• Dewi Sri
    Äldre 13 Apr 10:22
    16539 visningar
    125 svar
    125
    16539

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • 14e novemb­er
    Äldre 27 Apr 21:47
    #42

    Hur mycket förstör en lördagkväll med vin, drink och god mat? Har varit så duktig hela veckan, men "svullade" rejält i lördags. Sprang 10 km igår, men då förbränner man ju inte så mycket. )

  • Tesshj­ärtaFr­ed
    Äldre 27 Apr 22:26
    #43

    Hej tjejer. Hoppar in här också. Jag har lite mer att gå ner, ca 12 kilo. Jag gifter mig inte förrän i september men ska ta mått till klänningen i slutet av maj.
    Jag har just gått med i viktväktarna för jag vet att det funkar för mig och de första två veckorna gick jag ner 1,8 kilo, men nu i helgen har jag tappat greppet rejält. Drack alkohol både fredag och lördag, och åt ute båda dagarna.
    I morgon har vi konferens med jobbet med middag ute. Usch, jag har ingen lust att ens gå och väga mig den här veckan. Vill bara stoppa huvudet i sanden och är så besviken på mig själv för att jag inte kunde klara av en helg liksom. Men det är svårt när det är vår och man vill umgås med vänner och dricka vin och allt sånt.

  • Nalle Puh 40
    Äldre 28 Apr 08:11
    #44

    14e november skrev 2009-04-27 21:47:20 följande:


    Hur mycket förstör en lördagkväll med vin, drink och god mat? Har varit så duktig hela veckan, men "svullade" rejält i lördags. Sprang 10 km igår, men då förbränner man ju inte så mycket. )
    Klart du förbränner mycket på en mils löpning
  • Hawaii­ii
    Äldre 28 Apr 09:43
    #45

    Visst förbränner man på löpning.. bra mycket mer effektivt än powerwalks iaf. Jag springer 2 km varannan dag, innan frukost, och på vilodagarna försöker jag ta en 5-6km lång powerwalk med lite styrketräning till. Kilona började röra på sig först när jag började springa, promenaderna gav inget speciellt för mig.

    Iofs tror jag att det är väldigt individuellt :)

  • fragol­ina
    Äldre 28 Apr 09:51
    #46

    Efter två veckors kämpande står vågen fortfarande still. Jag tycker det är konstigt för jag äter hälsosammare och mindre än tidigare och har tagit bort godis och vin i veckorna som vi tidigare drack lite då och då. Tränar 4 ggr/vecka. Jag har minskat på intaget och ökat på träningen, och ändå står vågen still. Kanske ska testa som Hawaii skriver här att börja springa ett par gånger i veckan, utöver den vanliga träningen. Eller träna 3 ggr och springa 2. För jag kan inte äta ännu mindre, för i och med att jag tränar mycket blir jag ju hungrigare. Och jag äter redan mycket grönsaker, väljer bulgur, cous cous istället för pasta och ris. Har slutat äta bröd till maten. Vet inte vad mer jag kan göra. Nån som har nåt tips?

  • Hawaii­ii
    Äldre 28 Apr 12:17
    #47

    Istället för att kolla vågen kan du ju mäta med dina kläder. Eftersom du tränar ökar du ju troligtvis i muskelmassa = lite tyngre på vågen. Jag mäter med mina gamla favoritjeans. När dom sitter bra, utan kärlekshandtag så har jag hittat min rätta form. Går jag upp ett kg känns det direkt i midjan på jeansen.

    Ett tips är också att mäta/väga vid samma tidpunkt varje dag. Innan middagen är ett bra tips. Då har du troligtvis rätt vätsekbalans, och är inte proppmätt av mat.

    Vi köpte en våg som mäter muskler, fett, visceralt fett, vatten och benmassa. Av bara farten tappade jag och sambon 3-4kg var för att det var så kul att se resultaten.

    Köp ett par bra löparskor, sköna kläder att springa i och ge dig ut i spåret tidigt på morgonen, efter 3-4 gånger kommer du gilla det :) Det behöver inte vara så långt, någon kilometer bara, annars är det lätt att man tröttnar.

  • Taha
    Äldre 28 Apr 12:54
    #48
    Tizia skrev 2009-04-27 17:31:13 följande:
    Ett superduper tips som är det enda som fungerat på mig (som oxå ville bli av med 2 kilo och åt nyttigt, tränade etc.) Jag gick med i en sida som heter energibalans där man skriver i vad man äter och hur mycket man äter å rör sig! Visade sig att jag fick i mig för mycket enegi via olivoljan. Så då drog jag ner på det å poff var extra kilona borta !grym sida verkligen som starkt rekmmenderas =) Lycka till!
    Den var jättebra. Tack!!
  • Nalle Puh 40
    Äldre 29 Apr 09:48
    #49

    Vattengympa igår, lite dåligt samvete att träna inne men blir lite annan träning än bara promenader som jag oxå hann med...

  • Taha
    Äldre 29 Apr 19:36
    #50

    Började veckan duktigt med nyttig mat. 1,5 timmas prommenad i måndags och 1 timme igår. Sen svullade jag i revbenspjäll och etiopisk mat. Men jag är på bra humör iallafall ...hihi

  • Nalle Puh 40
    Äldre 29 Apr 21:09
    #51

    Alltid något

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!