• 30 aug 2014

  Ons 9 apr 2014 08:49 Läst 17644 gånger Totalt 179 svar
  30gift­ervios­s
  Visa endast
  Ons 9 apr 2014 08:49

  Hej!

  Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

 • Ons 9 apr 2014 18:10 #1

  Jag skall gifta mig den 30 augusti :)
  Har dock inte sett så många som har det datumet här, tror jag sett två utöver mig...

 • Ons 9 apr 2014 19:53 #2

  Jaa, vi kommer säga Ja till varandra den 30 Augusti! =)

  Hur långt har ni kommit hittills då? =) 

 • 30gift­ervios­s
  Visa endast
  Tor 10 apr 2014 10:52 #3

  Vad roligt att vi är flera... :)

  Vi har bokat kyrka och den lokal vi ska ha vår bröllopsfest i och som också står för mat och dryck.

  Fotograf är bokad och bandet som ska spela är fixat.

  Mina blivande svärföräldrar ska ordna transport från kyrkan till lokalen som en överraskning, så vi kommer inte veta innan... känns väldigt spännande.

  Håller på och fixar med egengjorda inbjudningskort som vi har tänkt ska skickas i slutet av april. Hur går det för er?         

 • Fre 11 apr 2014 07:50 #4

  Vi har också bokat kyrka och festlokal. Vår festlokal är en gammal kyrkskola så den ligger precis bredvid kyrkan, smidigt! Men medan gästerna går över dit så ska jag och man åka en tur i raggarbil som vi ska få låna av en bekant.

  Vi har även bokat fotograf och cateringfirma. Sen ska jag få hämta min klänning om ca 2 veckor :D ett band kommer vi inte ha, vi har fixat en spellista på Spotify med massa nostalgilåtar.

  Jag gjorde också inbjudningarna själv, jag älskar att pyssla så det kommer även vara en hel del egna pyssel som dekoration på festen :) vi skickade våra inbjudningar för ca en månad sen. Vi tänkte skicka dem i början på maj, men det var så många som började fråga om datumet så de visste när de kunde ta semester. Så då skickade vi dem lite tidigare istället :)

 • 30gift­ervios­s
  Visa endast
  Fre 11 apr 2014 08:25 #5

  Jag har börjat titta på klänning och funderar på att beställa på nätet. men tycker också det är svårt med storlek och vad som eg passar min figur (är plus size).

 • Fre 11 apr 2014 08:43 #6
  30giftervioss skrev 2014-04-11 08:25:09 följande:

  Jag har börjat titta på klänning och funderar på att beställa på nätet. men tycker också det är svårt med storlek och vad som eg passar min figur (är plus size).


  Min plan först var också att beställa från nån kinasida. Jag är också plus size så jag var då och provade klänningar i butik för att hitta vilken stil som passade på mig. Men när jag provade så var det nåt med varje klänning som jag visste att man skulle behöva ändra så det skulle passa perfekt. Så tillslut vågade jag inte beställa på nätet och då köpte jag i butik istället. Sen är min klänning inte så himlans dyr, ca 5000kr efter ändringar, så det blev inte så überdyrt som jag trodde att klänningar i butik skulle vara.
 • 30gift­ervios­s
  Visa endast
  Fre 11 apr 2014 09:27 #7

  Jag tycker också det är så svårt att smälta att det faktiskt är jag som ska gifta mig och att det är mitt och min fästmans bröllop vi planerar. Har följt flera av mina vänner i deras planering inför sitt bröllop och även gett råd när de har önskat det.

  Känner ni igen er?

  Det känns härligt allting med planeringen och spännande att Dagen närmar sig sakta men säkert.

      

 • Fre 11 apr 2014 22:48 #8

  Vi har skickat ut inbjuningskorten för länge sen, gjorde egna och delade ut på jul, men det var för att vi bor i Norge och jag ville inte skicka alla med posten. Det blir ju en sjukt hög kostnad att göra det...

  Klänningen är också klar och underkjol och slöja och allt sånt. Skulle köpa på kinasida jag också, men så hade jag tur och fann en provklänning som var oprovad, till halva priset :) Även min tärnas klänning är klar.

  Vi har min ring klar också. Ska hem nu i påsk och då ska jag prata med florist och tårtbakare, makeup och frisör, har inte bestämt hur jag ska göra dock, det är ju så jäkla dyrt! Vi ska ut och kolla skor och sånt nu nr jag är hemma.

  Men kyrka och lokal är bokat och klart och min kusin ska vara fotograf. En annan kusins man ska sjunga i kyrkan, så där har vi ju sluppit två dyra poster. Puh...

  Jag känner att vi kommit ganska långt, vi ska få våra papper singerade av våra "førlovere" när jag är i Sverige, eftersom vi bor i Norge ska vi skicka hindersprövningen hit och då måste vår tärna och best man skriva på papper. I övrigt känns det som att man måste vänta lite med mycket innan man kan planera ordentligt... Måste ju ha gästlistan helt klar innan man köper dukar och sånt. Men jag tycker vi ligger bra till just nu i planeringen i alla fall :)

 • Ons 23 apr 2014 09:03 #9

  Nu är det snart bara 4 månader kvar :D

  Har ni planerat eller fixat nåt nytt? =)
  Jag ska förhoppningsvis hämta hem min klänning idag, jag ska i alla fall få prova den idag och om det inte måste göras några ytterligare ändringar så kommer jag få med mig den hem, hihi!

  Sen har jag även hittat min nya förlovningsring. Våra nuvarande förlovningsringar är i silver och vi sa från början att vi skulle köpa helt nya ringar när vi skulle gifta oss. Så jag köpte vigselringen först för att hitta en förlovningsring som passar den. Förlovningsringen hittade jag på Glitter, haha. Men nu har vi lämnat in den till en guldsmed som ska göra en exakt lika fast i äkta guld och diamanter. Längtar till jag får hämta den!

 • Ons 23 apr 2014 09:44 #10

  Vi ska oxå gifta oss 30 augusti! Och vi bor faktiskt oxå i Norge. Jag är svenska och han är norsk. Vi ska gifta oss på Gotland eftersom det är min familjs smultronställe som vi har en alldeles speciell tillknytning till.

  Vi var och gjorde massa av planeringen under påsken. Träffade vigselförrätare (vi gifter oss borgerligt), såg på vigselslokal, provsmakade maten!!! och TÅRTAN!! Hur mycket vikt lägger ni på tårtan?? Vi har märkt att det är svårt att hitta något som vi tror passar alla mest för att jag är lite kräsen när det gäller tårtkombinationer. Helst skulle jag bara ha en brownie eller nått men det är tydlige inte ok :) Vad gör ni med tårta??

  Ska ni ha någon goodiebag eller så till gästerna??

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll