• Dewi Sri
    Äldre 13 Apr 10:22
    16356 visningar
    125 svar
    125
    16356

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Det kanske inte är den viktigaste saken i världen, men skulle gärna vilja slimma ner ett kilo eller två för att kläderna ska sitta lite snyggare. Någon som vill dela med sig av tips och inspiration för att bli av med det där lilla sista sega kilot som inte vill ge med sig? Äter redan ganska bra och motionerar. Är inte intresserad av pulver, piller eller andra konstigheter

  • Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!
  • Dewi Sri
    Äldre 14 Apr 19:57
    #3

    Tack för tipsen tjejer! Jogging funkar tyvärr inte p.g.a. skada, så raska promenader i vårsolen får det bli. Två kilo låter visserligen inte så mycket, men jag är ganska liten i kroppen till att börja med. Ska försöka hålla mig borta från kakfatet och lösgodishyllan, samt lägga in något träningspass till i veckan. Någon som har några inspirerande tankar eller erfarenheter att dela med sig av?

  • Dewi Sri
    Äldre 15 Apr 21:26
    #6

    Hmm...Valkyria, låter som vi är i liknande situationer. Om man redan är relativt smal sitter det där lilla kilot som berget! Verkar ju kanon med 2x45 min. promenad om dagen. Själv hinner jag med en om dagen och försöker gå till gymmet 2-3 gånger i veckan (äv. om jag 'glömde gympapåsen' idag). För mig handlar det nog mest om att minska godis- och kakintaget och kanske minska lite på portionsstorleken. Tror inte det skulle funka att undvika kolhydrater i mitt fall, men försöker att välja de långsamma slaget om det går. Har du några tips på hur man håller sötsuget borta?

  • Dewi Sri
    Äldre 17 Apr 22:13
    #7

    Hoppsan.... en jätteburgare och ett lass glass var ju inte precis vad jag hade planerat in för att uppnå mitt mål! Får väl skylla på fredagskänslor och skriva av det hela som ett olycksfall i arbetet. Får nog köra extralånga promenader i helgen....

  • Dewi Sri
    Äldre 22 Apr 21:27
    #12

    Gott jobbat Valkyria!! Det låter som ett bra tips att verkligen försöka ta en dag i taget och undvika sötsaker. Det ska jag prova fr.om. imorgon. Tyvärr(?) har jag ett jobb där det är mycket luncher, fika och middagar på arbetstid, och om man redan är smal får man ibland lite "blickar" om man är den enda som inte tar av vetelängden... Men vill man så går det!
    Hawaiii: som jag skrev ovan så tror jag inte det där med att helt undvika kolhydater är min melodi. Jobbet är sådant att jag måste vara alert hela tiden och om jag inte får energin från kolhydraterna får jag lätt ont i huvudet. Undviker dock snabba kolhydrater om det går.
    Trots pizzaorgien har jag också gått ner drygt ett halvt kilo. Målet är att minska ett kilo till inom två veckor och ligga stabilt på den vikten framöver utan att behöva plågas mer än nödvändigt.

  • Dewi Sri
    Äldre 22 Apr 22:41
    #13

    Glömde skriva att jag tror mycket på en bra frukost för att klara dagen. Äter oftast fiberhavregrynsgröt eller lättfil med osötad müsli och ibland en grovmacka. Efter lunchen får jag oftast ett tokigt sötsug och precis som Valkyria är jag ofta godissugen på kvällen. Ibland kan det funka med en frukt, lite russin eller en kopp te - men då och då blir det bara för jobbigt och då hjälper bara några lösgodisbitar...

  • Dewi Sri
    Äldre 26 Apr 18:41
    #35

    Hoppas alla haft en trevlig helg! Vad kul att det är så många som hakar på den här tråden!
    Valkyria - upp med hakan! Lite mjölk i kaffe är ingen fara (om man inte är laktosintolerant och svullnar p.g.a. det förstås). Jag brukar alltid gå upp ett par hekto innan mens, det kanske kan vara något sådant? Själv har jag inte kunnat träna då mycket i veckan eftersom jag fått jobba över sent. Har dock försökt kompensera med långpromenader i helgen. Har inte gått ner något mer, men imorgon börjar en ny vecka med nya tag!

  • Dewi Sri
    Äldre 9 May 11:47
    #66

    Valkyria: upp med hakan! Var inte så hård mot dig själv. Även om du inte skulle lyckas uppnå ditt mål till 100% kommer du inte att tänka på det på din bröllopsdag. Då firar ni er kärlek och du kommer att känna dig underbart lycklig och vara fantastiskt vacker i din klänning! Kram till dig och alla andra tjejer som kämpar på!

  • Dewi Sri
    Äldre 9 May 13:25
    #67

    En sak till: någon som har tips på hur man klarar av att leva sunt när man jobbar väldigt långa dagar? Det händer ofta att jag måste jobba över och därmed får äta både lunch och kvällsmat på jobbet. När det är stressigt har man ofta inte så mycket annat val än slinker ut och hämtar upp någon jättemacka eller något annat onyttigt. Dessutom känner jag ofta att jag "behöver" det, av ren självömkan.... Några tips på bra, nyttiga middagsalternativ man kan förvara i skrivbordslådan och käka om det kniper?

  • Dewi Sri
    Äldre 10 May 15:40
    #69

    14:e november: Gott jobbat med löpningen! Tack för storkokstipset - linssoppa är min favorit och man står sig ganska bra på det. Idag har jag köpt en liten söt anteckningbok som jag tänkte föra matdagbok i. Det är en bra metod, både för att man ser vad man egentligen stoppar i sig och för att man faktiskt drar sig lite för att äta för mycket onyttigheter om man sedan måste anteckna det... och onyttigheterna stirrar tillbaka på en svart på vitt från den söta anteckningsboken. Jobba på alla tjejer därute!

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!