• Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången
  • Cantaton

    Jag mår bara bättre av att vara hemma. Fick så många flashbacks från pappas sjukhustid när jag låg där. Bara grät och grät igår.

  • Aleta

    Ojojoj, kramar till dig Cantaton. Jag var med om något liknande för några år sedan. De gick igenom allt, men hittade inget. Fortfarande ett mysterium, men jag misstänker psykisk och fysisk stress. Hoppas att det snart går över för dig!

    Heloise, härligt att du hittat studieglädjen igen. Intressant med bebisskriken! Själv var jag och lillan (2,5 år) på bokbussen idag. Vi går varje gång den kommer (var 14:e dag) och lånar mängder med barnböcker. Det är så mysigt. Byns lilla mötesplats!

  • Fjällbruttan

    Cantaton, megakram till dig!! Hoppas du får nåt vettigt svar snabbt, typ akut spasm i diafragman som självläkt eller så! Måste verkligen varit en fasa för dig att ligga inne, har du träffat kuratorn nåt? Hoppas h*n var bra i så fall! Kram igen!

    Heloise, Kolla efter kochinhöns, de har moonboots Men en get?? Eller flera??
    Huuuu.. de äter ju precis allt och hoppas tom. på bilar....*ryser*

    För övrigt skulle du trivas hos oss... det är bara stackars maken som inte läser...resten av oss är bokmalar tom. lilla vild läser själv ibland i sina favoritböcker, i alla fall kollar och pratar högt Stina Wirsén är storfavorit här, Vem är arg är underbar

    Förresten är det väl tur att "våra" bebisr skriker på svenska, hur skulle vi annars förstå dem??

    Sonja, underbar bröllopsdag Mindre underbart med träningsvärk... beror den bara på skidåkning??

    Själva har vi varit ute på skotertur hela dagen och sen ätit grillat till middag, så vi är trötta och möra här, men en underbar dag.
    Mindre underbart var att mellantjejen lindade sig själv runt en björk när hon åkte skrana så hon har ett mycket ömt och blått smalben, men inget brutet, phu!

  • Heloise

    Åh bokbussen! Jag älskar bokbussen, skulle helt klart vilja jobba på en sådan alt ett litet bybiblo, där folk samlas, dricker lite kaffe och skvallrar

    Hoppas att du snart mår bättre Cantaton!

    Nu är jag mätt i magen efter kalvstek, men röksugen så att jag klättrar på väggarna snart och Panzer alldeles särdeles puckad idag, kan ju höra ihop

    Nu är jag trött på att det inte blir ngn bebbe, alltså byebye cigaretter och så måste jag gå ner i vikt! Man kan inte påverka om man blir gravid eller inte, men man kan iaf försöka ha så goda förutsättningar som möjligt!

  • Soldemor

    Min chef ringde mig vid 18-tiden idag och frågade om jag ville gå på en kurs imorgon som hon skulle på, men har fått förhinder. Ja tack, det handlar om kommunikativt ledarskap, spännande! Sedan blir det att åka direkt t jobbet och projekt konfirmation och fotografering av konfirmanderna! Tänk, vi är redan där, känns som om det inte var så¨längesedan vi började!

  • Heloise
    Hvidbrud skrev 2010-04-06 23:12:49 följande:
    Men chefen, är det inte.....?
    Ja, jag tänkte detsamma. Ganska coolt att "chefen" har telefon
  • Sonja68
    Heloise skrev 2010-04-06 17:34:42 följande:
    visste ni att bebisar anpassar sitt "crying pattern" efter sitt modersmål, även innan de kan prata. Det finns en studie som är gjord på 30 tyska och 30 franska bebisar, det visade sig att deras crying pattern skiljer sig åt och intonationerna är olika. De stämmer däremot överrens med den språkmelodi som bebisarna är vana med sedan födelsen. Ergo svenska bebbar skriker på svenska och franska bebbar på franska(om man förenklar det) Hur coolt är inte det!!
    Det där har jag också läst om, jätteintressant!
    Undrar om våra skrek på ryska eller svenska eftersom vi pratar både och... Men jag tror de skrek mest på ryska faktiskt. Det är vårt "hemmaspråk".
  • Sonja68

    Cantaton; ! Oj, oj, hoppas de kommer på vad det är för nåt. Och att du mår bättre nu! Hur känns det idag

    Blomman: Fantastiska framsteg Blompojken gör. Jag blir alldeles varm i hjärteroten ♥

  • Aleta

    Ja, Blomman, vad härligt med Blompojken! Han blir nog stamkund på biblioteket.

    Själv har jag börjat läsa C.S. Lewis för storflickan. Liiiite tidigt kanske, hon fyller ju snart 6. Jag förenklar de allra svåraste orden, men hon tycker att det är jättespännande! Jag börjar med "Hästen och hans pojke" en av mina favoriter från när jag var liten. Det kanske går att börja med Harry Potter`här snart också?

Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången