• Suusaan

    Brudar i Dalarna?

    Undrar om det finns fler blivande brudar i Dalarna som skulle ha lust att bolla ideer och annat inför bröllopet!

  • Svar på tråden Brudar i Dalarna?
  • Suusaan

    Ängsklocka: jag har varit i kontakt med en butik i Jönköping, eftersom jag har släkt i närheten, så det blir antagligen där jag köper klänningen. Sedan kommer den antagligen att få sys om lite för att passa mig perfekt, men det gör jag i närheten. SJälv drar jag knappt B-kupa, så jag hoppas att den sitter uppe på mig :)

    Det verkar ju som att det skiljer en del på hur tidigt man kan boka kyrkan, så det bästa är nog att kolla med kyrkan man har tänkt sig...

  • smurf-fiffi

    suusaan: Nä jag bor i Göteborg och kommer ifrån lund men min sambo kommer ifrån Dalarna så därför ska vi gifta oss där. Har bara varit in i kyrkan en gång och ska ha mottagningen på Åkerblads i Tällberg.

    Har varit några gånger i Rättvik på sommaren och tycker det är så mysigt där. :)

  • ängsklocka

    Suusaan, din klänning kommer säkert sitta bra :)
    Det är väl bara att hoppas att man får boka kyrkan då, så att man vet att man får vara där man tänkt, skulle ju vara lite snopet om den redan var bokad..

    Är det någon av er dalatjejer som har tips på någon bra skobutik med lämpliga brudskor? Har tänkt köpa skor och ev. korsett innan klänningen ,så e det lättare att få rätt mått.

  • Suusaan

    Smurf-fiffi: Aah! Åkerblads! Har ätit där en gång, och det är bästa middagen jag ätit! Inget vi kommer att ha råd med till våra gäster, tyvärr *avundsjuk*

  • lokatt

    ängsklocka:
    nja, bra & bra, men jag var på alexandras brud & bal i blg, och blev jättebra bemött, och de har iaf skor också. men underkläder... mitt tips är att leta rätt på en underklädesbutik som ser ut att ha "tantstämpel" - är oftast helt suveräna vad gäller kunskap och brukar ha saker även för den "otantiga". sedan brukar det ju kosta också, men det kan det ju vara värt för bra underkläder!

    suusaan:
    ja du, det där med att boka kyrka tidigt verkar vara ett kapitel för sig självt. men om man kollar på hemsidan för svenska kyrkan här i stan så står det faktiskt att man ska vara ute i god tid inför vigsel, eftersom populära kyrkor ofta kan vara bokade upp till ett år innan.
    så jag tänkte smygstarta med att maila dem i kväll om reglerna gällande församlingshemmet, och sedan senast första veckan i februari KRÄVA!!! att få boka kyrkan mitt datum. )jag är inte särskilt bra på att ta ett nej, så det kan funka) kommer att vara väpnad med bra argument.

  • ängsklocka

    anna lokatt:
    Det svåraste tycker jag verkar vara att hitta fina skor i vitt..såna gånger skulla man bo i sthlm :)
    Korsett har jag sett en på sally o sara´s sida som är fin , kostar runt 1000 kr. Dom hade mycket fint där. Ska väl ta en vända till Underverket oxå, har hört att dom är duktiga där.
    Håller tummarna att du får boka kyrkan i tid. Det hoppas jag oxå få göra.

  • lokatt

    ängsklocka:
    jo, sthlm har ju sina fördelar. men turligt nog är det inte alltför jobbigt att ta bussen ner över dagen & shoppa. själv hoppas jag på att kunna hitta några sandaletter i sommar - har ju tid på mig. annars får man väl ta den där bussen...

    och fram för mer framförhållning i kyrkan! försökte boka kyrka & församlingshemmet här inför dop och ringde i god tid - 3 mån innan. (plutten var fortfarande en mage då...) fick veta att jag skulle återkomma ca en månad innan dopet. visst. ca 6 veckor innan ringde jag igen. då var det 3 andra dop nästan samtidigt, lite stress i kyrkan och INGET FÖRSAMLINGSHEM! det var uthyrt. *morr*
    så denna gång tänker jag stå på mig. där om något kan jag tänka mig att vara "bridezilla"!!!

    berättar hur det går

  • ängsklocka

    Ja man får väl åka ner dit om jag inte hittar nått här uppe. Sambon jobbar ju där nere , så jag får väl övertala honom att stanna kvar på torsdagen, så slipper jag ta bussen hem :)

    Gott om tid kan man säga att man har..*S*..men är lite ivrig..måste kanske lugna ner mig lite, men det är ju kul att titta och hittar man på nått så skadar det ju inte att köpa det.

    Ja det är ju löjligt att man inte får boka tidigt, ett år innan borde ju vara ok.
    Förstår om du står på dig den här gången så att du/ni inte hamnar i samma situation igen :( så stå på dig du!!

    Har du sett ut nån klänning än?

  • Pupa

    Hallå där alla dalabrudar! Vi ska oxå gifta oss i Dalarna, närmare bestämt stora skedvi kyrka som jag såg nämnt tidigare. Befinner mig just nu här hemma och ska försöka beta av en del saker på planerings listan, har ni varit ute och tittat på vad era blivande ska ha på sig? Något ställe att rekomendera?

    /Anna

  • lokatt

    ängsklocka:

    mja, jo... där _är_ det nog bridezilla-varning. köpte min klänning i september... men jag är inte lika tokig som det låter, lovar! såg en annons om att de sålde ut massor på just alexandras, så vi åkte över och kollade, bara i fall att... och då hade de en som var perfekt modell för min figur, för strax under 2200... då slår man till, iaf om man är jag. min fästman blev rosa när jag provade, det säger väl allt? och för min del var det perfekt att köpa då, så jag har extra motivation att gå ner graviditetsvikten.
    fast, folk som inte planerar bröllop själva tittar lite lustigt på mig när de inser att jag har brudklänningen i garderoben redan. när vi sedan i nov hittade en frack till min fästman enligt samma princip... tja. man får bjuda på det! *lol*

Svar på tråden Brudar i Dalarna?