• 30gift­ervios­s
    Äldre 9 Apr 08:49
    31095 visningar
    179 svar
    179
    31095

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • Äldre 27 Jun 14:32
    #61

    Vi kommer inte gå in tillsammans. Min mor kommer att överlämna mig då min far är död sedan 7 år tillbaka. Vi har valt att göra så för att hålla på gamla seder. Självklart har jag en egen vilja och ges inte bort i den bemärkelsen men vi tycker det är fint. Kommer inte se varandra innan och inte ens tillbringa natten innan tillsammans. Trots att vi bott ihop två år och har gemensamt barn  :)

    Det var inga problem för vår präst som vi träffade igår. Nu väntar vi bara på mannens kostym, barnens kläder och ringarna. Ringarna som strular extremt mycket ska tillägggas!

  • Äldre 27 Jun 15:40
    #62

    Vi har fått kontakt med den ansvariga för församlingen nu och han skulle hjälpa oss att finna en annan präst som vi kunde ha en bättre diskussion med, och det känns mycket bätter för oss!

    Han förstod också att det inte var tal om överlämning utan handlade om att ha med en person som betytt mycket.

    Så jag är lite glad igen... :)

  • Äldre 28 Jun 08:30
    #63
    Ello skrev 2014-06-27 15:40:06 följande:

    Vi har fått kontakt med den ansvariga för församlingen nu och han skulle hjälpa oss att finna en annan präst som vi kunde ha en bättre diskussion med, och det känns mycket bätter för oss!

    Han förstod också att det inte var tal om överlämning utan handlade om att ha med en person som betytt mycket.

    Så jag är lite glad igen... :)


    Förstår inte varför själva överlämingen skulle vara så fel. Det är ju inte som förr direkt att kvinnas ges bort från en familj till en annan ;) Skönt att ni fick hjälp hoppas nu det löser sig :)
  • Äldre 28 Jun 13:04
    #64

    Jag börjar få smått panik över musiken under vigseln. När bestämmer man sånt med prästen/musikern? Blir det när prästen kontaktar oss? Eller borde vi kontakta dem?

    Sen solist, jag vet att det var en musiker i kyrkan som kunde ställa upp oftast, men jag får inte tag i henne... Panik!!

  • Äldre 28 Jun 14:10
    #65

    Hur gör ni med planerandet? Tar ni hjälp av någon eller gör ni allt själv? 
    Jag har ingen bröllopskoordinator utan gör allt själv.
    Folk runt omkring mig (föräldrar, vänner osv..) säger hela tiden "Om det finns NÅGOT jag kan göra så säg till!" Men så fort jag ber dem om något så får jag undvikande svar eller så vänder de det tillbaka till mig.. 

    Blir lite besviken och känner mig väldigt ensam i det hela.. Har ingen att bolla ideér med! Någon mer som har det så? 

  • Äldre 28 Jun 15:57
    #66

    Jag gör också allting själv men bollar mycket ideér med min blivande svägerska.
    Har du ingen kompis eller så som du kan bolla tankar med även om de inte vill hjälpa till och styra upp det hela?

  • Äldre 28 Jun 17:10
    #67

    Melindrha: Om jag förstått det rätt kan prästen anse att det går emot kyrkolagen eller något, då både mannen och kvinnan ska ingå äktenskap på lika villkor och att bruden därför ska gå in i kyrkan av fri vilja. Tydligen kan man då se det som att bruden lämnas över som en ägodel.

    Jag kan förstå det men som vanligt ligger ju kyrkan efter och tror att folk faktiskt tror att det är så det ses, men jag vill påstå att övriga del av Sveriges befolning förstår att det inte är fråga om det.

    Pontduss
    Får första präst skicka ett "schema" som vi kunde sända tillbaka och hon frågade också om vi hade eget komp eller önskade att "vår" musiker skulle kompa. Vi kom ju inte längre än så, men det lät som att hon skulle ha skött den kontakten. Ring prästen och kolla. Du har säkert fått ett namn på den som ska spela i er bokningsbekräftelse. Borde finnas kontaktnummer/mail där också. :)

  • Äldre 28 Jun 17:13
    #68

    AnnsiA
    Lite så har jag också. Har bara tvingat mig på min tärna och min mamma, dom får bara stå ut och vara less. Men jag får inte så många bollningar, utan ganska mycket envägskommunikation. Som tur är har jag en "vänkollega" som gift sig och som är engagerad så jag pratar med henne en del (och hon är inte ens bjuden!).

    Men du kan ju skriva här om du vill, jag bollar gärna idéer med dig. :) Eller om du inte vill lägga ut allt så kan du bara skicka privat istället.

  • Äldre 29 Jun 08:57
    #69

    Melind­rha & Ello

    Min tärna (och bästa vän) har det väldigt tufft privat just nu så vill inte vara någon som tynger henne med grejer hon ska göra. I övrigt är det samma reaktion där när jag väl ber om något (efter att de sagt att de vill hjälpa till), många blir glada att jag bett dem om något men sen gör de inte det jag bett dem om så jag får göra det själv ändå! 

    Bollar gärna med dig! 

  • Äldre 29 Jun 09:25
    #70
    AnnsiA
    Ja, många erbjuder sig men så händer inget. Man får nog bara tänka att de inte "bryr sig" lika mycket som en själv.

    Hur ligger du till med din planering? Jag håller på med festprogrammen. Vill inte ha personförklaringar med i det, men vi har tagit med en hållpunkter för hela dagen (tablå) och så blir det lite information om mig och blivande och våra respektive länder ställs mot varandra, typ vad man helst äter och dricker och lite miniinfo om länderna (han är från Uruguay och det enda folk vet om U. är att de har en fotbollsspelare som biter folk och att det är lagligt att röka på...). Så det blir kanske lite mer utbildande än kul ;)

    Någon kanske har förslag på vad man kan skriva för kul om Sverige. Är smörgåsbord nationalrätten? ;) Eller kanske köttbullar...
Svar på tråden 30 aug 2014