• Suusaan

    Brudar i Dalarna?

    Undrar om det finns fler blivande brudar i Dalarna som skulle ha lust att bolla ideer och annat inför bröllopet!

  • Svar på tråden Brudar i Dalarna?
  • Suusaan

    Vi ska gifta oss i Rättvik i december -05. All planering är bara på idéstadiet ännu, men vi ska iaf försöka boka kyrka nu efter helgerna. Sen är det bara resten kvar ;)

  • Suusaan

    Antagligen blir det Rättviks kyrka. Det stämmer att den ligger alldeles vid Siljan, och den är jättevacker inuti. Ska nog kolla på kyrkan i Boda också innan vi bestämmer något!

  • Suusaan

    Jag kommer inte härifrån, så Rättviks kyrka är den enda jag sett från insidan. Det som är nackdelen med den är att den är ganska stor, så det kanske ser futtigt ut med "bara" 70 gäster (maxsiffran som vi räknat med). Men det spelar ingen roll. Om det är den vi gillar bäst, så är det den vi ska ha!

  • Suusaan

    Ängsklocka:
    Jag har faktiskt redan bestämt vad jag ska ha för klänning :) här kommer länk till den (ta bara bort mellanslagen):

    http://www. brudeogfeststudiet. dk/index.php?action=showpicture&pos=1&parent=3589&imageId=3686&lang=&gallery=30&page=264

    Får se vart jag köper den... Lady Bird verkar inte vara så jättevanligt märke här omkring. Själv då? Tittat på kläder?

    anna lokatt: det är inte Rättviks kyrka du menar då? Konfererade med min sambo (rättviksinföding :)) och han tror att det är enda kyrkan där. Men han kan ju ha fel. Det har hänt förr :D Ska kolla upp lite bättre! Ni då? Blir det Kristine kyrka (visst heter den så? )

  • Suusaan

    Ängsklocka: Det är den första klänningen, den längst upp till vänster på första sidan. Axelbandslös, mörkröd med broderier. Den finns tydligen i fler färger, men det är den röda jag vill ha. Hör till 2005 års kollektion, så den finns inte tillgänglig ännu, utan jag ska titta närmare framåt sommaren. Har inte varit i kontakt med affärerna i Borlänge, men de finns inte heller med på Lady Birds lista över återförsäljare. Ska kolla med dem ändå, men som sagt, det är inte dags riktigt än. Skulle kunna tänka mig att handla på e-bay, men har blivit så kär i Lady Bird klänningen nu :)

    Anna lokatt: har gjort lite efterforskningar nu, så det visade sig att min sambo hade fel :) Är det kapellet som hör till stiftsgården du menar då? Det kan ju vara ett alternativ om det är mindre än kyrkan! Ska kolla upp det också, så jag får tacka så mycket!
    Har varit inne i Kristine kyrka en gång, och jag förstår att den rymmer mycket folk. Hosjö kyrka har jag däremot inte varit inne i. Har ni bokat än?

  • Suusaan

    Anna lokatt: Hmm... får se då om vi är ute för tidigt med bokning också... Min sambo har pratat med pastorexpeditionen om detta, och de föreslog att vi skulle välja tre datum, och rangordna dessa. Det känns som att jag iaf vill veta åtminstone ett halvår före. Har släkt i norrland, så de måste ju få chans att ordna med semester och boende och allt. Präst och kantor tycker man ju borde gå att ordna iaf!

    Ängsklocka: Vågar inte? Varför då? :)

    Smurf-fiffi: Bor du i Rättvik?

    Robbans flicka: Är Boda kyrka väldigt stor?

  • Suusaan

    Ängsklocka: jag har varit i kontakt med en butik i Jönköping, eftersom jag har släkt i närheten, så det blir antagligen där jag köper klänningen. Sedan kommer den antagligen att få sys om lite för att passa mig perfekt, men det gör jag i närheten. SJälv drar jag knappt B-kupa, så jag hoppas att den sitter uppe på mig :)

    Det verkar ju som att det skiljer en del på hur tidigt man kan boka kyrkan, så det bästa är nog att kolla med kyrkan man har tänkt sig...

  • Suusaan

    Smurf-fiffi: Aah! Åkerblads! Har ätit där en gång, och det är bästa middagen jag ätit! Inget vi kommer att ha råd med till våra gäster, tyvärr *avundsjuk*

  • Suusaan

    Robbans flicka: det låter som att Boda kyrka kunde vara något för oss om man ser på storleken. Vi har räknat med att bli ca 70-80 personer om alla vi bjuder kommer. Men vi ska ta en tripp dit och se hur den ser ut inuti också. Är ju viktigt att den känns rätt!

    Smurf-fiffi: Vi ska gifta oss i december, och då min sambo pratade med kyrkan, så verkade det som att det inte var någon jättepanik att boka. Borde ju gå om vi bokar nu i januari. Om man skall gifta sig här på sommaren, så kan jag tänka mig att man får vara ute i väldigt god tid. Är ju så populärt med sommarbröllop i Dalarna. Det enda jag saknar när vi ska gifta oss på vintern, är att det inte går att anlända i kyrkbåt. Det tycker jag skulle vara så fint!

    Är det någon som har tips på bra festlokaler i Rättviks-Leksands-trakten?

  • Suusaan

    Jag kommer från Norrland, men har bott här i Dalarna sedan -99. Först i Falun, och har därefter bott i Rättvik sedan -02. Min sambo har hela sin släkt här, så när det börjar dra ihop sig tror jag att man kan få bra med hjälp därifrån!

  • Suusaan

    Nu så har vi varit och tittat på kyrkan i Boda. Men det kommer inte att bli där som vi gifter oss. Såg helt skabbig och sliten ut på utsidan, så vi brydde oss inte ens om att gå in. Första intrycket gör ju en hel del... Så det kommer att bli Rättviks kyrka. Skit samma att vi inte kommer att fylla den helt. Den är ju så vacker, och vi vill gifta oss där, så då är det ju det som räknas!

  • Suusaan

    Nu så är kyrkan bokad för oss :)

    Det börjar kännas lite mer verkligt nu... Spännande!

Svar på tråden Brudar i Dalarna?