• 30giftervioss

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • AnnsiA

    Jag har ganska mycket kvar med tanke på att det är prick 2 månader kvar imorgon :S 

    Det som är klart är: 
    Hotell, resa, bröllopsmiddag, inbjudningar, gäster, beställt klänning (ej kommit än dock), m2bs kostym, pass, hindersprövning och efternamnspapper, vigselförrättare och datum i Sverige, börjat på favors till gästerna (vet att jag vill ge en present till min tärna också, vet inte om m2b vill ge present till sina bestmen då den ena varit lite negativ mot bröllopet)

    Jag har haft en massa otur när det gäller präst (lite som du, fast av andra skäl) men har fått kontakt med en pastor i Italien som ska kolla om det finns någon engelsktalande präst där nere som är ledig den dan och kan ställa upp! 

    Vi har ingen fotograf än, m2b motsätter sig att en fotograf kostar mellan 8-13.000 men gör själv inget aktivt för att hitta något billigare. Nu däremot fick jag höra att en släkting till honom har systemkamera och är duktig på att fotografera så vi har bett denne om hen kan tänka sig ställa upp mot att vi t ex betalar hotell/resa (hen ska ändå komma på bröllopet). Håller tummarna! 

    Min klänning har inte kommit än, nån mer som beställt från brudklanningar.nu? Har mailat dom men inte fått svar och det är snart en vecka sen! (Som jag mailade alltså, beställde gjorde jag för 3-4 veckor sen). 

    Personen som skulle sjunga på bröllopet har ställt in så vet inte hur jag ska lösa musik-biten. 

    Har du klänning och sånt färdigt? 

  • Ponduss
    Ello skrev 2014-06-28 17:10:53 följande:

    Pontduss
    Får första präst skicka ett "schema" som vi kunde sända tillbaka och hon frågade också om vi hade eget komp eller önskade att "vår" musiker skulle kompa. Vi kom ju inte längre än så, men det lät som att hon skulle ha skött den kontakten. Ring prästen och kolla. Du har säkert fått ett namn på den som ska spela i er bokningsbekräftelse. Borde finnas kontaktnummer/mail där också. :)


    Jag hittade på kyrkans hemsida att prästen kommer kontakta oss och då kommer vi diskutera allt kring musik också, så då blev jag lite lugnare.

    ----------------------------

    Det vi här hemma har funderat lite över de senaste dagarna är ifall vi ska sova tillsammans eller isär natten till bröllopet. Jag själv tycker att vi ska sova isär för då hinner vi börja sakna varandra lite, sen känslan när vi väl får träffa varandra senare till fotograferingen. För då tänkte jag att mina tärnor och jag ska sova hemma hos oss och min blivande hos sina föräldrar. Jag vet också att min killes mamma skulle tycka att det vore kul om hon fick ha honom hemma sista natten.

    Men samtidigt så vet jag inte om jag kommer kunna sova om inte han ligger brevid.. och jag vill ju gärna vara helt utvilad på bröllopsdagen.

    Hur ska ni andra göra? =)
  • Ponduss
    AnnsiA skrev 2014-06-28 14:10:47 följande:

    Hur gör ni med planerandet? Tar ni hjälp av någon eller gör ni allt själv? 


    Jag planerar i princip allt själv. Min kille tycker bara att det är skönt att slippa, men självklart är det vissa grejer som han vill vara med och bestämma om. Men sen bollar jag nästan alla idéer med min mamma och får bra råd tillbaka. Mina tärnor däremot, dem bara nickar och håller med haha. 
  • Melindrha
    Ponduss skrev 2014-06-29 11:16:19 följande:
    Jag hittade på kyrkans hemsida att prästen kommer kontakta oss och då kommer vi diskutera allt kring musik också, så då blev jag lite lugnare.

    ----------------------------

    Det vi här hemma har funderat lite över de senaste dagarna är ifall vi ska sova tillsammans eller isär natten till bröllopet. Jag själv tycker att vi ska sova isär för då hinner vi börja sakna varandra lite, sen känslan när vi väl får träffa varandra senare till fotograferingen. För då tänkte jag att mina tärnor och jag ska sova hemma hos oss och min blivande hos sina föräldrar. Jag vet också att min killes mamma skulle tycka att det vore kul om hon fick ha honom hemma sista natten.

    Men samtidigt så vet jag inte om jag kommer kunna sova om inte han ligger brevid.. och jag vill ju gärna vara helt utvilad på bröllopsdagen.

    Hur ska ni andra göra? =)
    Vi kommer inte att sova tillsammans natten innan. Han kommer sova hemma hos oss medans jag kommer sova hos min blivande svägerska :)
  • Ello
    AnnsiA
    Ja, nu är det bara två månader kvar och det känns som om jag har massor kvar också. Det som är klart är min klänning, bokat tid för smink och hår, tärnans klänning, skor, och utsidan av festprogrammen... Vi har också klart ganska mycket av pyntet till lokalen, samt alla tillbehör till maten förrutom gaffel till förrätten.

