• Dewi Sri
    Äldre 13 Apr 10:22
    16538 visningar
    125 svar
    125
    16538

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • fragol­ina
    Äldre 25 Apr 18:31
    #32

    Men Valkyria, tappa inte motivationen för att du går upp några hg eller om vågen står still (lätt att säga, motivation är ju inget som man precis får på order...) Du kan mycket väl gå ner trots att det inte syns på vågen, du kan av olika skäl samla på dig vätska, tex veckan innan mens eller så kanske du tränar mycket så att du bygger upp musklerna. Jag vägde mig i tisdags och då hade jag varken gått upp eller ner på en vecka och blev då väldigt besviken eftersom jag verkligen varit duktig med kost och träning. Tänkte vad sjutton är det som är fel. Sen vägde jag mig på torsdan och då vips hade jag gått ner ett halv kilo. Så det kan växla från dag till dag och det viktiga är att inte ge upp för förr eller senare syns resultatet. En dag i veckan kan man mumsa på godsaker men det viktiga är att inte hamna i fällan att "äsch jag har ändå slarvat så det är ingen idé, jag kan lika gärna äta godis idag också". Äter du godis en dag går du inte upp i vikt. Men gör du det flera dar i rad gör du det definitivt.

    Lycka till och GE INTE UPP!!!!

  • Valkyr­ia84
    Äldre 25 Apr 20:22
    #33

    Tack! Behövde höra från de orden. Jag är egentiligen medveten om detta men motivationen sjunker direkt vågen inte visar det jag vill. Nej får väl se att jag hade en mumsdag idag och tar nya tag i morgon =)


    fragolina skrev 2009-04-25 18:31:38 följande:
    Men Valkyria, tappa inte motivationen för att du går upp några hg eller om vågen står still (lätt att säga, motivation är ju inget som man precis får på order...) Du kan mycket väl gå ner trots att det inte syns på vågen, du kan av olika skäl samla på dig vätska, tex veckan innan mens eller så kanske du tränar mycket så att du bygger upp musklerna. Jag vägde mig i tisdags och då hade jag varken gått upp eller ner på en vecka och blev då väldigt besviken eftersom jag verkligen varit duktig med kost och träning. Tänkte vad sjutton är det som är fel. Sen vägde jag mig på torsdan och då vips hade jag gått ner ett halv kilo. Så det kan växla från dag till dag och det viktiga är att inte ge upp för förr eller senare syns resultatet. En dag i veckan kan man mumsa på godsaker men det viktiga är att inte hamna i fällan att "äsch jag har ändå slarvat så det är ingen idé, jag kan lika gärna äta godis idag också". Äter du godis en dag går du inte upp i vikt. Men gör du det flera dar i rad gör du det definitivt.Lycka till och GE INTE UPP!!!!
  • Nalle Puh 40
    Äldre 26 Apr 07:27
    #34

    Jag väger mig inte men igår när jag skulle prova klänningen för att se om jag kunde ha skorna jag köpt till så sa mamma att den gick lättare att dra upp igår än sist

    Lycka till alla tjejer och NJUT lite av våren oxå... (själv så ska jag snart iväg och jobba )

  • Dewi Sri
    Äldre 26 Apr 18:41
    #35

    Hoppas alla haft en trevlig helg! Vad kul att det är så många som hakar på den här tråden!
    Valkyria - upp med hakan! Lite mjölk i kaffe är ingen fara (om man inte är laktosintolerant och svullnar p.g.a. det förstås). Jag brukar alltid gå upp ett par hekto innan mens, det kanske kan vara något sådant? Själv har jag inte kunnat träna då mycket i veckan eftersom jag fått jobba över sent. Har dock försökt kompensera med långpromenader i helgen. Har inte gått ner något mer, men imorgon börjar en ny vecka med nya tag!

  • Valkyr­ia84
    Äldre 26 Apr 18:59
    #36

    Tack! Skönt att kunna få lite motivation härifrån =) Har nu vägt och mätt mig (vilket jag gör varje söndag) och har gått upp 6hg men inte något i mått, ska snart ha mens så det kan ju bero på det. Jaja i morgon är det ny vecka och två veckor kvar tills jag ska sy till klänningen så ny är det nya friska tag som gäller.
    Hur går det för er andra? Hoppas ni haft en trevlig helg med massor av sol, i går var här i Värmland kanon väder och idag kom det lite regn men nu är det fint igen =)

    Dewi Sri skrev 2009-04-26 18:41:49 följande:


    Hoppas alla haft en trevlig helg! Vad kul att det är så många som hakar på den här tråden!Valkyria - upp med hakan! Lite mjölk i kaffe är ingen fara (om man inte är laktosintolerant och svullnar p.g.a. det förstås). Jag brukar alltid gå upp ett par hekto innan mens, det kanske kan vara något sådant? Själv har jag inte kunnat träna då mycket i veckan eftersom jag fått jobba över sent. Har dock försökt kompensera med långpromenader i helgen. Har inte gått ner något mer, men imorgon börjar en ny vecka med nya tag!
  • fragol­ina
    Äldre 27 Apr 09:41
    #37

    Jag har slarvat en del med kosten i helgen, inte överdrivet, men jag känner att jag gick utanför mina nyttiga vardagsramar. Blev inte så mycket broccoli eller morötter om jag säger så ;) Det blev god mat och vin både fredag, lördag och söndag.... Inte en massa frossande, men definitivt med än vad jag äter i veckorna. Men jag känner mig lugn, idag är det ny vecka, och tack vare att jag tränade fyra gånger förra veckan så känner jag att jag inte har gått upp (fast jag har inte vägt mig, ska göra det imorgon).

