• 30gift­ervios­s
    Äldre 9 Apr 08:49
    31092 visningar
    179 svar
    179
    31092

    30 aug 2014

    Hej!

    Tänkte om det fanns fler som säger ja till sin älskade den 30 aug 2014. kan vara kul att följas åt i planering och annat roligt som ähnder fram till den stora dagen..  

  • Svar på tråden 30 aug 2014
  • karanf­il
    Äldre 2 Aug 15:35
    AnnsiA
    Håller med ovanstående: ni behöver få fram att det inte är vad ni vill att ni ska ha vigseln på hotellet. Kan inte din blivande hjälpa till med kommunikationen? Det är ju hans familj och han känner dem bäst.
  • karanf­il
    Äldre 2 Aug 15:38

    Jag hoppar in i tråden såhär med bara fyra veckor kvar!

    Vi har efter en del velande hit och dit bestämt oss för att vår bröllopsdag ska bli den 30 augusti 2014 Hjärta

    Vi gifter oss i all enkelhet hemma hos oss med bara familjen närvarande. Vi blir 14 personer, inkl 4 barn, varav två är mina. Det mesta är fixat, bara småsaker kvar. Känns bra att hålla det enkelt, det passar oss bäst.

  • Äldre 3 Aug 21:20

    Åh vad roligt att det är så många fler på det datumet!
    Min sambo friade på min födelsedag 14e juni i år!


    Då vi har ett "litet" bröllop går det att fixa med så kort varsel trots att allt som hör till ska vara med. Blod svett och tårar men snart så är allt fixat!
    På fredag ska klänningen nålas om och varje dag landar spännande varor till bröllopet i brevlådan. Vi kommer att vara på en vacker hälsingegård i en salong med 3 rätters med vår närmaste familj inkl respektive såklart. Till kyrkan verkar ganska många komma men middagen hålls mer intim och lyxig.. passar oss perfekt då jag inte alls är förtjust i"stora" fester :)

    4 veckor kvar tills man vaknar som Fru. Fler än jag som får fjärilar i magen av den tanken?

  • karanf­il
    Äldre 4 Aug 07:43

    Oh, ja, jag får oxå fjärilar i magen när jag tänker på på att prata om mig själv som någons fru och om min sambo som min man. Längtar jättemycket efter det.

  • Äldre 4 Aug 12:29

    Hej,

    Nu har även jag hittat hit som har datumet 30 augusti 2014 som bröllopsdag. Vi ska gifta oss i Sala Silvergruva, 155m under marken i en uppvärmd gruvsal. Det blir 37 gäster som kommer vittna när vi tackar ja till varandra. Festen kommer bli på vandrarhemmet som ligger en stenkast bort från gruvans nedgång.

    Det känns som om saker och ting börjar falla på sin plats, men det är mycket kvar att göra. Allt jag tänker på numera är bröllop, bröllop och mera bröllop. Men det ska gå bra detta...

    Ska läsa igenom era tidigare inlägg men det är superkul att det är fler än vi som gifter oss 30:e augusti :)

  • Äldre 4 Aug 19:40

    Jag har, irriterande nog, kommit i en period där jag bara inte orkar planera mer. Men å andra sidan tror jag att det mesta är på det torra.

    En del småting som ska fixas, men det mesta kan jag inte göra något åt just nu ändå.

    Känns dock som om jag glömmer något! Men så är det väl...
    Nu är det inte lång tid kvar. Om två veckor reser jag hem till Sverige och då måste allt "pappersarbete" vara klart.

    Fick en kalldusch när jag insåg att vigselbevispappret var borta, men fick ett nytt skickat så det gick bra. Puh...

  • Äldre 4 Aug 20:19

    Får jag fråga om hur det funkar efter. Jag byter efternamn tex. Behöver ju bytt pass å körkort tex. Hur går man till väga? När går namnbytet igenom? Antar mitt körkort inte är obrukbart 15.01 30/8 ??

    Sen en helt annan sak. Vi är 20 pers på middagen. I en salong. Har ni nå tips på "lek" eller knåp å knep för en sådan skara?? Så det inte blir trist?

  • Äldre 4 Aug 21:17

    Okej, efter att ha gråtit ut hos olika närstående och fått pepp på att det ändå kan bli fint med ceremoni och middag på samma plats som hotellet vi bor på så har jag fått bygga upp nya planer för hur det ska se ut!

    Jag var jätteledsen och kände mig verkligen överkörd och att mina drömmar var krossade men som en klok anhörig sa "Ni ska gifta er i ITALIEN, det finns inte mycket som kan gå fel, oavsett hur det blir!" 
    Så nu tar jag nya tag och så får jag fundera på hur det ändå kan bli så nära det jag drömt om ändå, med kompromisserna.
    Middagen kommer bli fantastiskt god, det kommer vara fint väder, de är duktiga på specialkost som jag och några av gästerna behöver, det blir gott vin, jag kommer gifta mig med min drömman och båda våra familjer och vänner kommer vara där. 

    Nu ska bara saker jag beställt från Lightinthebox komma, någon som handlat från dom och haft problem? 
    Beställt massa grejer på Etsy som kommit fram i tid och funkat supersmidigt, men Lightinthebox är ca 2 veckor försenade!

  • Äldre 4 Aug 22:38

    FruR: Jag tänkte ordna ett fotobås (stolar bakom ett skynke) där det finns möjlighet för gästerna att ha på sig peruk, masker eller roliga hattar och ta kort på sig själva. Vi kommer ha en systemkamera på en tripod och kopplad till en fjärrkontroll. Sedan tänkte jag att med en liten whiteboard kan de skriva en hälsning till oss som de fotograferas med. 

    Sedan tänkte jag att under middag ska vi köra en quiz om brudparet där vinnaren får en flaska vin. Mer har jag nog inte kommit på som underhållning. 

  • Äldre 6 Aug 20:53

    Lightinthebox SUGER verkligen. De säger att man inte kan höra av sig förrän efter 40 dagar, men ligg på dem ordentligt! Säg att det står inte 40 dagars lev. tid etc. (vet inte vilken frakt du valde)

    Säg att du inte kan vänta, att du vill ha sakerna nu. Ge dig inte!

    FruR
    Du skickar in lappen med hindersprövningen.
    Du kan använda ditt gamla pass om ni reser efter bröllopet, boka i ditt gamla namn. Det tar några veckor innan ditt nya namn reg. Du får hem ett papper som bevis, det tar du med dig till passkontoret. Kolla polisens hemsida eller skatteverket så står allt om namnbyte vid giftermål där. Körkortet gäller.

Svar på tråden 30 aug 2014