• Suusaan

    Brudar i Dalarna?

    Undrar om det finns fler blivande brudar i Dalarna som skulle ha lust att bolla ideer och annat inför bröllopet!

  • Svar på tråden Brudar i Dalarna?
  • ängsklocka

    anna lokatt:
    *S* inte tycker jag att du är tokig, tittar själv på klänningar för fullt och ska gifta mig om drygt ett år och fyra månader :) Man är ju dum om man inte tar chansen om det dyker upp nått man gillar, eller hur! Vilket pris! Hoppas dom har utförsäljning snart igen,men jag lyckas alltid missa såna bra tillfällen :( har tänkt köpa på e-bay, men hittar man här hemma för det priset såå...
    Kankse ska åka dit och titta vad dom har, vill helst gå ner lite i vikt innan jag köper, men titta kan man ju iaf..

    Kan tänka mig att folk som inte är så uppe i bröllopsplanering kan reagera :)

    Pupa:
    Ska du gifta dig i år eller 2006?
    Det är jag o min sambo som ev. funderar på Stora skedvi kyrka.

  • Pupa

    Jo vi gifter oss i år. Och även jag har köpt klänning :D Klart man ska slå till! Jag hittade drömklänningen, inte på rea tyvärr, men jag va bara tvungen att slå till ändå. Har den inte hemma dock eftersom affären ska göra "alterations" åt mig (ingen svenska kan man längre...*suck*) Annars ska vi leta kläder till min blivande, bestämma med florist, göra klart med cateringen och så hitta frisör! Pust vilken vecka vi har framför oss....

    Ängsklocka, har ni några band med skedvi eller gillar ni bara kyrkan?

  • ängsklocka

    Pupa: Ja det är en del och stå i nu när ni ska gifta er i år. Är lite avundsjuk eftersom jag har så långt kvar, är det snart eller? *nyfiken*
    Vad ska ni ha för catering? Vi ska bara ha kallskuret, visst finns det nån i Skedvi som gör sånt?

    Nej, vi har inga band med skedvi. Vi har tittat på kyrka många ggr när vi har varit ute och åkt med motorcykeln och gillar den liksom Husby kyrka .Jag har bott i vikmanshyttan tidigare och vi ska flytta tillbaka dit om 2 månader, bor i mockfjärd nu.

  • robbans flicka

    Suusaan!!

    Bodakyrka är medelstor. Skulle gissa på att den rymmer från ca 100gäster o kanske något mer.

    Vet inte om du tycker att den är för stor/liten.

    Hade vi valt den så hade den blivit lite för stor för vi blir ca 30 vuxna o ca 15 barn på bröllopet.

  • smurf-fiffi

    Suusaan: I vilken kyrka skulle du gifta dig i? Vi bokade Rättviks kyrka i Oktober och då var den endast ett fåtal helgen kvar på sommaren. Och vi tyckte att vi var ute i god tid.

    Åkerblads hade endast ett datum på sommaren som var ledigt så det var bara att ta det datumet, då vi verkligen vill vara där. Vi hade tur att kyrkan hade just den helgen ledig :)

  • smurf-fiffi

    Annalokatt: Jag köpte min klänning hos Alexandras bal och brud. Tyckte hon var super go tjej och tog verkligen hand om en.
    Var på ett ställe i Göteborg och det kändes inte alls kul att prova klänning där, jättedålig service så man tappade lusten helt.

  • Zandrisen

    Hallå alla! Vi gifter oss i Grycksbo kyrka utanför falun på valborgsmäss. Kläder är klart, men börjar bli stressad för maten, vi skall ha buffé, men har inte kommit på nån bra meny ännu... Nån som har några bra ideér?

    Pupa, st skedvi-kyrkan är jättefin! Vi var också på alexandras, men hittade tyvärr ingen klänning, så det blev barbros i stället... Liiite dyrare, men är SÅ nöjd!

    Har bokat bröllpssvit, frisör, fotograf... Men det är fortfarande så himla mycket att göra! Känner mig lite stressad, svårt att hinna med allt när man heltidsarbetar och har småbarn...

  • smurf-fiffi

    Zandrisen: vart har du bokat frisör och vilken? Vilken fotograf har du valt?
    Har varit i kontakt med fotografen Daniel Eriksson i Leksand men han har inte hört av sig igen... :(

  • Suusaan

    Robbans flicka: det låter som att Boda kyrka kunde vara något för oss om man ser på storleken. Vi har räknat med att bli ca 70-80 personer om alla vi bjuder kommer. Men vi ska ta en tripp dit och se hur den ser ut inuti också. Är ju viktigt att den känns rätt!

    Smurf-fiffi: Vi ska gifta oss i december, och då min sambo pratade med kyrkan, så verkade det som att det inte var någon jättepanik att boka. Borde ju gå om vi bokar nu i januari. Om man skall gifta sig här på sommaren, så kan jag tänka mig att man får vara ute i väldigt god tid. Är ju så populärt med sommarbröllop i Dalarna. Det enda jag saknar när vi ska gifta oss på vintern, är att det inte går att anlända i kyrkbåt. Det tycker jag skulle vara så fint!

    Är det någon som har tips på bra festlokaler i Rättviks-Leksands-trakten?

  • smurf-fiffi

    suusaan: Prova med olika bygdegårdar som finns runt om siljan i Leksand och Rättvik.

    Har varit på midsommarfest på en byggdegård i Leksand typ 20 min promenad från Gropen och har en brygga ner mot Siljan. Det är jättefint där. Vet ej vad den heter eller hur många personder den rymmer. Vi var ca 50 st på midsommar som åt där och då fanns det plats för fler.

    Ska se om jag kan få fram namnet på den.

Svar på tråden Brudar i Dalarna?