• 30gift­ervios­s
    Äldre 9 Apr 08:49
    30860 visningar
    179 svar
    179
    30860

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • Äldre 23 Apr 11:36
    #11
    emser skrev 2014-04-23 09:44:04 följande:

    Vi ska oxå gifta oss 30 augusti! Och vi bor faktiskt oxå i Norge. Jag är svenska och han är norsk. Vi ska gifta oss på Gotland eftersom det är min familjs smultronställe som vi har en alldeles speciell tillknytning till.

    Vi var och gjorde massa av planeringen under påsken. Träffade vigselförrätare (vi gifter oss borgerligt), såg på vigselslokal, provsmakade maten!!! och TÅRTAN!! Hur mycket vikt lägger ni på tårtan?? Vi har märkt att det är svårt att hitta något som vi tror passar alla mest för att jag är lite kräsen när det gäller tårtkombinationer. Helst skulle jag bara ha en brownie eller nått men det är tydlige inte ok :) Vad gör ni med tårta??

    Ska ni ha någon goodiebag eller så till gästerna??


    Låter supermysigt att ni ska gifta er på gotland!

    Tårtan ska jag och min mamma baka, det blir en browniebotten med ett lager limemousse och sedan ett lager vitchokladmousse på det. Vi har provbakat den och låtit mina föräldrar och blivande svärföräldrar smaka och alla älskade den. Så jag hoppas alla andra gäster kommer tycka om den också =)

    Vi kommer inte att ge nåt till gästerna. Eller ja, vi kommer ha ett photobooth så de kommer få med sig bilderna på dem själva. Vi kommer även använda dem bilderna i vår gästbok.
  • Äldre 23 Apr 13:18
    #12

    Jag gifter mig också den 30 augusti! Känns som att vi kört fast lite i planeringen nu faktiskt....

    Save-the-date skickade vi ut för några veckor sedan. Håller på att fixa med inbjudningskorten nu hoppas kunna skicka dom inom en vecka. När behöver folk OSA tycker ni?

    Lokal är bokad, vigselförättaren ska vi träffa om någon vecka, mat är väl så gott som bestämt kan bli några ändringar. Vi kommer bara ha lite olika moussetårtor, det var ju så himla dyrt med bröllopstårtor! Vad betalar ni?

    Beställde klänning igår också :) det känns bara verkligare och verkligare (och nervösare och nervösare) ;))

  • Äldre 23 Apr 13:39
    #13

    Följer

  • Äldre 23 Apr 14:24
    #14

    Photobooth låter ju skoj, är det något ni ordnar eller har beställt på något sätt?

    Vi satte OSA datum 30e juni vilket nu känns alltför sent, men det är bara för att jag är lite kontrollfreak ;) Iförsig så har 90% av gästerna redan svarat vilket jag tror är ganska vanligt. De flesta vet ju om de ska gå eller inte! Kutym säger väl att man ska ha skickat ut inbjudningar 3 månader innan och att man ska få svar en månad innan? Men beror ju oxå på lokalen såklart, de kanske måste veta tidigare hur många som ska vara med?

    Jag har fått min klänning så den hänger i garderoben!! Den måste bara till skräddaren en liten sväng. Känna sjukt verkligt och ibland väldigt skrämmande!! Men oj vad kul det ska bli att gifta sig :)

    Ska ni åka på bröllopsresa direkt efter bröllopet?

  • Äldre 23 Apr 15:29
    #15

    Jag är också nyfiken på Photobooth!

    Jag tror vi hade tänkt sätta 1 juli som OSA? Måste kolla när jag kommer hem haha. Ska försöka göra klart dom i helgen så vi kan skicka dom innan 1 maj.

    Vi kommer att åka ca 3 månader efter bröllopet på smekmånad.

  • Äldre 23 Apr 21:18
    #16

    Vi har också satt OSA 1 Juli, det känns lagom tycker jag =)

    Potoboot kommer vi fixa själva. Vi ska spänna upp ett fint/roligt tyg som bakgrund och sen kommer gästerna få välja bland massa olika utklädnadsgrejer. Typ hattar, boa, glasögon och mustascher. Det kommer väl bli i stil med detta.



    De kommer få knäppa bilderna själva med en engångskamera, vi uppmanar dem att fråga en bordsgranne att vara fotograf. Sen kommer vi framkalla dubletter och skicka med ena fotot till var o en i deras tack-kort och andra bilden sätter vi in i vår gästbok där de skrivit. =) 

  • 30gift­ervios­s
    Äldre 24 Apr 09:53
    #17

    Så roligt att följa planeringen hos er... :)

    Vi har gjort klart inbjudningarna och kommer skicka de nästa vecka med osa 15 juni. Vi vill ha tid att kunna få till en bra bordsplacering och planera med restaurangen där vi ska ha vår bröllopsfest. Vi hoppas verkligen att så många som möjligt kan och vill komma.

    Jag har funderingar på att beställa min klänning, men eftersom jag är osäker på vilken modell jag passar i ska jag gå runt och prova och titta på klänningar i helgen med min tärna, ska bli mysigt :)

    Bröllopstårtan är beställd och vi har börjat åka runt för att titta på vigselringar.    

  • Äldre 24 Apr 11:14
    #18

    Photobooth var en kul ide!

    Vi åker oxå på bröllopsresa ett par månader efter själva bröllopet. Men funderar på att smita iväg några dagar direkt efter bara för att få lite tid för oss själva. Jag har superångest för att komma tillbaka till jobbet direkt efter!! Så några dagar måste det nog bli när man är på rosa moln :)

    Vi har beställt vigselringar och i helgen ska vi se på smoking till min kära!

    Vi har en diskussion och fundering på det med bröllopstårta. De ville ha 50 kr per bit vilket jag tyckte var väldigt dyrt!! Men samtidigt så är tårtan vi funderar på väldig mättande så tror inte vi behöver fulla bitar till alla gäster. Svårt att veta det där!! Man vill ju inte ha för lite heller!

  • mhallo­n
    Äldre 24 Apr 22:05
    #19

    Vi gifter oss också 30/8 i år!

    När jag läser här så ligger vi väldigt långt efter, min sambo (numera fästman) var inte så snabb i svängarna så vi förlovade oss nyss. Men det gör inget, vi kommer inte att ha något jättestort bröllop och har inte så många måsten.

    Vad vi har gjort är att boka lokal, därför vet vi datumet. Nu idag har jag också fått kontakt med en vigselförrättare (borgerlig vigsel) - det var inte så lätt. Jo, jag har köpt ett par skor också. Sen har jag (99%) bestämt vad jag vill ha för vigselring. Samt designat inbjudningkorten, är nästan klar med det men sen ska de ju göras också (ska göra själv).

    Vad vi inte har gjort: skickat inbjudningar, tänkt på låtar mm till ceremonin, bestämt starttid, fixat fotograf, fixat DJ, kläder, beställt vigselring, bestämt toastmaster, tänkt på musik till vigseln osv osv.

    Kul att diskutera lite med andra som har samma datum! :)

  • Äldre 25 Apr 07:53
    #20

    Mhallon: vi har inte kommit så mycket längre än er. Vi förlovade oss också precis men bestämde datum innan vi gick ut med förlovningen ;) vi skickade tom save-the-date innan förlovningen haha.

    Vi har bokat en som sjunger men inte bestämt låtar. Så svårt att hitta tycker jag! Sedan hur själva vigseln ska gå till har jag ingen aning om :S några tips?

    Nu börjar vi fundera på tårta...vi hade tänkt skippa bröllopstårta men då kanske vi ångrar oss. Hur kommer ni göra?

Svar på tråden 30 aug 2014