• fragolina

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Åh vilken bra tråd, jag vill också vara med :))

    Jag har precis som ni bara några få kilo som jag vill gå ner till bröllopet (25 juli), och det är så svårt med de där få kilona för de sitter som berg!! Min strategi är att gå på F&S 3-4 ggr per vecka (superbra träning eftersom den mixar kondition och styrka) och på helgen cyklar jag och M2B 2-3 mil vilket är väldigt trevligt att göra tillsammans.

    Vad beträffar kosten så äter jag hälsosamt i allmänhet, men portionerna tenderar att bli lite för stora så nu äter jag i princip det jag brukar fast i mindre mängd. Det jag har tagit bort är snasket i veckorna (det är ju så gott och mysigt att ta en skål glass eller en bulle eller lite choklad till teet i soffan på kvällen...), är stenhård på det, men tillåter mig något lite "syndigt" på helgen. Det syndiga brukar oftast bli ett par glas vin eftersom jag är väldigt förtjust i den drycken som tyvärr är väldigt kaloririk :((

    Tips på efterrätt/kvällsgodis är att ta vaniljyogurt och mixa det med frysta hallon (eller annan fryst frukt/bär). Blir en kräm med lite glassig konsistens. Inget extra socker behövs eftersom hallonen är lite söta.

    Och de gångerna jag blir så sugen att jag tänker "nej nu struntar jag i dieten, nu vill jag ha något gott", då tänker jag att om jag håller ut i fem minuter så går den värsta godiskrisen över, och under de fem minuterna tänker jag på hur snygg och fräsch jag kommer att känna mig på min bröllopsdag när jag har gått ner de där kilona och klänningen sitter perfekt!

  • fragolina

    Ja det där är jag lite rädd för, att gå ner för mycket. Dels för att jag har beställt klänningen i min nuvarande storlek så minskar jag för mycket i omfång måste den ju sys in. Det är ju iofs ett kärt besvär. Men framförallt tycker jag att det är ganska lätt nu när jag har kommit igång med rätt mat och träning, det går av bara farten och är inte särskilt svårt att låta bli godis och annat onyttigt. Så jag är orolig att jag ska gå ner för mycket av bara farten.

  • fragolina

    De där sakerna som ger "härligt att leva"-känsla tror jag inte man ska utesluta, även om de är onyttiga. Livet SKA vara härligt, vad är det för vits med att vara supersmal men känna otillfredsställelse för att man försakar det man tycker om. Då är jag hellre tjock men lycklig!

    Det viktiga är ju att man inte äter tre kanelbullar VARJE dag. Men någon gång ibland är jag övertygad om att det gör mer nytta än onytta!

    Själv var vi jag på kalas igår hos några kompisar och då tackade jag ja till allt som bjöds (och det var inte lite!!). Men festade man på godsaker varje dag skulle det ju inte vara samma njutning.

  • fragolina

    appropå kanelbullar.... jag ska nog ta och baka jag också, gott att ha i frysen och M2B blir dessutom barnsligt glad när jag bakar :)

  • fragolina

    Men Valkyria, tappa inte motivationen för att du går upp några hg eller om vågen står still (lätt att säga, motivation är ju inget som man precis får på order...) Du kan mycket väl gå ner trots att det inte syns på vågen, du kan av olika skäl samla på dig vätska, tex veckan innan mens eller så kanske du tränar mycket så att du bygger upp musklerna. Jag vägde mig i tisdags och då hade jag varken gått upp eller ner på en vecka och blev då väldigt besviken eftersom jag verkligen varit duktig med kost och träning. Tänkte vad sjutton är det som är fel. Sen vägde jag mig på torsdan och då vips hade jag gått ner ett halv kilo. Så det kan växla från dag till dag och det viktiga är att inte ge upp för förr eller senare syns resultatet. En dag i veckan kan man mumsa på godsaker men det viktiga är att inte hamna i fällan att "äsch jag har ändå slarvat så det är ingen idé, jag kan lika gärna äta godis idag också". Äter du godis en dag går du inte upp i vikt. Men gör du det flera dar i rad gör du det definitivt.

    Lycka till och GE INTE UPP!!!!

  • fragolina

    Jag har slarvat en del med kosten i helgen, inte överdrivet, men jag känner att jag gick utanför mina nyttiga vardagsramar. Blev inte så mycket broccoli eller morötter om jag säger så ;) Det blev god mat och vin både fredag, lördag och söndag.... Inte en massa frossande, men definitivt med än vad jag äter i veckorna. Men jag känner mig lugn, idag är det ny vecka, och tack vare att jag tränade fyra gånger förra veckan så känner jag att jag inte har gått upp (fast jag har inte vägt mig, ska göra det imorgon).

    Blev glad i helgen för trots att jag inte gått ner så mycket på vågen sa M2B när han kramade mig och höll mig i midjan att det känns att jag blivit smalare. Så hullet har nog blivit fastare :)))

    Kämpa på tjejer!!

  • fragolina

    Efter två veckors kämpande står vågen fortfarande still. Jag tycker det är konstigt för jag äter hälsosammare och mindre än tidigare och har tagit bort godis och vin i veckorna som vi tidigare drack lite då och då. Tränar 4 ggr/vecka. Jag har minskat på intaget och ökat på träningen, och ändå står vågen still. Kanske ska testa som Hawaii skriver här att börja springa ett par gånger i veckan, utöver den vanliga träningen. Eller träna 3 ggr och springa 2. För jag kan inte äta ännu mindre, för i och med att jag tränar mycket blir jag ju hungrigare. Och jag äter redan mycket grönsaker, väljer bulgur, cous cous istället för pasta och ris. Har slutat äta bröd till maten. Vet inte vad mer jag kan göra. Nån som har nåt tips?

  • fragolina

    Ok, nu har jag precis kommit hem från en springrunda i parken. Fram och tillbaka och sen två varv där, det borde vara ca 4 km. Om jag springer två ggr i veckan + tränar som vanligt 3-4 ggr i veckan så borde det väl ge resultat....

    Fick iallafall lite peppning att inte ge upp helt imorse när jag ställde mig på vågen. Minus ett kg. Det har tagit två veckor men det går åt rätt håll iallafall...

  • fragolina

    Ja det är inte lätt! Jag älskar vin och skulle gärna dricka det varje dag till maten. Och nu när det är sol och varmt är det ju så gott och mysigt att ta ett glas med vänner på uteserveringar och på grillkvällar. Men jag har nu bestämt mig för att något måste jag offra om jag vill gå ner mina kilo till bröllopet så jag får bara dricka vin på helgen. Det är ruskigt mycket kalorier i alkohol så man får begränsa sig helt enkelt.

  • fragolina

    I helgen har det blivit mycket kalasande då vi har ätit ute både fred+lörd samt varit på trädgårdsparty i lördags och bortbjudna igårkväll. Så nu blir det gym eller springa varje dag samt stenhård diet hela veckan.

    Grattis till Valkyria84 som har gått ner 7 kg! Duktigt!!

  • fragolina

    Det var ett tag sen jag var inne här. Jag har en månad kvar till bröllopet och trots att jag sedan i april "bara" har gått ner ca 2,5 kg så känner jag mig nöjd för jag har tränat massor och fått en hel del muskler. "Dallret" runt midjan har blivit fast och jag känner mig spänstig och fräsch. Metoden jag har använt är att äta mat två gånger om dagen, alltså inte byta ut någon måltid mot jogurt, fruktsallad eller annat, plus att jag har varit hård på att inte äta godis eller dricka alkohol i veckorna. På helgerna tillåter jag mig det jag vill ha, men utan att överdiva. Vet jag att jag på lördagkvällen ska äta glass eller dricka vin, då äter jag väldigt lätt på dagen.

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!