• Dewi Sri

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • Dewi Sri

    Gott jobbat Valkyria!! Det låter som ett bra tips att verkligen försöka ta en dag i taget och undvika sötsaker. Det ska jag prova fr.om. imorgon. Tyvärr(?) har jag ett jobb där det är mycket luncher, fika och middagar på arbetstid, och om man redan är smal får man ibland lite "blickar" om man är den enda som inte tar av vetelängden... Men vill man så går det!
    Hawaiii: som jag skrev ovan så tror jag inte det där med att helt undvika kolhydater är min melodi. Jobbet är sådant att jag måste vara alert hela tiden och om jag inte får energin från kolhydraterna får jag lätt ont i huvudet. Undviker dock snabba kolhydrater om det går.
    Trots pizzaorgien har jag också gått ner drygt ett halvt kilo. Målet är att minska ett kilo till inom två veckor och ligga stabilt på den vikten framöver utan att behöva plågas mer än nödvändigt.

  • Dewi Sri

    Glömde skriva att jag tror mycket på en bra frukost för att klara dagen. Äter oftast fiberhavregrynsgröt eller lättfil med osötad müsli och ibland en grovmacka. Efter lunchen får jag oftast ett tokigt sötsug och precis som Valkyria är jag ofta godissugen på kvällen. Ibland kan det funka med en frukt, lite russin eller en kopp te - men då och då blir det bara för jobbigt och då hjälper bara några lösgodisbitar...

  • Stella2009

    Hänger med er här om det går bra! Jag är som ni, inte speciellt överviktig från början men går gärna ner ett kilo typ för att bli mer "proportionelig" i min bröllopsklänning! Försöker att träna ett par ggr i veckan för att få lite synliga armmuskler (sååå snyggt!), men det blir mest långa promenader med stavar för mig. Föressten så rekommenderas gång med stavar, det är riktigt kul!!
    Min klänning ska sys in om en vecka! Spännande!

  • Valkyria84

    Vet att du inte undviker kolhydrter men känner ändå att jag behöver informera om att om du undviker kolhydrater och får ont i huvudet så äter du fel. Man ska dricka mycket fatten och äta mycket protein och fett. Då mår man inte illa, får huvudvärk eller annat men går ner i vikt. Men jag tycker absolut att du ska hitta en metod som fungerar för dig.

    Det där med blicka på jobbet känner jag väl igen. Men det är bara att strunta i dem. Man har inte en ätstörning bara för att man inte äter massa onyttigheter eller vill gå ner något kg.

    Hur går dig för dig nu?

    Dewi Sri skrev 2009-04-22 21:27:30 följande:


    Gott jobbat Valkyria!! Det låter som ett bra tips att verkligen försöka ta en dag i taget och undvika sötsaker. Det ska jag prova fr.om. imorgon. Tyvärr(?) har jag ett jobb där det är mycket luncher, fika och middagar på arbetstid, och om man redan är smal får man ibland lite "blickar" om man är den enda som inte tar av vetelängden... Men vill man så går det!Hawaiii: som jag skrev ovan så tror jag inte det där med att helt undvika kolhydater är min melodi. Jobbet är sådant att jag måste vara alert hela tiden och om jag inte får energin från kolhydraterna får jag lätt ont i huvudet. Undviker dock snabba kolhydrater om det går.Trots pizzaorgien har jag också gått ner drygt ett halvt kilo. Målet är att minska ett kilo till inom två veckor och ligga stabilt på den vikten framöver utan att behöva plågas mer än nödvändigt.
  • Taha

    Åh, va kul att hitta folk i samma situation. Jag är rätt liten till kroppen och vill inte gå ner mkt. Brukar snarare ha svårt med att gå upp i vikt och kan därför sätta i mig det mesta. Semestern i USA bidrog däremot till att jag varit upp till 5 kilo tyngre än min normalvikt.
    Promenader samt ändrad kost den senaste månaden (ingen cola, godis, ost etc) har bidragit till att jag nästan är nere i min normalvikt men jag har ca 2-3 kilo till som jag skulle vilja bli av med. Främst kring magen och lösfettet på överarmen.

    Hakar på i denna tråd. :)

  • fragolina

    Åh vilken bra tråd, jag vill också vara med :))

    Jag har precis som ni bara några få kilo som jag vill gå ner till bröllopet (25 juli), och det är så svårt med de där få kilona för de sitter som berg!! Min strategi är att gå på F&S 3-4 ggr per vecka (superbra träning eftersom den mixar kondition och styrka) och på helgen cyklar jag och M2B 2-3 mil vilket är väldigt trevligt att göra tillsammans.

    Vad beträffar kosten så äter jag hälsosamt i allmänhet, men portionerna tenderar att bli lite för stora så nu äter jag i princip det jag brukar fast i mindre mängd. Det jag har tagit bort är snasket i veckorna (det är ju så gott och mysigt att ta en skål glass eller en bulle eller lite choklad till teet i soffan på kvällen...), är stenhård på det, men tillåter mig något lite "syndigt" på helgen. Det syndiga brukar oftast bli ett par glas vin eftersom jag är väldigt förtjust i den drycken som tyvärr är väldigt kaloririk :((

    Tips på efterrätt/kvällsgodis är att ta vaniljyogurt och mixa det med frysta hallon (eller annan fryst frukt/bär). Blir en kräm med lite glassig konsistens. Inget extra socker behövs eftersom hallonen är lite söta.

    Och de gångerna jag blir så sugen att jag tänker "nej nu struntar jag i dieten, nu vill jag ha något gott", då tänker jag att om jag håller ut i fem minuter så går den värsta godiskrisen över, och under de fem minuterna tänker jag på hur snygg och fräsch jag kommer att känna mig på min bröllopsdag när jag har gått ner de där kilona och klänningen sitter perfekt!

  • 14e november

    Härligt med fler i liknande situation. Jag är redan ganska smal, så de flesta tycker man är "knäpp" om man ens pratar om att "strama upp" kroppen. Men man vill ju vara SNYGG i klänningen.

    Jag försöker att inte äta så stora portioner, en portion utan påfyllning räcker. Försöker dra ner på smörgåsintaget. Syndar lördagar och på fester. Försöker röra på mig något varje dag, kombinerar löpning och promenader med styrketräning framför tv:n.

    Mina problemområden är "fluff" runt midjan och på ryggen. Någon som har tips?

    Skönt, nu kan vi peppa varandra.

  • LirreMagic

    Jag skulle bara vilja flika in en sak, att helt utesluta kolhydrater är direkt farligt för kroppen. Att minska mängden kolhydrater är en sak, men att ta bort dem är rent idiotiskt. Det går att tappa de där sista 1-2 kg ändå.

  • ellie71

    ok.
    ät frukost 30min efter du vaknat.
    drick vatten flertalet gånger varje dag.
    gärna upp emot 2-3liter.
    håll jämna mellanrum mellan måltiderna.
    försök att inte äta dig för mätt.
    drick dig mätt.
    mellanmål bör vara fetfri kost som frukt.
    akta dig för att äta socker och salt samtidigt.
    skär gärna ned på sådant så mycket som möjligt.
    använd oljor att steka i istället för smör och margarin av alla former.

    motion vist men ...
    om du inte kan motionera tänk på vad du brukar göra vardagsvis som får upp pulsen och ger dig svättningar och gör det så gott du kan och när du vill vila, håll igång 10minuter till.
    sen dricker du vatten.

    en del vill ha smak jag brukar köpa vanliga safter som kallas sockerfritt på matbutiken.
    hoppas något av detta kan hjälpa dig det har gjort det för mig!

    lycka till!

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!