Inlägg från: maiaz |Visa alla inlägg
  • maiaz

    30 aug 2014

    Hej,

    Nu har även jag hittat hit som har datumet 30 augusti 2014 som bröllopsdag. Vi ska gifta oss i Sala Silvergruva, 155m under marken i en uppvärmd gruvsal. Det blir 37 gäster som kommer vittna när vi tackar ja till varandra. Festen kommer bli på vandrarhemmet som ligger en stenkast bort från gruvans nedgång.

    Det känns som om saker och ting börjar falla på sin plats, men det är mycket kvar att göra. Allt jag tänker på numera är bröllop, bröllop och mera bröllop. Men det ska gå bra detta...

    Ska läsa igenom era tidigare inlägg men det är superkul att det är fler än vi som gifter oss 30:e augusti :)

  • maiaz

    FruR: Jag tänkte ordna ett fotobås (stolar bakom ett skynke) där det finns möjlighet för gästerna att ha på sig peruk, masker eller roliga hattar och ta kort på sig själva. Vi kommer ha en systemkamera på en tripod och kopplad till en fjärrkontroll. Sedan tänkte jag att med en liten whiteboard kan de skriva en hälsning till oss som de fotograferas med. 

    Sedan tänkte jag att under middag ska vi köra en quiz om brudparet där vinnaren får en flaska vin. Mer har jag nog inte kommit på som underhållning. 

  • maiaz

    mj84: jag förstår din stress, men se det som ett tillfälle att koppla bort bröllopsfixande och ett sätt att få mer energi för att ta tag i allt smått och gott som behöver göras.

    Jag hade turen att ha möhippan 12/7, gick rakt i fällan och misstänkte aldrig mina vänner för något för jag hade föreställt mig att den skulle gå av stapeln i augusti. Min m2b kommer ha sin svensexa imorgon.

    Ha kul på din möhippa!

  • maiaz

    Jag är mest stressad för skogsbranden som härjar i Västmanland. Dock lugnade jag mig lite nu när vi var förbi Sala Silvergruva igår och stundtal kände vi röklukt men på det hela var luften som"vanligt". Kan pusta ut lite men är rädd att elden ska sprida sig och vår festlokal ska brinna ner. Vigseln i gruvan är nog safe från branden. Följer nyheterna och håller tummarna att branden inte ska orsaka problem för oss. Tycker så synd om alla människor som är drabbade! Själv kan jag alltid skjuta upp bröllopet i worst case scenario.

    22 dagar kvar!!!

  • maiaz

    Hur ligger ni till i planeringen? Själv börjar jag smått  bli klar med placeringskorten och hemmagjorda vaser av glasburkar. Sedan är det att ge sig på festprogrammet! Tur att jag är ledig vecka 35 för att hinna med slutspurten!

  • maiaz
    Ello skrev 2014-08-13 10:56:49 följande:

    Jag håller på att få "panik" över detta med alkohol. Idag kom jag på att jag nog ville köpa mer än vad jag tänkt tidigare... försökte mig på att gissa vad alla ska dricka. Öl och rött vin tror jag är OK, men vitt vin och cider. Blir alldeles nervös. Ungefär 31 personer dricker vitt vin, men egentligen tror jag det är färre. Dessutom kan några av dem dricka annat istället, så man vet ju inte vad dom väljer.

    Men med sittande förrätt, buffé och så bjud på vitt vin och vider resten av kvällen, räcker 7 boxar vitt + en flaska och 6 plattor cider?? Hur har ni räknat på det? Och hur räknar ni åtgång av dricka/läsk? Vill ju inte att det ska ta slut men vill hålla det så billigt som det bara går.

    Annars är jag i princip klar. Är lite småfix så klart, men rester ju hem på lördag så ska göra det sista hemma.


    Om du köper från systemet går det att lämna tillbaka om det är obruten förpackning och säljbar (spara kvittot). Vi tänkte köpa in massa extra och sen lämna tillbaka det som inte går åt så slipper vi hamna i ett läge där drickat tod slut.

    Läsk vet jag inte om det går att lämna tillbaka... men vi tar med vår sodastreamer och smaksättningar för säkerhets skull om det skulle ta slut.

  • maiaz

    I vår o.s.a så hade vi en formulär där gästerna kan kryssa för vad de dricker till maten (det gick att välja flera alternativ). Utifrån detta så har vi uppskattat hur mycket vi tror de klarar av och sedan plussar vi på lite till. Det var inte alls många som kryssade i läsk men vi tänkte köpa in så att vi har ifall de ändrar sig.

    Tycker det är svårare att beräkna åtgången på spriten. Vi tänkte ha 3 drinkar gästerna kan välja mellan.

  • maiaz

    Jag använde mig av Googles formulär och i det formuläret så satte jag frågan "dricka till maten" som obligatorisk fråga så alla våra gäster har klickat i vad de vill dricka.

    Alla är glada för vår skull och eftersom bröllop är det enda jag tänker på just nu så pratar vi mycket med varandra om det, speciellt inom familjen då de ska hjälpa oss med saker. Vi är supertacksamma att många av dem tar semester dagen innan och kommer och hjälper oss att pynta lokalen m.m.

    Ska ni dansa bröllopsvals? Min m2b jobbade hemifrån igår och han passade på att lära sig att valsa genom att kolla på youtube. Dags för mig att också lära mig valsa.

Svar på tråden 30 aug 2014