    Blev glad i helgen för trots att jag inte gått ner så mycket på vågen sa M2B när han kramade mig och höll mig i midjan att det känns att jag blivit smalare. Så hullet har nog blivit fastare :)))

    Kämpa på tjejer!!

  • Taha
    Äldre 27 Apr 16:05
    #38

    Valkyria - det blir bra. Alla har lite motvindar. 6-8 hg är ingenting. Jag har efter helgen konstaterat att jag gått upp 2-3 kg. Puuuhh... Men gick in i tråden och fick motivation på nytt nu. Kanske en promenad hem??

  • Equivo­cal
    Äldre 27 Apr 17:24
    #39

    GAAAAH!!! Jag ska ju gifta mig om knappt två veckor!

    Har kämpat med träning och kost några månader nu men tycker inte att det händer mycket. En del beror väl på att även jag är hyfsat smal i grunden och att jag alltid sköter kosten ganska bra. Hade dock en riktigt jobbig period vinter -08 till vinter -09 då jag bland annat höll på att bli utbränd på jobbet och inte alls orkade motionera tillräckligt. Men nu är jag igång men känner som sagt ingen direkt skillnad, gått ner ca ett kilo men det tog mig månader, inte vad jag räknade med. Var dock på min möhippa i lördags och då frågade flera om jag gått ner i vikt. Så lite har jag kanske lyckats omfördela vikten i alla fall! Men börjar ändå bli lite orolig att sömmerskan sydde inte klänningen för mkt.... Jag som inte tål när något sitter för tajt!

    Mitt tips är som alltid att göra saker lagom, inget extremt, det mår man inte bättre av. Jag börjar morgonen med gröt på dinkel och fiberhavregryn samt nässelte, försöker klämma in nån frukt eller ett ägg ibland men orkar sällan. Efter ca 2-3 h äter jag frukt och/eller en näve valnötter. Sedan en liten lunch på gårdagens middagsmat, försöker undvika fryst och färdigköpt, mkt pga E-ämnena. Bättre en hemmalagad rätt som kanske inte är helt nyttig. Vi behöver ju faktiskt både fett, proteiner och kolhydrater (i lagom mängder). Sedan mellanmål på frukt igen och kanske några till nötter. Till middag äter jag ofta och gärna vegetariskt och undviker vanligt ris och vanlig pasta, råris och fullkorspasta äter jag dock ofta. Motion minst 30 min om dagen och styrka mellan 2-5 ggr i veckan.

    Försöker undvika godis, chips (od) och alkohol men tillåter mig att njuta lite då och då. Är totalt chokladtokig men några bitar mörk choklad kan dämpa suget och göra att jag ändå känner mig nyttig och bra.

    Ojoj, att jag alltid ska skriva så långt, lägger ner nu.

    Men är så nervös, snart är det dags!!

  • Tizia
    Äldre 27 Apr 17:31
    #40

    Ett superduper tips som är det enda som fungerat på mig (som oxå ville bli av med 2 kilo och åt nyttigt, tränade etc.) Jag gick med i en sida som heter energibalans där man skriver i vad man äter och hur mycket man äter å rör sig! Visade sig att jag fick i mig för mycket enegi via olivoljan. Så då drog jag ner på det å poff var extra kilona borta !
    grym sida verkligen som starkt rekmmenderas =)
    Lycka till!

  • Valkyr­ia84
    Äldre 27 Apr 20:29
    #41

    Ny vecka och nya tag. Och precis som flera av er skrivit så är inte 6 hg mycket att gå upp. Men det är just att jag gick upp som var det jobbiga, spelade inte så stor roll hur mycket utan just att det gick åt fel håll. Men som sagt nu är det ny vecka och trots att jag verkligen är godis sugen dricker jag citrus the, hjälper inte det minsta mot mitt socker sug, men håller mig i alla fall sysselsatt =)
    Har börjat jogga lite smått på morgonpromenaden. Försökte även på em promenaden men hunden orkar inte pga värmen, har en fransk bulldog som kan få andnöd om det blir varmt och hon anstränger sig så det blir bara att jogga på morgonen. Två veckor kvar tills klänningen ska sys till. Kommer nog att gå bra, hoppas jag =)

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!