• 30gift­ervios­s
    Äldre 9 Apr 08:49
    30817 visningar
    179 svar
    179
    30817

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • Äldre 15 Jul 12:33

    Ang bordsplacering så har vi valt (okej, jag) att placera så gott jag kan man/kvinna, men de som känner få ska sitta nära sin respektive/någon de känner, och vi vill att man ska ha kul, så vissa bord har fyra kvinnor och vissa fyra män. Det är otraditionellt men de kommer ha väldigt kul och det tycker jag är viktigare än att allt ska vara så korrekt som möjligt.

    Fick ihop bordsplaceringen riktigt bra och jag tror att alla kommer att trivas där de sitter. Så det kan ju vara något att tänka på: är det viktigt med att det "ska vara som det ska vara" eller vill man tänja på det?

  • mhallo­n
    Äldre 15 Jul 20:50

    Vi är så otraditionella som  det bara går :)
    Har inga tankar ens på att det ska vara varannan tjej/kille. Men det är ändå knepigt med just de äldre för att
    1) de är ojämnt antal och vi kan ha 8 platser närmast runt oss och får då 1 plats över och vet inte vem vi ska fylla på med
    2) svårt att få ihop dem bra om vi skulle ha alla närmast oss, för min mamma och pappa går inte ihop samt att min mamma och svärmor måste sitta vid kortsidan av det bord vi sitter vid (plats för 12) för att ha vår dotter där på kanten.
    3)sprider vi ut och struntar i "honnörsbordet" (enligt den lite otraditionella dukning vi ändå har) så är det ändå trixigt med vår dotter. 

    Lutar mest åt det sistnämnda ändå, då sitter jag och min blivande vid ett 4-bord själva med 2 tomma stolar mitt emot oss så att alla andra gäster kan komma fram och sitta där en stund under kvällen och prata med oss. Det är bara en armlängds avstånd till borden vid sidorna ändå, så det kommer inte kännas så tomt.

  • Äldre 16 Jul 09:52

    Om ni sitter själva får ni ju också mycket tid att smälta saker tillsammans :)

  • Äldre 16 Jul 13:28

    Det löste sig med öppettider för oss så nu kan vi ha festen till kl 3. Så glaaaad!

    Jag börjar bli klar med allt pyssel nu. Det enda som egentligen återstår i pysselväg är festprogrammen och dom har jag verkligen ingen aning om hur jag ska göra :(

    Vad skriver man i festprogram egentligen? Är det nödvändigt att ha?

  • Äldre 16 Jul 17:18

    Får jag hoppa in här?

    Jag och min sambo gifter oss 30augusti (Bara 45dagar dit!!!) och börjar nu känna stressen...

    Vi har klart kyrka+ festplats, cateringen är under kontroll, sambons frack är bokad, ringarna ska hämtas i veckan och lite småpyssel börjar vara klart. Min klänning finns, men eftersom jag är gravid kommer jag prova den om 2v och så börjar de göra lite justeringar då, sen blir det en sista provning närmare vigseln. Har bokat tid för hår och smink och snart är det dags att beställa blommor.

    Program och sådant har vi inte alls hunnit fundera på, ett av mina största stressmoment just nu!

  • Äldre 16 Jul 19:49

    Tossen
    Det där med festprogram är ju inte något man måste ha om man inte vill. Vi har skrivit lite om våra länder, lite sayings om förhållanden som vi gillar, en tablå över kvällen, lite info om foton och när lokalen stänger och så lite översättningar på ord mellan våra språk. Vi ville inte ha några bingon och sånt. :)

  • Äldre 17 Jul 13:03

    Såklart Sagolina :) 

    Hjälp 45 dagar!!? Har samma datum.. Sluta räkna ner är ett hett tips för att stressa ner lite hehe.. Kollegor frågar hela tiden när det är dags och hur jag känner mig men jag försöker att inte kolla och räkna för då kommer jag känna det som att jag inte hinner någonting innan det är dags ;) 

  • Äldre 17 Jul 20:16
    Tossen skrev 2014-07-16 13:28:25 följande:

    Vad skriver man i festprogram egentligen? Är det nödvändigt att ha?


    Jag hade precis tanke på att sätta igång med vårat häfte, när min mamma ringer och frågar om just det. Så nu ska min mamma och min svägerska(brors fru) göra detta häfte åt oss. Sån lättnad att slippa det!

    Men vi fick önska om vad vi vill ha i, det är sånger, lite kuriosa och roliga regler mm. sen typ kärlekcitat och ett måste är bröllopsbingo =)
  • Äldre 19 Jul 19:17

    En fråga som snurrar på i mitt huvud just nu: efter bröllopet och festen, när det är dags att komma ur klänningen, hur tänker ni göra? Jag kommer behöva hjälp av m2b att få upp korsetten, men sen? Underkläderna jag har på är inte vackra precis, dra-in-magen-trosor som kommer upp till under brösten... Kanske kan byta till snyggare trosor under klänningen genast då vi kommer till hotellet, så försvinner det problemet?

    Löjlig fundering kanske, men min hjärna har verkligen låst sig på denna fråga idag!!

  • Äldre 21 Jul 15:43
    Sagolina, haha, jag har också såna trosor. Men jag funderade om jag skulle, innan jag lämnar festen, byta till ett par snyggare. Då kan jag ju få hjälp av min tärna ifall jag måste snöra av klänningen eller så för att byta?
Svar på tråden 30 aug 2014