• Dewi Sri
  Äldre 13 Apr 10:22
  14003 visningar
  125 svar
  125
  14003

  Minus 2 kg: Tips och inspiration!

  Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

 • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
 • Carrod
  Äldre 14 Apr 14:33
  #1

  jogga 3-4 ggr i veckan.. kanske
  eller cykla nu när det blivit lite bättre väder
  :)

 • Svanbo­et
  Äldre 14 Apr 14:37
  #2

  Det är ju inte mycket vikt att men jag vill inte verka förminskande av din föresats - tänk lite extra på vad du äter en stund framöver och jag skulle nog våga gissa att det reder sig, äter man inte "perfekt" så finns det ju lite att ta på så att säga. Motion är alltid bra och mer motion ger ofta några kilon av, speciellt härligt ute är det ju nu när våren kommer och väcker naturen.

 • Dewi Sri
  Äldre 14 Apr 19:57
  #3

  Tack för tipsen tjejer! Jogging funkar tyvärr inte p.g.a. skada, så raska promenader i vårsolen får det bli. Två kilo låter visserligen inte så mycket, men jag är ganska liten i kroppen till att börja med. Ska försöka hålla mig borta från kakfatet och lösgodishyllan, samt lägga in något träningspass till i veckan. Någon som har några inspirerande tankar eller erfarenheter att dela med sig av?

 • Valkyr­ia84
  Äldre 15 Apr 20:56
  #5

  Har själv samma problem. Är redan liten men vill bli gärna gå ner 2-3kg till bröllopet. Just nu undviker jag kolhydrater och går 45 x2 promenader om dagen. Har fuskat med godis sista tiden men from idag blir det inge mer godis, kakor eller annat socker. Vet inte om det kommer funka men jag testar i alla fall.
  Har du tänkt ut hur du ska göra?

 • Dewi Sri
  Äldre 15 Apr 21:26
  #6

  Hmm...Valkyria, låter som vi är i liknande situationer. Om man redan är relativt smal sitter det där lilla kilot som berget! Verkar ju kanon med 2x45 min. promenad om dagen. Själv hinner jag med en om dagen och försöker gå till gymmet 2-3 gånger i veckan (äv. om jag 'glömde gympapåsen' idag). För mig handlar det nog mest om att minska godis- och kakintaget och kanske minska lite på portionsstorleken. Tror inte det skulle funka att undvika kolhydrater i mitt fall, men försöker att välja de långsamma slaget om det går. Har du några tips på hur man håller sötsuget borta?

 • Dewi Sri
  Äldre 17 Apr 22:13
  #7

  Hoppsan.... en jätteburgare och ett lass glass var ju inte precis vad jag hade planerat in för att uppnå mitt mål! Får väl skylla på fredagskänslor och skriva av det hela som ett olycksfall i arbetet. Får nog köra extralånga promenader i helgen....

 • Valkyr­ia84
  Äldre 22 Apr 17:43
  #8

  Hmmm tappade bort tråden... får lära mig hur man lägger in favoritet. Jaja i alla fall... jag har nu kört stenhårt. Inga kolhydrater (eller ja så lite som möjligt) och inge socker samt 2x3km om dagen och på en vecka gick jag ner 1.6kg! Är super nöjd! Nu kommer jag göra såhär tills 11 maj för då ska jag sy till klänningen och efter det får jag inte gå ner mer. Så jag får se vad jag hamnar på i vikt=)

  Aj då, en jätte hamburgare och ett lass glass kanske inte var det bästa sättet att gå ner i vikt men å andra sidan är det väldigt gott=)Ett tips är att de på Max serverar hamburgare utan bröd, de har sallad i stället. Den äter jag och är helt ok!
  Det är svårt att hålla sockersuget borta men om du klarar 3-4 dagar så minskar suget betydligt och det blir lättare. Det svårast för mig är på kvällen framför TV, men då blir det the eller kaffe med vispad grädde=) Ibland tar jag även hallon med vispad grädde=) Men det är även lättare att undvika när jag ser att det händer saker på vågen. Så mitt tips är att bestämma dig att du inte ska äta godis, kakor (socker) på en vecka och se vad som händer, sen testar du en vecka till. Alltså ta en dag i daget och en vecka i taget. Lycka till!

  Dewi Sri skrev 2009-04-17 22:13:07 följande:


  Hoppsan.... en jätteburgare och ett lass glass var ju inte precis vad jag hade planerat in för att uppnå mitt mål! Får väl skylla på fredagskänslor och skriva av det hela som ett olycksfall i arbetet. Får nog köra extralånga promenader i helgen....
 • Valkyr­ia84
  Äldre 22 Apr 17:44
  #9

  Ha ha såg precis hur jag lägger trådar som mina favoriter!! Ha ha

 • Hawaii­ii
  Äldre 22 Apr 18:12
  #10

  Om du vill gå ner i vikt för att kläderna ska sitta snyggare tycker jag inte du ska fokusera så mycket på vikten, utan på midjemåttet, eller höftmått...eller var någonstans du vill minska omfånget.
  Skippar du kolhydrater går du ner i vikt eftersom du förlorar mycket vatten i kroppen, men när du börjar med kolhydrater igen kommer du gå upp ett par kilo lika snabbt.
  Har du en skada skulle jag kombinera promenaderna med simning och styrketräning...men då måste du börja äta kolhydrater igen, annars blir träningen skadlig. Har du någon tidsram på hur lång tid det får ta?

 • Hawaii­ii
  Äldre 22 Apr 18:15
  #11

  glömde såklart.... kosten! Ät bara godis, glass, chips, kakor, öl, cider etc en dag i veckan, eller en dag varannan vecka. Då kommer du snabbt tappa suget. Inga light eller "mellanprodukter", så lite E-ämnen som möjligt. Och så tallriksmodellen :) Halva tallriken grönsaker/sallad. Lycka till!

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
Logga in
Bli medlem