• Dewi Sri
    Äldre 13 Apr 10:22
    16360 visningar
    125 svar
    125
    16360

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • Nalle Puh 40
    Äldre 24 Apr 14:35
    #22

    Jag är oxå med, en månad kvar till bröllopet

    Slutade med godis, chips och popcorn efter nyår och har klarat det

    Dock så äter jag lite fikabröd och glass, men bara på helgerna för något måste man ju unna sig...

    Går på vattengympa 1-2 ggr per vecka, perfekt för mig som har problem med knän.

  • soffi7­3
    Äldre 24 Apr 15:06
    #23

    jag har samma problem, vill ga ner ca 2-3 kg max just bara för att klänningen ska sitta snyggare. Jag har upptäckt att det är lönslöst för mig att försöka ga ner dom kilona för jag styrke tränar sapass mkt att jag lägger pa mig muskler i det jag förlorar i fett. Jag har alltid hallt pa mkt med sport men sen i Dec har jag kört ett rätt disciplinerat styrketräningsschema samkt mkt löpning och märker pa mina kläder att jag blivit mindre pa flera ställen och mina kompisar fragar om jag gatt ner i vikt men vagen har faktiskt inte rört sig alls. Sa precis som Hawaiiii säger sa ska man nog inte vara alltför fixerad vid själva vikten utan just mer pa matten istället ex midja , rumpa , lar.
    .


    Hawaiiii skrev 2009-04-22 18:12:49 följande:
    Om du vill gå ner i vikt för att kläderna ska sitta snyggare tycker jag inte du ska fokusera så mycket på vikten, utan på midjemåttet, eller höftmått...eller var någonstans du vill minska omfånget.Skippar du kolhydrater går du ner i vikt eftersom du förlorar mycket vatten i kroppen, men när du börjar med kolhydrater igen kommer du gå upp ett par kilo lika snabbt. Har du en skada skulle jag kombinera promenaderna med simning och styrketräning...men då måste du börja äta kolhydrater igen, annars blir träningen skadlig. Har du någon tidsram på hur lång tid det får ta?
  • Hawaii­ii
    Äldre 24 Apr 15:14
    #24

    Provade brudklänning igår. Var tydligen en 34 istället för 38...ojojoj. Ska vänta med att sy in den till strax innan bröllopet så jag inte hinner tappa fler kilon. Idag köpte jag ett bigpack GB-glass för att hejda nedgången lite. När man väl börjat träna (springer varannan dag) går det VÄLDIGT snabbt! Lycka till allihopa!

  • fragol­ina
    Äldre 24 Apr 15:36
    #25

    Ja det där är jag lite rädd för, att gå ner för mycket. Dels för att jag har beställt klänningen i min nuvarande storlek så minskar jag för mycket i omfång måste den ju sys in. Det är ju iofs ett kärt besvär. Men framförallt tycker jag att det är ganska lätt nu när jag har kommit igång med rätt mat och träning, det går av bara farten och är inte särskilt svårt att låta bli godis och annat onyttigt. Så jag är orolig att jag ska gå ner för mycket av bara farten.

  • Hawaii­ii
    Äldre 24 Apr 15:39
    #26

    Ja, när man väl kommit igång så rasar det på snabbt. När jag köpte klänningen sa hon att många brudar rasar i vikt strax innan bröllopet. Och jag känner INGEN som gått upp veckorna innan. Tyvärr har jag inte snörning i ryggen, den kan ju rädda mycket.

  • Valkyr­ia84
    Äldre 24 Apr 22:20
    #27

    Suck, har varit lika duktig denna vecka med både kost och träning men idag visade vågen att jag gått UPP 8hg! Varför? Undrar om det är för att jag druckit kaffe med mjölk några dagar denna vecka. Men suck... har två veckor till innan klänningen ska sys till men det känns ju piss att jag gått upp i vikt. Då känns det mycket svårare att fortsätta...
    Någon som varit i liknande situation?
    Jag tycker det är jätte konstigt. Ibland när jag bestämmer mig för att unna mig då går jag inte upp alls, och sen när jag tex dricker kaffe med mjölk då går jag upp fast att jag åt godis och kakor veckan innan... jaja det är bara att hålla modet uppe och fortsätta...

    LirreMagic: Självklart utesluter jag inte ALLA kolkydrater, det är för mig omöjligt då kolhydrater finns i det mesta. Däremot så äter jag inge, potatis, pasta, ris, bröd eller godis, kakor, glass m.m.

  • Nalle Puh 40
    Äldre 25 Apr 07:45
    #28

    Bakade 100 kanelbullar igår åt mamma men åt "bara" tre på em när jag och sambon hade picknick vid ett naturskyddsområde med vatten, det gav verkligen "härligt att leva känsla" och det är ju nästan lika viktigt som träning för mig...
    Är så stressad jämt och att sitta där vid vattnet med den man gillar mest med en fikakorg och lyssna på vattenfallet och fåglarna gav mig MASSOR av energi...

  • fragol­ina
    Äldre 25 Apr 16:13
    #29

    De där sakerna som ger "härligt att leva"-känsla tror jag inte man ska utesluta, även om de är onyttiga. Livet SKA vara härligt, vad är det för vits med att vara supersmal men känna otillfredsställelse för att man försakar det man tycker om. Då är jag hellre tjock men lycklig!

    Det viktiga är ju att man inte äter tre kanelbullar VARJE dag. Men någon gång ibland är jag övertygad om att det gör mer nytta än onytta!

    Själv var vi jag på kalas igår hos några kompisar och då tackade jag ja till allt som bjöds (och det var inte lite!!). Men festade man på godsaker varje dag skulle det ju inte vara samma njutning.

  • fragol­ina
    Äldre 25 Apr 16:16
    #30

    appropå kanelbullar.... jag ska nog ta och baka jag också, gott att ha i frysen och M2B blir dessutom barnsligt glad när jag bakar :)

  • Valkyr­ia84
    Äldre 25 Apr 17:28
    #31

    SUCK... jag visste att det skulle bli såhär bara för att jag fick upp lite, då tappar jag motivationen och äter sånt jag inte ska äta just nu. Var matmässa inne istan så jag passade på att äta creps med choklad och banan, samt minipannkakor med chocklad och sirap... inte det nyttigaste just nu men härligt gott var det=)
    Jaja vi får väl se vad som händer med vågen. Två veckor kvar innan klänningen ska sys till så jag får väl ta mig i kragen och stå ut i två veckor för efter måtten har tagit hos sömmerskan får jag varken gå upp eller ner.

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!