• 30giftervioss

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • mj84

    Hej, vi ska också gifta oss den 30/8 och nu börjar det närma sig :)

    Känner mig lite stressad över vissa saker men det kommer ju att lösa sig. 

    Har en fråga till er som ska gifta er samma dag, har ni haft er möhippa än? 

    Jag har inte det och det är en av sakerna som faktiskt börjar stressa mig. Vi har ju som sagt lite kvar att göra och då känner jag att varje dag börjar bli rätt värdefull och jag inte vill "förlora" tid. Jag vet att det är planerat en möhippa för mig så vet att 2 dagar (en för möhippan och dagen efter för jag känner mig själv och blir lätt bakis) kommer att gå bort. Hade nog uppskattat om dom planerat den lite tidigare faktiskt :(

    Ville bara vädra mina tankar och känslor här lite?.

  • FruR

    Mj84

    Håller med dig fullt ut!!

    Jag vet inte ifall jag ska få en möhippa. 16e kommer dom ha för mannen. Det är ju bara då och 23e som finns kvar....

    Vi har ju ingen stor fest för vänner. Utan lyxig middag för familj men de flesta vännerna kommer till kyrkan ändå å det uppskattar jag:)

    Jag har inte heller några barndomsvänner som min sambo. Kort å gott: jag önskar å hoppas "nån" fixar en för mig så som mannen får. Men ja, jag kan inte räkna med det :(

    En annan sak; jobbar på att få in mina skor. Jag älskar dem. 12cm röda. Hur coola och va kra som helst. Men jag tappar höger hela tiden och det för ont. Jag gråter.

    Mamma gör allt hon kan. Hon har tagit hit alla typer av inlägg som finns. Hon jobbar i skoaffär så hjälp får jag. Har ett par andra jag kan ta på senare på kvällen å det känns bra. Men dessa. Skorna med stort S liksom

    Fan. Vad aka jag göra??

  • karanfil
    FruR skrev 2014-08-07 13:08:54 följande:

    Fan. Vad aka jag göra??


    Sätt ett gummiband om dem?? Flört Nä, skämt åsido, men tänker att det inte är så lång stund du ska ha på dig skorna. Behöver du gå i dem eller bara stå?
    Om din mamma jobbar i skoaffär kanske hon oxå kan hjälpa dig med vad det är för problem m skon: är den för stor? för bred? och utifrån det försöka felsöka eller rättare sagt problemlösa.

    Har nog inga bra råd egentligen. Låter läckert, men jag skulle inte palla såna skor. Imponerande!
  • maiaz

    mj84: jag förstår din stress, men se det som ett tillfälle att koppla bort bröllopsfixande och ett sätt att få mer energi för att ta tag i allt smått och gott som behöver göras.

    Jag hade turen att ha möhippan 12/7, gick rakt i fällan och misstänkte aldrig mina vänner för något för jag hade föreställt mig att den skulle gå av stapeln i augusti. Min m2b kommer ha sin svensexa imorgon.

    Ha kul på din möhippa!

  • mj84

    Tack för stödet! Jag har förstått att det är imorgon eftersom jag tänkte åka bort över helgen eftersom min sambo jobbar helger. Men han sa att det nog är bäst om jag är hemma. Lite trist att veta om det men det är väl bara att gilla läget. Jag vet ju inte vad vi kommer göra under dagen eller vilka det är som kommer så det blir ju ändå en överraskning. 

    FruR: kanske man kan ta någon slags bra dubbelhäftande tejp om inte en sådan hälsak fungerar? Jag tänkte ta skavsårsplåster där jag känner att det sitter åt redan nu på skorna. Det är framme vid tårna för mig och tänkte ta sådana "små" speciella plåster för det, då syns dom inte heller. Kanske man kan sätta ett siden band (eller liknande) under skon som man knyter ovanpå foten. Man kan ju ta av det under fotograferingen. Hoppas att det löser sig med skorna. Vet hur det är när man har hittat skorna med stort S. Tyckte faktiskt det va svårare att hitta skor än klänning :)

  • maiaz

    Jag är mest stressad för skogsbranden som härjar i Västmanland. Dock lugnade jag mig lite nu när vi var förbi Sala Silvergruva igår och stundtal kände vi röklukt men på det hela var luften som"vanligt". Kan pusta ut lite men är rädd att elden ska sprida sig och vår festlokal ska brinna ner. Vigseln i gruvan är nog safe från branden. Följer nyheterna och håller tummarna att branden inte ska orsaka problem för oss. Tycker så synd om alla människor som är drabbade! Själv kan jag alltid skjuta upp bröllopet i worst case scenario.

    22 dagar kvar!!!

  • AnnsiA

    Förstår din frustration FruR! Hoppas det löser sig, skor är ju faktiskt viktigt, och har man hittat RÄTT skor är det synd om de inte funkar!

    Jag har fått byta skor då klänningen var felsydd och det skulle bli för svårt att sy om, jag hittade rätt skor innan jag lämnade in måtten till sömmerskan för att veta hur höga klackar jag skulle ha och så. Skulle ha 3cm klackar men har nu fått byta till 8cm för då blir klänningen i perfekt längd. Lite synd då jag kommer se längre ut på bilderna än vad jag är, men det får vara så. 

    Efter allt strul som varit och som jag har fått kompromissa med det här bröllopet hela vägen så känns skorna som bara en grej i hela soppan så jag får väl vara nöjd. 

    Det är mitt nya mantra förresten.. "Jag får väl vara nöjd".
    Allt strular hela tiden och inget blir som jag vill eller hade tänkt mig. Men jag får gifta mig med min själsfrände och bästa vän, och det är ju det som är målet med hela den här resan så jag får väl vara nöjd med alla detaljer runt omkring! 

  • Ello
    maiaz
    Vigs också i trakten, men elden och röken tycks mest ligga på åt andra hållet. Är dock nervös att den ska ta helt av och totalförstöra hela området.

    Tror dock jag är i säkerzonen då jag är i Västerås och inte i Sala.

    Håller tummarna att vi båda blir vigda och att dom får bukt på branden.
  • maiaz

    Hur ligger ni till i planeringen? Själv börjar jag smått  bli klar med placeringskorten och hemmagjorda vaser av glasburkar. Sedan är det att ge sig på festprogrammet! Tur att jag är ledig vecka 35 för att hinna med slutspurten!

  • Ello

    Jag håller på att få "panik" över detta med alkohol. Idag kom jag på att jag nog ville köpa mer än vad jag tänkt tidigare... försökte mig på att gissa vad alla ska dricka. Öl och rött vin tror jag är OK, men vitt vin och cider. Blir alldeles nervös. Ungefär 31 personer dricker vitt vin, men egentligen tror jag det är färre. Dessutom kan några av dem dricka annat istället, så man vet ju inte vad dom väljer.

    Men med sittande förrätt, buffé och så bjud på vitt vin och vider resten av kvällen, räcker 7 boxar vitt + en flaska och 6 plattor cider?? Hur har ni räknat på det? Och hur räknar ni åtgång av dricka/läsk? Vill ju inte att det ska ta slut men vill hålla det så billigt som det bara går.

    Annars är jag i princip klar. Är lite småfix så klart, men rester ju hem på lördag så ska göra det sista hemma.

Svar på tråden 30 aug 2014