koko - jättetack för den mysiga fikastunden. Synd att vi behövde åka, Mindre sov tyvärr inte (eller åt) hos mormor o morfar heller.
    Så roligt att få se alla små och större trådbarn, ingen ser nånsin ut som man tänkt sig. (inte ert hus heller koko, hade tänkt mig det helt annorlunda Tyckte jättemycket om Connys rum - superfint!)

    BS - jättetack för alla kläder. Nu klarar vi oss med strl 62 i alla fall. Inventerade vårt eget lager med strl 68 idag, och 70% var alltför tjejigt för att sätta på lilleman, så tillskottet var välkommet.

    Telis - jag fick nytta av tröjorna på en gång. Blev nedkräkt hemma hos föräldrarna. Så ovanligt att jag faktiskt blir överaskad när det händer.

    Övernattning borta med barnen gick väl så där. Mindre hade mardrömmar eller vad det nu var, och skrek som besatt i 90 min runt midnatt. Lugnade sig i 5 min och skrek igen under hela tiden. Tillslut hjälpte bara ta upp, byta blöja, prata, titta på mörkret, läsa bok...

    Valborg - lugn middag hemma med maken. Sen följt av hittills bästa natten med bara en matning. Fast det händer nog inte igen för nu har lilleman sovit hela em. Vägrar vakna för mer än mat. Suck!

    Nåja, badning, matning, godis till mamma sen blir det väl kväll här med. 

    Trevlig kväll! 

  • Liten med Mindre

    O, vad flitiga alla är med städning i finvädret! Mindre o jag planterade blommor i lördags, men eftersom vi hade städat balkongen innan fick det bli lite försiktig plantering...

    Gick lekparkssafari i går förmiddag och sen bort på fika o middag. Kände mig lite schitzofren hos koko med två barn att hålla ordning på. Inte något mot vad man kände sig med fika på en brygga utan räcken, och en två-åring, en bebis  och så maken och det andra sällskapet med barn. Hugaligen! Ville haft både löplina och flytväst på Mindre, för maken hade förmågan att koppla av med samtal lite för lätt och släppa greppet om overallen på tjejen. Hjälp!

    Dop - vet inte när vi ska slå till. Juni är för tidigt känns det, juli för somrigt och augusti semestrar och bröllop i alla kyrkor. Och var ska man vara? I lokala kyrkan har de bara dop av fler barn samtidigt, och massvis med bröllop. Kyrkan vi var i sist är jättepoppis bland brudpar och nog full den med. Fast söndagar gifter sig väl ingen förstås?

    Idag - hade tänkt åka till jobbet på besök, men blev hemma med två förkylda barn. Maken fick gå till jobbet med sitt halsonda. Jobbigt när lilleman har slem i halsen, för jag vet inte riktigt hur jag ska hjälpa honom. Renässansdroppar och upprätt läge har fått ner lite mat i runda magen i alla fall. Tur att han har att ta av. Själv sitter jag o äter av kakorna jag skulle bjudit kollegorna på. Tror inte de håller sig tills jag åker dit. en form av paj-rutor med citronkrämfyllning. Oj vad synd om mig o min mage.

    AM - vi hade en superdryg o god tårta till Mindres dop. Vi är en festvan famlij som borde kunnat räkna hyfsat på åtgången, men vi fick 3,5 tårtor över av 5... Fast jag har inte receptet här förstås. Någon form av hög men kompakt botten fylld med fromage och toppad med filadefiafrosting. Toppingen gjorde att den gick fint att frysa med. Tack o lov!

  • Liten med Mindre

    Kramar till Tinga!
    kramar till AM
    Kramar till BS - vi får ses en annan dag när ni känner er bättre.

    Själv undrar jag var dagen tar vägen. Vi hinner ju bara lämna Mindre, äta sova middag och plocka undan hemma - sen är det dags att hämta igen. Undrar när man någon gång ska hinna med lite extra fix, träning och att bli intresserade av varandra igen?

    Picknick - avvaktar med svar då jag förmodligen är ensam med barnen den dagen. Kände mig schitzofren nog när jag hade med Mindre hem till Koko, så att ha henne och lilleman med in till stan själv känns inte så lockande just nu.

    Är det förresten någon som kan tipsa om trevliga semestermål för småbarnsfamilj? Vi vill inte sitta på föräldrarnas land eller sväronens hus alltför länge i sommar. Hemma i lägenheten vill vi ju inte heller vara. Hyra hus eller kortare pensionat/hotellvistelser med bra aktiviteter... Svårt när alla inte kan dyka.

    Porchez - hoppas på nytt jobb!

    Nenne - jag sov med flera olika kuddar i sängen. Liten kudde under magen och större kudde mellan benen. Vända sig är ett projekt och det är ju nästan lättare från stående än att rulla runt. Skönt att kunna vända sig nu!

  • Liten med Mindre

    Telis - ska kolla Ramundberget. O även kolla vad ica kortet har att erbjuda. bra tips med kundkorten

    Jo, Mindre kan vara så go så, oftast. Hon har nog makens sociala sida o pratighet... Glad att du o Televinken inte tog skada av uppvaktningen.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen