Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    BS - smart med en dedikerad låda för sparandet.

    Jag mår ganska ok, lite förkyld. Maken är riktigt sänkt fortfarande, så midsommarresan blir nog inte av (Mjölby). Vet inte vad vi ska hitta på i stan??

    Mugglan - kul med renovering! Pappa byggde hus till mig o syrran, de finns nog kvar oxå.

  • Liten med Mindre

    AM - antar att det är en våning och inte en lägenhet ni vill hyra ut? Är det svårt att hitta rätt personer?

    Snaily - skönt att doktorn inte såg nåt  speciellt - även om det inte var direkt lugnande heller.

    BS - vi har inte gjort mer semesterplaner än de första 2 veckorna då det blir släkten i Dalarna. Sen blir det väl stan o landet gissar jag, med utflykter typ Kolmården och goda vänner inom dagsutflyktavstånd. Kanske är rätt skönt. Får se.

  • Liten med Mindre

    Fast man måste ju kunna neka byten med? Fast det kanske är en dålig idé och ger dåligt rykte.

  • Liten med Mindre

    Trevlig helg PB - hoppas ni får skoj! Glöm inte att sätta gästerna i arbete. Inget pensionat du har.

    AM - min singelkompis flyttar till storstan i höst. Kanske vore nåt?

    Inser att vi blivit med midsommarfirande hos oss då vi är för hängiga för att ge oss i väg till vänner. Mådde pyton över att behöva lämna sent återbud, men det kändes "bättre" när det visade sig att de fortfarande var sjuka med.
    Så nu måste det röjas lite hemma, för vi hittade fler vänner i stan som inte hade något på gång. Och så måste jag komma på vad o hur vi ska äta och vilka uppgifter som ska delas ut till alla.

    Hur firar man midsommar i lägenhet??? (Vi har i och för sig ett firande på gång vid slottet hela em, men mat behövs ju på kvällen i alla fall.)

    Kom förresten in i galleriet igen. Säkert datorn som var trött. Måste kommentera:
    Oms - det såg skoj ut att se en ljus och en mörk kopia av samma ansikte på en bild. Du och stora tjejen är verkligen lika.

  • Liten med Mindre

    BS - nate är väl det där klibbiga ogräset som växer bland potatisen i landet. I alla fall hos oss. Rölleka - det är väl en medicinalväxt oxå? Minns inte vad den var bra för (liten hårdskaftad, hunkäxliknande växt), vicker - känner till kråkvicker som är de där slingriga lila blommorna som påminner om kärringtand i blomman, men sitter i klase.

    Inte mycket klokare ang midsommarmat efter att ha läst Buffé. Endera köra på klassiskt med köttbullar potatis sill o bröd. Kanske enklast när det blev så här oplanerat. Inte så jättefestligt till middagen kanske. Grilla är det ju inte tal om här tyvärr - annars midsommarmiddag för oss.

    Nu har det brummat i baken på lilleman. Dags att sanera före maten.

  • Liten med Mindre

    Bröllopsvals - vi dansade till Edelweiss. Fanns på skivan från dansskolan, och jag har alltid tyckt om Sound of Music.

    Snorkis - bröstvårtskräm o tvättlappar är ju inga akuta saker. Köp om du behöver. alla får inte behov, beror säkert på slitaget på bröstvårtor etc. för mig har bröstmjölk räckt när det känts slitet i början. Skumtvättlapparna från när Mindre föddes kämpar jag med för att göra av med nu... De passade inte oss heller.

    Å andra sidan är vi kära i en hudmousse som heter Proderm Hud, som beställs på Apoteket. Funkar strålande i rumpan och läker snabbt. Inget kletigt som Inotyol. Fast det är en vuxenversion med konserveringsmedel, barnversionen säljs inte i Sverige, fastän den tillverkas här. Nåja, Lilleman har fin rumpa han med, liksom syrran.

    Så olika man ser på sina behov med barnen.

    Typ det där med kläder - vissa har nästan bara tröjor på barnen, och jag hatar tröjor, vill ha bodys på bebben, så att det inte åker upp hela tiden. Med Mindre funkade inte huvtröjor, men lilleman är det finfint att ha som uteplagg.

    Nu ska jag ösa upp en jätteskål glass och begrunda midsommarplaneringen. Kan nog bli en citronkladdkaka här med, att ta med på picknickfikat med jordgubbar till. Borde väl funka??

  • Liten med Mindre

    Hej hej!
    En till som haft en skön midsommar. försökte åka på firande vid Tyresö slott, men när extraparkeringarna var fulla 500 m från slottet, och folk höll på att trilla ur bussarna, så vände vi och åkte till badet och hade picknick i stället. Skönt! Mindre får dansa nästa år.