    Hotell är klart. Inbjudningarna är sända och vi har också redan haft svarsdatum. Pass, hindersprövning, namnbyte (redan bytt för att körkort och pass går ut i juli, orkar inte betala för två inom loppet av någon månad), min ring, musik till vigsel, presenter till att som ska hjälpa oss, information till alla som ska hjälpa oss, fotografilista (vad vi inte vill glömma) (okej, den är inte helt klar)... hrm.

    Fotograf har vi en i släkten så det funkar fint. Vi litar på att hon klarar av det och att vi får massor av bilder hellre än få som är jättefina. Hon tar så fina bilder så vi kan aldrig tro att det inte finns ett enda kort som kan bli bra. :P

    Hoppas ni löser det med fotograf och präst! Jag kan knappt berga mig till torsdag då jag får svar på om vi får denna eller om vi måste fortsätta söka...

    Vi pysslar en del och tränar dans hemma. Min blivande har ansvar för öl och rödvin (så hälften av alkoholen är klar), sin egen kostym, sin ring, bestmans och hans slipsar.

    Ja, det vi har kvar som är stort är ju blommor (har inte bestämt mig ännu, vill inte betala flera tusen för en liten bukett som jag har i 40 minuter) och hans saker då, men som sagt, det är hans del och jag lägger mig inte i. Och sedan är det väl festprogrammen.

    Och så skall all mat lagas också, men det kan jag inte göra mycket åt nu, skriver världens längsta och mest detaljerade inköpslista så länge, och kolla priser så jag vet ungefär var vi landar.

    Puh...

    Vi ska egentligen inte sova ihop, men jag funderar på att kanske boka hotellet två nätter. Mest för att kunna njuta av hotellet och bara ta det lugnt ihop kvällen innan. Natten efter bröllopet kommer man ju antagligen inte vara så alert ändå så vet inte om det är poäng att ha fint rum med champagne och choklad då :P
  • emser

    Vi har bestämt oss för att sova ihop natten innan. Mest för att båda sover bäst när vi delar säng och vi vill båda vara utvilade på den stora dagen!! Jag tror att mötet när jag har gjort mig fin och han står i smoking kommer vara fantastiskt oavsett om man såg varandra för 4 eller 14 timmar sen :)

    Två månader kvar!! Tiden går fort. Vi har fullt fokus på festprogram nu. Det kommer ta lite tid att redigera och få tryckt så det måste vi bara få klart snart.

    Vi har inte helt bestämt hur vi ska gå in. Jag ska antingen gå in själv eller så går vi tillsammans. Vi ska dock gifta oss borgligt så vår vigselförrättare brydde sig inte så mycket om hur vi gjorde. Bara det kändes rätt för oss :)

  • emser

    Jag gör också väldigt mycket själv. Har märkt att det är svårt att delegera saker, mest för att jag gärna vill ha det gjort där och då och de man delegerar det till förstår nog inte hur viktigt man själv tycker det är.. Vilket är helt förståeligt!! Jag har engagerat mamma i blomval för det tycker hon är skoj och pappa när det gäller vin. Och så bombarderar jag min tärna med tankar och åsikter men hon håller mest med det jag tycker :)

  • AnnsiA

    Jag har en smakfråga! 

    Vi har vigseln i en lummig trädgård i Italien, där finns det ingen el att tillgå. 
    Min vän som skulle sjunga på bröllopet har fått förhinder och kan inte längre komma. 
    Hur gör jag med musiken? 

    Hade tänkt skaffa en batteridriven högtalare att koppla upp min Iphone med till Spotify (offline eftersom jag inte är säker på internettäckningen) 
    som ska spela ingång och utgångsmusiken. 

    Men nu när jag inte har en sångerska som skulle sjunga två livelåtar på plats funderar jag på om man kan få in något annat "mitt i" vigseln liksom. Som är stämningshöjande. 
    Några idéer? 
    Känns fånigt att spela de låtar som skulle varit live via stereo, för vad ska man göra under tiden? Bara stå och lyssna på en inspelad låt? Njae.... 
    Sjunga tillsammans allihopa blir nog inte så lyckat, vi är inte så många och det är verkligen varierat med sånglusten.. 

  • Tossen
    AnnsiA skrev 2014-06-30 19:45:04 följande:

    Smakfråga? Jag är nog trött.. Smakråd/ idéer menade jag att skriva!!


    Har ni ingen släktning eller vän som kan tänka sig läsa typ en dikt eller liknande? Kanske tom som du och din blivande skrivit ihop?

    Nu börjar det dra ihop sig känns det som! Mindre än 2 månader to go!
    Hur går det för alla?

    Jag har börjat med lite pyssel hemma nu inför bröllopet men det är fortfarande några "stora saker" kvar att checka av. Har tex inte fått till festprogrammet. Vet inte vad man ska skriva? Ska man printa ut eller trycka upp?

    Har inte valt blommor... har börjat på bordsplaceringen men inte valt om vi ska ha ett långt bord eller flera små.

    Har ni bestämt detaljer? Typ hålltider? När ni ska gå in.. ungefär när ni ska gå ut.. när det är middag.. när det är dans.. när det är tårta etc?
Svar på tråden 30 aug 2014