• Dewi Sri
    Äldre 13 Apr 10:22
    16473 visningar
    125 svar
    125
    16473

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • Valkyr­ia84
    Äldre 6 May 10:09
    #62

    Suck jag förstår verkligen inte... går och springer nu varje morgon och eftermiddag samt håller min diet, ändå har jag gått upp ett kg! Blir jätte ledsen och besviken.. förstår inte varför jag oftast i början av veckan går upp för att sedan i slutet gå ner igen, väldigt konstigt tycker jag...
    Har till på måndag på mig så vi får väl se vad som händer denna vecka.
    Hur lång tid har ni andra på er?

  • gotlan­dsulri­ka
    Äldre 7 May 11:32
    #63

    Jag äter enligt LCHF metoden just nu. Den går ut på att man äter mer fett men inga kolhydrater. Finns mycket på nätet om den om man googlar.

    Åt enligt den metoden hela hösten, mådde bättre än vad jag brukar göra, va piggare och gick mer 7 kilo. Nu ska de sista fem bort. Började för tre dagar sedan och har redan gått ner ett kilo.

    Tycker det är lätt att tappa vikt snabbt med den eftersom man äter väldigt lite då man fort blir mätt och håller sig mätt länge. Jag är inte den som har lätt att gå ner i vikt annars..

  • 14e novemb­er
    Äldre 7 May 13:09
    #64

    Jag har ett halvår kvar så nog ska jag lyckas 2 kg tycker jag... Funkar dock bra med kost och träning några dagar, för att sedan vara för stressigt för att äta tillräckligt bra kost. Kämpa på tjejer!

  • Valkyr­ia84
    Äldre 8 May 20:39
    #65

    Jag har gett upp.... hade bara denna vecka kvar men det har inte gått alls. På tisdag bjöds det på tårta på jobbet och jag försökte stå emot men på em tog jag en liten bit, fanns kvar på onsdag så även då tog jag en liten bit. I går bakade min m2b mulusker (typ chokladbollar doppade i choklad) så jag åt 3! Idag hade jag en super tuff dag på jobbet så jag har ätit både bröd och en glass, kommer säkert äta mer onyttigt ikväll.
    Jag har sprungit och gått varje morgon och kväll men jag har gått upp igen. Saknas att gå ner 1 egentligen 2 kg. Jag var så nära men nu struntar jag i detta. Är så fruktansvärt sockersugen och hade en riktigt tuff dag på jobbet så... SUCK känns inte alls kul. På måndag ska jag sy till klänningen.
    Har inte mätt mig än men jag misstänker att jag gått upp även där, det borde jag göra i alla fall. Undrar om jag kan ta nya tag efter att måtten till klänningen tagits... om jag inte minskar i mått så mycket utan bara lite. Skulle bara så gärna vilja ha min idealvikt när jag gifter mig.... hmmmm....

  • Dewi Sri
    Äldre 9 May 11:47
    #66

    Valkyria: upp med hakan! Var inte så hård mot dig själv. Även om du inte skulle lyckas uppnå ditt mål till 100% kommer du inte att tänka på det på din bröllopsdag. Då firar ni er kärlek och du kommer att känna dig underbart lycklig och vara fantastiskt vacker i din klänning! Kram till dig och alla andra tjejer som kämpar på!

  • Dewi Sri
    Äldre 9 May 13:25
    #67

    En sak till: någon som har tips på hur man klarar av att leva sunt när man jobbar väldigt långa dagar? Det händer ofta att jag måste jobba över och därmed får äta både lunch och kvällsmat på jobbet. När det är stressigt har man ofta inte så mycket annat val än slinker ut och hämtar upp någon jättemacka eller något annat onyttigt. Dessutom känner jag ofta att jag "behöver" det, av ren självömkan.... Några tips på bra, nyttiga middagsalternativ man kan förvara i skrivbordslådan och käka om det kniper?

  • 14e novemb­er
    Äldre 9 May 22:29
    #68

    Tips på bra middagsalternativ...
    Jag gör ibland storkok av soppa (om det finns tillgång till frys och mikro på jobbet). Lätt att göra mycket och frysa in i förpackningar. Soppa smakar ju gott att värma upp.
    Frukt och nötter är ju bra att ha i lådan men inte direkt någon middag.

    Känner mig stolt över mig själv. Ätit både smörgåstårta och fikat, men sprungit 15 km i kväll, så då känner jag mig ändå nöjd.

  • Dewi Sri
    Äldre 10 May 15:40
    #69

    14:e november: Gott jobbat med löpningen! Tack för storkokstipset - linssoppa är min favorit och man står sig ganska bra på det. Idag har jag köpt en liten söt anteckningbok som jag tänkte föra matdagbok i. Det är en bra metod, både för att man ser vad man egentligen stoppar i sig och för att man faktiskt drar sig lite för att äta för mycket onyttigheter om man sedan måste anteckna det... och onyttigheterna stirrar tillbaka på en svart på vitt från den söta anteckningsboken. Jobba på alla tjejer därute!

  • Valkyr­ia84
    Äldre 10 May 20:11
    #70

    tja då var jag här igen. Hade minst sagt en svacka som ni säkert märkte men jag tar nya tag. Tack för era ord!
    Vägde och mätte mig idag (som alltid på söndagar) har faktiskt bara gått upp 0.5kg och då har jag ätit onyttigt hela veckan. Äter fortfarande inga kolhydrater men har ätit godis, glass m.m under hela veckan och idag åt jag även lite pizza.... i morgon ska jag till sömerskan och ta mått för klänningen. Men jag har gått ner i mått.
    Jämfört med januari förra året har jag minskat 12cm i midja, 14 cm runt höfterna, 8 cm runt studen och 10 cm runt låren. Så jag är mycket nöjd.
    Igår provbakade jag bröllopstårtan och ska bjuda på den på jobbet i morgon. Jag kommer fortsätta min diet men lägga till lite så att jag inte går ner för mycket till bröllopet för då blir klänningen för stor igen.
    Lycka till alla!

  • Dewi Sri
    Äldre 10 May 21:22
    #71

    Vilka strålande resultat Valkyria! Mycket inspirerande!

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!