• Hawaii­ii
    Äldre 22 Apr 18:12
    16359 visningar
    125 svar
    125
    16359

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Om du vill gå ner i vikt för att kläderna ska sitta snyggare tycker jag inte du ska fokusera så mycket på vikten, utan på midjemåttet, eller höftmått...eller var någonstans du vill minska omfånget.
    Skippar du kolhydrater går du ner i vikt eftersom du förlorar mycket vatten i kroppen, men när du börjar med kolhydrater igen kommer du gå upp ett par kilo lika snabbt.
    Har du en skada skulle jag kombinera promenaderna med simning och styrketräning...men då måste du börja äta kolhydrater igen, annars blir träningen skadlig. Har du någon tidsram på hur lång tid det får ta?

  • Hawaii­ii
    Äldre 22 Apr 18:15
    #11

    glömde såklart.... kosten! Ät bara godis, glass, chips, kakor, öl, cider etc en dag i veckan, eller en dag varannan vecka. Då kommer du snabbt tappa suget. Inga light eller "mellanprodukter", så lite E-ämnen som möjligt. Och så tallriksmodellen :) Halva tallriken grönsaker/sallad. Lycka till!

  • Hawaii­ii
    Äldre 24 Apr 15:14
    #24

    Provade brudklänning igår. Var tydligen en 34 istället för 38...ojojoj. Ska vänta med att sy in den till strax innan bröllopet så jag inte hinner tappa fler kilon. Idag köpte jag ett bigpack GB-glass för att hejda nedgången lite. När man väl börjat träna (springer varannan dag) går det VÄLDIGT snabbt! Lycka till allihopa!

  • Hawaii­ii
    Äldre 24 Apr 15:39
    #26

    Ja, när man väl kommit igång så rasar det på snabbt. När jag köpte klänningen sa hon att många brudar rasar i vikt strax innan bröllopet. Och jag känner INGEN som gått upp veckorna innan. Tyvärr har jag inte snörning i ryggen, den kan ju rädda mycket.

  • Hawaii­ii
    Äldre 28 Apr 09:43
    #45

    Visst förbränner man på löpning.. bra mycket mer effektivt än powerwalks iaf. Jag springer 2 km varannan dag, innan frukost, och på vilodagarna försöker jag ta en 5-6km lång powerwalk med lite styrketräning till. Kilona började röra på sig först när jag började springa, promenaderna gav inget speciellt för mig.

    Iofs tror jag att det är väldigt individuellt :)

  • Hawaii­ii
    Äldre 28 Apr 12:17
    #47

    Istället för att kolla vågen kan du ju mäta med dina kläder. Eftersom du tränar ökar du ju troligtvis i muskelmassa = lite tyngre på vågen. Jag mäter med mina gamla favoritjeans. När dom sitter bra, utan kärlekshandtag så har jag hittat min rätta form. Går jag upp ett kg känns det direkt i midjan på jeansen.

    Ett tips är också att mäta/väga vid samma tidpunkt varje dag. Innan middagen är ett bra tips. Då har du troligtvis rätt vätsekbalans, och är inte proppmätt av mat.

    Vi köpte en våg som mäter muskler, fett, visceralt fett, vatten och benmassa. Av bara farten tappade jag och sambon 3-4kg var för att det var så kul att se resultaten.

    Köp ett par bra löparskor, sköna kläder att springa i och ge dig ut i spåret tidigt på morgonen, efter 3-4 gånger kommer du gilla det :) Det behöver inte vara så långt, någon kilometer bara, annars är det lätt att man tröttnar.

  • Hawaii­ii
    Äldre 20 May 19:02
    #88

    Men vad ego av din m2b! Han får väl fixa till något nyttigare om du ska få till formen. Jag blir rätt trött på min m2b när han smäller i sig en glass om dagen och sedan klagar på att han aldrig går ner i vikt, det hjälper ju inte honom...inte mig heller. Jag blir ju bara sugen...

  • Hawaii­ii
    Äldre 20 May 22:45
    #91

    Ät upp hela idag istället :) Annars kommer du ju vara sugen imorgon med....

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!