• Äldre 9 Apr 18:10
    30996 visningar
    179 svar
    179
    30996

    30 aug 2014

    Jag skall gifta mig den 30 augusti :)
    Har dock inte sett så många som har det datumet här, tror jag sett två utöver mig...

  • Äldre 11 Apr 22:48
    #8

    Vi har skickat ut inbjuningskorten för länge sen, gjorde egna och delade ut på jul, men det var för att vi bor i Norge och jag ville inte skicka alla med posten. Det blir ju en sjukt hög kostnad att göra det...

    Klänningen är också klar och underkjol och slöja och allt sånt. Skulle köpa på kinasida jag också, men så hade jag tur och fann en provklänning som var oprovad, till halva priset :) Även min tärnas klänning är klar.

    Vi har min ring klar också. Ska hem nu i påsk och då ska jag prata med florist och tårtbakare, makeup och frisör, har inte bestämt hur jag ska göra dock, det är ju så jäkla dyrt! Vi ska ut och kolla skor och sånt nu nr jag är hemma.

    Men kyrka och lokal är bokat och klart och min kusin ska vara fotograf. En annan kusins man ska sjunga i kyrkan, så där har vi ju sluppit två dyra poster. Puh...

    Jag känner att vi kommit ganska långt, vi ska få våra papper singerade av våra "førlovere" när jag är i Sverige, eftersom vi bor i Norge ska vi skicka hindersprövningen hit och då måste vår tärna och best man skriva på papper. I övrigt känns det som att man måste vänta lite med mycket innan man kan planera ordentligt... Måste ju ha gästlistan helt klar innan man köper dukar och sånt. Men jag tycker vi ligger bra till just nu i planeringen i alla fall :)

  • Äldre 26 Apr 13:43
    #25

    Vi ska ha kladdkaksbotten med dulce de leche mousse som tårta. Kommer bli sjukt gott!

    Jag är inte så mycket för att bry mig om vad som är rätt och fel. Flera som sagt att man absolut inte kan ha kladdkaka som bröllopstårta, men det är ingen som kan förklara varför...

    Vi avskyr gräddtårta så det blir det definitivt int och det är ju valfritt att äta tårtan :). Om det nu är så fel med kladdkaka så får man väl hoppa över då.

    Mitt stora problem är att jag alltid velat ha en riktigt bröllopstårta med våningar och skit, men det funkar inte om man inte vill ha en riktig torristårta, så det får bli något annat istället.

  • Äldre 15 May 21:17
    #44
    emser
    Det står stilla hos oss också till och från! Man kan nog inte planera HELA tiden ;)

    Vi ska göra maten själva så jag håller på att skriva ganska detaljerade inköpslistor nu och när jag är hemma i Sverige nästa dag ska jag kolla upp priser så att jag vet hur vi ligger i budgeten. =)

    Vi ska köpa hans ring och hans kostym, men annar har vi i princip allt klart. Jag ska nog gå och kolla upp blommor också, men vi får se. Kanske ordnar egen bukett då jag inte vill ha något avancerat alls.

    Snart är det bara 100 dagar kvar för oss! (Om en vecka)
  • Äldre 6 Jun 09:38
    #53

    Du skickar ju in namnbytet tillsammans med hindersprövningen.
    Du kan boka resan i ditt gamla namn och boka biljetterna i ditt gamla namn, det är inget problem, och all info finns på polisens sida ang. pass.

    Jag har skickat in och fått tillbaka hindersprövningen som godkänd. Har redan bytt namn för mitt körkort och pass går ut i juli, orkar inte byta två gånger inom en månads tid. Men i Norge kan man byta gratis till sin sambos namn så det gick på en dag att byta :).

    Provade klänningen igår och med skorna så behövs den inte läggas upp eller in heller, då jag kan flytta ett par knappar in och så blir det fint. Så då sparade vi lite pengar på det :)

  • Äldre 25 Jun 17:35
    #58

    Någon som vet hur man gör om prästen man vill ha inte vill viga en? Vi vägrar gå in tillsammans, många orsaker men en av dem är att jag vägrar att någon talar om för mig vad JAG vill. Jag vill inte gå in tillsammans. Ni får gärna tycka annorlunda men jag vill alltså veta hur man får tag på en annan präst om det är en kostand som tillkommer med det.

    Och om någon vet en präst i Västerås som förstår att mina önskemål är viktigare än bullshit om att jag är ett objekt. Alla som är där vet att jag äger mig själv, men går jag in med honom har jag gått ifrån allt vad jag står för... känns ju som att kyrkan går emot sig själv.

    Aja, detta blir inte kort, blir så förbannad och ledsen.
    Varför kan man inte få välja själv hur man vill ha det? Varför ska någon annan berätta för mig hur jag vill ha det....

  • Äldre 25 Jun 19:03
    #60

    AnnsiA
    Tror det är prästen som bestämmer till slut, och hon vill inte viga oss så.
    Jag tycker det är konstigt att kyrkan inte vill att bruden ska bli ett objekt, men utan samvete kör över den fria viljan.

    Är det någon som på allvar tror idag att bruden lämnas över som en ägodel om hon går in med någon annan?

    Har fått två förslag på präster som jag innerligt hoppas har möjlighet vår dag! Och som också är öppen för vad vi vill.

    Kan ju inte bara vara jag som vill dela dena dagen med min mor (eller far för de flesta kanske) och låta henne vara en del i en vacker dag som förhoppningsvis blir en av de bästa dagarna i mitt liv?

  • Äldre 27 Jun 15:40
    #62

    Vi har fått kontakt med den ansvariga för församlingen nu och han skulle hjälpa oss att finna en annan präst som vi kunde ha en bättre diskussion med, och det känns mycket bätter för oss!

    Han förstod också att det inte var tal om överlämning utan handlade om att ha med en person som betytt mycket.

    Så jag är lite glad igen... :)

  • Äldre 28 Jun 17:10
    #67

    Melindrha: Om jag förstått det rätt kan prästen anse att det går emot kyrkolagen eller något, då både mannen och kvinnan ska ingå äktenskap på lika villkor och att bruden därför ska gå in i kyrkan av fri vilja. Tydligen kan man då se det som att bruden lämnas över som en ägodel.

    Jag kan förstå det men som vanligt ligger ju kyrkan efter och tror att folk faktiskt tror att det är så det ses, men jag vill påstå att övriga del av Sveriges befolning förstår att det inte är fråga om det.

    Pontduss
    Får första präst skicka ett "schema" som vi kunde sända tillbaka och hon frågade också om vi hade eget komp eller önskade att "vår" musiker skulle kompa. Vi kom ju inte längre än så, men det lät som att hon skulle ha skött den kontakten. Ring prästen och kolla. Du har säkert fått ett namn på den som ska spela i er bokningsbekräftelse. Borde finnas kontaktnummer/mail där också. :)

  • Äldre 28 Jun 17:13
    #68

    AnnsiA
    Lite så har jag också. Har bara tvingat mig på min tärna och min mamma, dom får bara stå ut och vara less. Men jag får inte så många bollningar, utan ganska mycket envägskommunikation. Som tur är har jag en "vänkollega" som gift sig och som är engagerad så jag pratar med henne en del (och hon är inte ens bjuden!).

    Men du kan ju skriva här om du vill, jag bollar gärna idéer med dig. :) Eller om du inte vill lägga ut allt så kan du bara skicka privat istället.

Svar på tråden 30 aug 2014