• 30gift­ervios­s
    Äldre 9 Apr 08:49
    30855 visningar
    179 svar
    179
    30855

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • mhallo­n
    Äldre 25 Apr 09:48
    #21

    Tossen: Jag läste igenom lite trådar här på BT angående borglig vigsel för att få lite tips. Vi vigs på restaurangen där vi ska ha middagen, i deras trädgård.

    Tänker mig att vi ber några vänner spela något (gitarrer) som vi kommer till trädgården till, men ingen brudmarsch (det känns som att man behöver en kyrka eller en mer uppstyrd lokal för att ha det). Sen så kanske att någon får läsa några rader och så hoppas vi på en solosång i mitten (ska fråga en vän som jag ska bjuda på bröllopet).
    Avslutar med någon mer musik. Ska prata med vår vigselförrättare snart för att höra hennes tips och vad hon kan tänka sig, hon har säkert vigt andra tidigare.

    Angående tårta så tycker jag att det ska vara tårta (jag gillar tårta) men att det är en speciell bröllopstårta i våningar och dekorerad med sidenband och blommor och vit sugarpaste är inte viktigt. Det ingår tårta i det paket vi köpt och då har restaurangen samarbete med ett konditori i närheten som gör våningstårtor, men det är moussetårtor och jag tycker verkligen inte om det. Antingen så gör konditoriet en annan slags tårta eller så gör restaurangen princesstårta eller jordgubbstårta (men då flera stycken vanliga som står på tårtbordet). Vilket som går bra för mig, så länge tårtan är god :)

    Jag har varit på bröllop där det var chokladkaka (typ brownie) med grädde, cupcakes och så ingen tårta alls utan chokladpraliner i pappaskar som tillsammans där de stod hade formen av en flervåningsbröllopstårta.  Jag tycker att man tar det man gillar :)

  • Äldre 25 Apr 10:47
    #22

    mhallon: det låter jättemysigt. Vi kommer också ha vigseln i restaurangens trädgård/innegård. Det finns en stentrappa där som jag tänkt att vi kan stå längst upp och tärnorna på min sida varsitt trappsteg ner och bestman på M2B's sida ett trappsteg ner.

    Vi kommer ha två låtar under vigseln men kan inte riktigt bestämma vilka. Texten och känslan ska ju kännas 100% rätt. Sedan tänkte jag fråga om förättaren vill läsa någon dikt eller liknande. Brukar dom kunna det? Jag har ingen aning om hur vi ska gå in och så :S

    Vi ska träffa henne om 2 v... är det något vi ska ha förberett tills dess?

    Det ingick typ kladdkaka i vårt kuvertpris och dom kunde ändra till moussetårta. Om vi kör på moussetårta (flera stycken vanliga) så spar vi ju in dom 6000:- som bröllopstårta kostar.

  • Äldre 25 Apr 14:23
    #23

    Hmm många bra ideer på alternativ tårta här. Ska fundera lite på hur man gör, det kanske bara ska vara det som man faktiskt tycker om. Kanske inte ska tänka så mycket på alla "regler" här..!

    Vi träffade vår vigselförrättare förra veckan och det kändes jättebra! Hon hade en kort text som var själva vigseln som hon läste upp för oss och så ville hon inleda med en dikt som hon hade valt. (Nils Ferlin - Kärleken kommer..) Först ville jag inte ha dikt men hon läste den högt för oss och båda satt med tårar i ögonen så då kändes det plötsligt helt rätt :) Vi kommer ha intåg till någon vanlig bröllopsmarsch eller så och så har jag en vännina som kommer sjunga en sång. Så läser vigselförrättare dikt och viger oss och så avslutar vi med en till sång. Har inte bestämt vad vi ska gå ut till? Vill ha något fint men ändå lättsamt. Det ska ju vara en rolig dag!!

  • Äldre 25 Apr 14:25
    #24

    Jag vet förresten att några vigselförrättare gärna vill att man berättar om sig själva och hur man träffades etc. Vår gjorde inte det och det kändes väldigt rätt för oss, vi vill inte att hon ska stå och berätta massa saker om oss under vigseln (som jag har vart med om i andra vigslar). Hon ska viga oss och så kan dom som faktiskt känner oss få göra det personliga :) Det kan vara smart att tänka igenom och vara förberedd på att säga hur man vill ha det när ni träffar henne!

  • Äldre 26 Apr 13:43
    #25

    Vi ska ha kladdkaksbotten med dulce de leche mousse som tårta. Kommer bli sjukt gott!

    Jag är inte så mycket för att bry mig om vad som är rätt och fel. Flera som sagt att man absolut inte kan ha kladdkaka som bröllopstårta, men det är ingen som kan förklara varför...

    Vi avskyr gräddtårta så det blir det definitivt int och det är ju valfritt att äta tårtan :). Om det nu är så fel med kladdkaka så får man väl hoppa över då.

    Mitt stora problem är att jag alltid velat ha en riktigt bröllopstårta med våningar och skit, men det funkar inte om man inte vill ha en riktig torristårta, så det får bli något annat istället.

  • Äldre 29 Apr 21:00
    #26

    Nu på kvällen fick jag ett ryck och gjorde en provuppsättning av mitt hår. Det är jag som ska fixa det på dagen D så lika bra att börja öva. Jag blev supernöjd med resultatet, så nu blir jag lite orolig att det inte kommer se lika bra ut på bröllopsdagen. Det brukar vara så med mig, när jag verkligen anstränger mig så blir det inte lika bra, hehe.

    Jag följer ett youtube-klipp där hon visar hur man gör frisyren, såhär ser den ut.


    Sen ska jag maila till kyrkomusikerna som hör till vår kyrka. Vi ska kolla med dem om de kan sjunga på vårt bröllop. De har sagt att de brukar ställa upp om de har möjlighet.

  • Äldre 30 Apr 13:13
    #27

    Åh vilken fin frisyr! Kan inte du skicka länken till youtube klippet? Är på jakt efter frisyr inspiration!!

    Jag bryr mig heller inte så mycket om vad man ska och inte ska men samtidigt vill jag att det ska vara lite mer festligt än vad kanske en vanlig fest hade varit :) Det är iallafall målet så får vi ju se hur det blir.

    Våningstårta är tydligen inte helt lätt att göra om man vill att den ska vara god samtidigt, så vår blir nog någon platt sak eller kanske i två ställningar.

  • Äldre 30 Apr 14:13
    #28
    emser skrev 2014-04-30 13:13:05 följande:

    Åh vilken fin frisyr! Kan inte du skicka länken till youtube klippet? Är på jakt efter frisyr inspiration!!






    Där har du länken till klippet =) Jag älskar verkligen den frisyren.
  • mhallo­n
    Äldre 30 Apr 19:17
    #29

    Härlig frisyr! Men jag klippte ju av mig håret för 2 månader sen och nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Får prata med min frisör.

    Har nu bokat och bekräftat vigselförrättare samt frågat och fått ja från toastmaster, så i slutet på nästa vecka kanske vi kan skicka inbjudningskorten äntligen.
    Sen är det väl dags att tänka på klänning...

  • 30gift­ervios­s
    Äldre 6 May 12:43
    #30

    Hej på er.!

    Mindre än 4 månader kvar nu... :)

    Har ni ordnat med florist ännu, vet inte när det är aktuellt att boka in konsultation och liknande. Hur tänker ni där?

Svar på tråden 30 aug 2014