    Och introduktion av badstrand gjorde att vi igår när värmen återvände, åkte och badade på riktigt. eller - lilltjejen badade och vi andra höll i. Det räckte gott.

    Piggelin - hoppas pappsen kryar på sig fort. Svärfar fick en stroke någon vecka efter vårt bröllop. Det var nog också av det lindrigare slaget, men livet blir ju annorlunda efteråt i alla fall. Medvetenheten finns där.

    Nu ropar lilleman - undrar om nådige herr'n kan tänka sig äta lite nu kanske.

  • Liten med Mindre

    BS - du kom hem ordentligt? Jättemysigt var det vid vattnet. Och gräsligt varmt på vägen hem (gick, då det var en bra stund till bussen skulle gå).

    Vi är hemma o svalkar oss - har fått maken att hämta Mindre med bilen. Skönt att slippa promenera mer idag. Gör nog ingen nytta hemma dock...massor med trista saker som borde tas tag i.

    AM - styrka till dig, och hoppas att advokaten piskar mattan med skruttgubben.

    Muggles - just stekt torsk med färskpotatis är det tänkt att inmundigas ikväll. Panerade ni eller stekte rakt av?

    Vickan - är Trollet hård i magen oxå, eller bara gasig? Kanske lite mindre mängd, och lite lösare mat att börja med (mer bröstmjölk eller ersättning i)?

    Sen måste jag utfärda en varning för upplevelseföretaget LiveIt. Vi gjorde förvisso fel som inte kollade utgångsdatum på kortet vi fick, men kunde inte tänka mig att det skulle vara inom ett år från det vi fått det. Det gick ut 1 juni upptäckte vi igår. Ringde o kollade om vi kunde förlänga något då det varit snärjigt med barnafödsel etc. Kostar 300kr att förlänga 6 månader. Känns soppigt. Många saker har ju inte gått att göra när man är gravid eller har pyttesmått hemma.

    Nåja, ska återgå till någon form av annan nytta hemma... Tjing!

  • Liten med Mindre

    Telis - mat ska vara skoj, o det verkar Televinken ha. Vad händer om han får en egen sked, hård skorpa eller majskrok att sysselsätta händerna med?

    Det kommer förresten fortsätta vara kladdigt ett bra tag. Ju snabbare han lär sig hantera skeden desto bättre...

  • Liten med Mindre

    Sommarhälsningar!
    Grattis till Hattis o Oupsie! Skoj med plusitiva nyheter!

    Trevlig semester ni som kommit igång.

    MSW - lycka till med potträningen. Mindre är måttligt sugen - säger inte riktgt till när det är på G. Funkar ju i trädgården på landet, men kanske inte så fint i stan.

    För övrigt är det pålandet vi härdar ut i värmen. Mina snälla föräldrar tar hand om oss o avlastar genom att leka med Mindre, laga mat etc. Guld värt! Lilleman växer så det knakar - trots att jag ägnat en vecka åt att vagna bort alla nattmål utom ett. Gick över förväntan - hittills. Hoppas på bra fortsättning.

    Får återkomma, dagishämtning.

  • Liten med Mindre

    Pannkakor - efterrätt, helst med soppa av någon sort före. Fast med barn hemma blir pannkakor lätt en räddning när inget annat finns. Inte alltid man orkar skära grönsaker till soppan. :--)

    Sexliv - vi jobbar på saken. Men jag tillhör kategorin som tappar lusten helt under graviditet o amning. Fast jag kanske borde gå och göra slag i saken när jag knåpat klart här...

    Piggelin - jag glassar inte runt särskilt. Är lyckligt lottad med 20 h hos dagmamman, fördelat på 3 dagar, vilket ger hyfsad utdelning i samvaro med lilleman. De som glassar lite mer är de i Stockholms kommun som får 30 h. Lyx för de flesta. Samtidigt som jag får dåligt samvete att tänka att tid utan Mindre är lyx.

    Nu, ska vi se om veckans träningspass kan påverka formen något...

  • Liten med Mindre

    Gosnosen - jättegrattis!

    Härligt med plusvåg!

    känner mig för stressad jämt, för att kommentera allt jag tänker. Tror det inverkar på mjölken, eller om lilleman bara äter mer nu, för det är rätt torrt på kvällen. Ska pröva med mat ikväll eller imorgon, får se hur herrn uppskattar palsternacka. Sen får det kanske bli ersättning för att mätta min lilla knubbsäl. Sysselsätter hjärnan med funderingar gör det i alla fall.

    Nu bär det iväg till dagmamman för att hämta Mindre, och sen ut till landet tills på lördag.
    Hoppas att ni har det toppen i värmen!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen