• Valkyr­ia84
    Äldre 15 Apr 20:56
    16355 visningar
    125 svar
    125
    16355

    Minus 2 kg: Tips och inspiration!

    Har själv samma problem. Är redan liten men vill bli gärna gå ner 2-3kg till bröllopet. Just nu undviker jag kolhydrater och går 45 x2 promenader om dagen. Har fuskat med godis sista tiden men from idag blir det inge mer godis, kakor eller annat socker. Vet inte om det kommer funka men jag testar i alla fall.
    Har du tänkt ut hur du ska göra?

  • Valkyr­ia84
    Äldre 22 Apr 17:43
    #8

    Hmmm tappade bort tråden... får lära mig hur man lägger in favoritet. Jaja i alla fall... jag har nu kört stenhårt. Inga kolhydrater (eller ja så lite som möjligt) och inge socker samt 2x3km om dagen och på en vecka gick jag ner 1.6kg! Är super nöjd! Nu kommer jag göra såhär tills 11 maj för då ska jag sy till klänningen och efter det får jag inte gå ner mer. Så jag får se vad jag hamnar på i vikt=)

    Aj då, en jätte hamburgare och ett lass glass kanske inte var det bästa sättet att gå ner i vikt men å andra sidan är det väldigt gott=)Ett tips är att de på Max serverar hamburgare utan bröd, de har sallad i stället. Den äter jag och är helt ok!
    Det är svårt att hålla sockersuget borta men om du klarar 3-4 dagar så minskar suget betydligt och det blir lättare. Det svårast för mig är på kvällen framför TV, men då blir det the eller kaffe med vispad grädde=) Ibland tar jag även hallon med vispad grädde=) Men det är även lättare att undvika när jag ser att det händer saker på vågen. Så mitt tips är att bestämma dig att du inte ska äta godis, kakor (socker) på en vecka och se vad som händer, sen testar du en vecka till. Alltså ta en dag i daget och en vecka i taget. Lycka till!

    Dewi Sri skrev 2009-04-17 22:13:07 följande:


    Hoppsan.... en jätteburgare och ett lass glass var ju inte precis vad jag hade planerat in för att uppnå mitt mål! Får väl skylla på fredagskänslor och skriva av det hela som ett olycksfall i arbetet. Får nog köra extralånga promenader i helgen....
  • Valkyr­ia84
    Äldre 22 Apr 17:44
    #9

    Ha ha såg precis hur jag lägger trådar som mina favoriter!! Ha ha

  • Valkyr­ia84
    Äldre 23 Apr 18:06
    #16

    Vet att du inte undviker kolhydrter men känner ändå att jag behöver informera om att om du undviker kolhydrater och får ont i huvudet så äter du fel. Man ska dricka mycket fatten och äta mycket protein och fett. Då mår man inte illa, får huvudvärk eller annat men går ner i vikt. Men jag tycker absolut att du ska hitta en metod som fungerar för dig.

    Det där med blicka på jobbet känner jag väl igen. Men det är bara att strunta i dem. Man har inte en ätstörning bara för att man inte äter massa onyttigheter eller vill gå ner något kg.

    Hur går dig för dig nu?

    Dewi Sri skrev 2009-04-22 21:27:30 följande:


    Gott jobbat Valkyria!! Det låter som ett bra tips att verkligen försöka ta en dag i taget och undvika sötsaker. Det ska jag prova fr.om. imorgon. Tyvärr(?) har jag ett jobb där det är mycket luncher, fika och middagar på arbetstid, och om man redan är smal får man ibland lite "blickar" om man är den enda som inte tar av vetelängden... Men vill man så går det!Hawaiii: som jag skrev ovan så tror jag inte det där med att helt undvika kolhydater är min melodi. Jobbet är sådant att jag måste vara alert hela tiden och om jag inte får energin från kolhydraterna får jag lätt ont i huvudet. Undviker dock snabba kolhydrater om det går.Trots pizzaorgien har jag också gått ner drygt ett halvt kilo. Målet är att minska ett kilo till inom två veckor och ligga stabilt på den vikten framöver utan att behöva plågas mer än nödvändigt.
  • Valkyr­ia84
    Äldre 24 Apr 22:20
    #27

    Suck, har varit lika duktig denna vecka med både kost och träning men idag visade vågen att jag gått UPP 8hg! Varför? Undrar om det är för att jag druckit kaffe med mjölk några dagar denna vecka. Men suck... har två veckor till innan klänningen ska sys till men det känns ju piss att jag gått upp i vikt. Då känns det mycket svårare att fortsätta...
    Någon som varit i liknande situation?
    Jag tycker det är jätte konstigt. Ibland när jag bestämmer mig för att unna mig då går jag inte upp alls, och sen när jag tex dricker kaffe med mjölk då går jag upp fast att jag åt godis och kakor veckan innan... jaja det är bara att hålla modet uppe och fortsätta...

    LirreMagic: Självklart utesluter jag inte ALLA kolkydrater, det är för mig omöjligt då kolhydrater finns i det mesta. Däremot så äter jag inge, potatis, pasta, ris, bröd eller godis, kakor, glass m.m.

  • Valkyr­ia84
    Äldre 25 Apr 17:28
    #31

    SUCK... jag visste att det skulle bli såhär bara för att jag fick upp lite, då tappar jag motivationen och äter sånt jag inte ska äta just nu. Var matmässa inne istan så jag passade på att äta creps med choklad och banan, samt minipannkakor med chocklad och sirap... inte det nyttigaste just nu men härligt gott var det=)
    Jaja vi får väl se vad som händer med vågen. Två veckor kvar innan klänningen ska sys till så jag får väl ta mig i kragen och stå ut i två veckor för efter måtten har tagit hos sömmerskan får jag varken gå upp eller ner.

  • Valkyr­ia84
    Äldre 25 Apr 20:22
    #33

    Tack! Behövde höra från de orden. Jag är egentiligen medveten om detta men motivationen sjunker direkt vågen inte visar det jag vill. Nej får väl se att jag hade en mumsdag idag och tar nya tag i morgon =)


    fragolina skrev 2009-04-25 18:31:38 följande:
    Men Valkyria, tappa inte motivationen för att du går upp några hg eller om vågen står still (lätt att säga, motivation är ju inget som man precis får på order...) Du kan mycket väl gå ner trots att det inte syns på vågen, du kan av olika skäl samla på dig vätska, tex veckan innan mens eller så kanske du tränar mycket så att du bygger upp musklerna. Jag vägde mig i tisdags och då hade jag varken gått upp eller ner på en vecka och blev då väldigt besviken eftersom jag verkligen varit duktig med kost och träning. Tänkte vad sjutton är det som är fel. Sen vägde jag mig på torsdan och då vips hade jag gått ner ett halv kilo. Så det kan växla från dag till dag och det viktiga är att inte ge upp för förr eller senare syns resultatet. En dag i veckan kan man mumsa på godsaker men det viktiga är att inte hamna i fällan att "äsch jag har ändå slarvat så det är ingen idé, jag kan lika gärna äta godis idag också". Äter du godis en dag går du inte upp i vikt. Men gör du det flera dar i rad gör du det definitivt.Lycka till och GE INTE UPP!!!!
  • Valkyr­ia84
    Äldre 26 Apr 18:59
    #36

    Tack! Skönt att kunna få lite motivation härifrån =) Har nu vägt och mätt mig (vilket jag gör varje söndag) och har gått upp 6hg men inte något i mått, ska snart ha mens så det kan ju bero på det. Jaja i morgon är det ny vecka och två veckor kvar tills jag ska sy till klänningen så ny är det nya friska tag som gäller.
    Hur går det för er andra? Hoppas ni haft en trevlig helg med massor av sol, i går var här i Värmland kanon väder och idag kom det lite regn men nu är det fint igen =)

    Dewi Sri skrev 2009-04-26 18:41:49 följande:


    Hoppas alla haft en trevlig helg! Vad kul att det är så många som hakar på den här tråden!Valkyria - upp med hakan! Lite mjölk i kaffe är ingen fara (om man inte är laktosintolerant och svullnar p.g.a. det förstås). Jag brukar alltid gå upp ett par hekto innan mens, det kanske kan vara något sådant? Själv har jag inte kunnat träna då mycket i veckan eftersom jag fått jobba över sent. Har dock försökt kompensera med långpromenader i helgen. Har inte gått ner något mer, men imorgon börjar en ny vecka med nya tag!
  • Valkyr­ia84
    Äldre 27 Apr 20:29
    #41

    Ny vecka och nya tag. Och precis som flera av er skrivit så är inte 6 hg mycket att gå upp. Men det är just att jag gick upp som var det jobbiga, spelade inte så stor roll hur mycket utan just att det gick åt fel håll. Men som sagt nu är det ny vecka och trots att jag verkligen är godis sugen dricker jag citrus the, hjälper inte det minsta mot mitt socker sug, men håller mig i alla fall sysselsatt =)
    Har börjat jogga lite smått på morgonpromenaden. Försökte även på em promenaden men hunden orkar inte pga värmen, har en fransk bulldog som kan få andnöd om det blir varmt och hon anstränger sig så det blir bara att jogga på morgonen. Två veckor kvar tills klänningen ska sys till. Kommer nog att gå bra, hoppas jag =)

  • Valkyr­ia84
    Äldre 3 May 20:14
    #59

    Har inte varit inne på BT på en vecka tror jag, känsn jätte konstigt... hmm veckan har varit så där. Har hållit mion träning och diet hela veckan och snacka om att väga olika beroende på när på dygnet. Skiljer nästan ett kg från morgon till kväll men jag går på kvällsvikten för det är då jag brukar väga och mäta mig. Har bara gått ner 1hg denna vecka om jag ska se på kvällsvikten men minskat i centimeter både midja, studs och lår =) GJorde dock att jag fuskade lite i helgen, åt födelsedagstårta i fredags, och fika idag. Men i morgon är det en vecka kvar tills klänningen ska sys till så nu kör jag stenhårt denna vecka så får vi se vad vågen stannar på. Måste dock säga att jag är väldigt nöjd med hur jag ser ut nu men då det bara är en vecka kvar så testar jag och ser vad jag stannar på. Hade på mig mina gamla jeans idag och jisses, tappade dem nästan. Känns lite konstigt för i spegeln tycker jag mig inte se så står skillnad men när jag jämför min vikt och mått med för ett år sen då jag egentligen började så har jag gått ner 7kg och massa i mått! Märks ju som sagt på kläder jag inte använt på ett tag. Men som sagt en vecka kvar sen får jag inte gå ner eller upp något.
    Ska titta in lite oftare här under veckan nu, sköt om er och håll motivationen uppe! Lycka till!

Svar på tråden Minus 2 kg: Tips och inspiration!