• ev2013
    Äldre 26 Dec 22:02
    35214 visningar
    220 svar
    220
    35214

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Nu får det banne mig vara nog... min plan var att jag skulle äta i sans och balans i dec och börja på allvar med mina överflödiga kilon vid årsskiftet... men allt blev total katastrof och sluta med viktuppgång, och godisätande i mängder! Nu står jag inte ut med mig själv, imon är det jag som börjar att äta enligt "Dukan-dieten!


    Usch varför gör man så här mot sig själv... det är de två första bitarna ur godisskålen som e goda, inte det resterande 3 hg som man trycker i sig... glassen som stod i kylen behövdes inte ätas upp, den blir inte dålig
    av att stå kvar osv...


    Imon blir det att rensa, allt som jag inte kan låta bli skall ut! ( Hmmm... om det ändå bara var godiset jag åt, men ibland kan jag till och med över äta keso, smörgåsar, yoghurt... ja det som finns hemma... ) Men de onyttiga ska ut!


    Är typisk människa som e " nyttig" eller " onyttig... saknar det där mellantinget... GHA!Men hur som helst, nu skall jag se framåt! I mars gifter jag mig troligtvis, vi planerar att gifta oss i smyg i vår ensamhet när vi ändå skall ut och resa. Tills dess vill vara 6 kilo lättare, jag har två och en halv månad på mig... Nu jäklar! Är det någon som vill hänga på, eller har tankar, tips och ideer?

  • Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?
  • Äldre 8 Jan 21:36
    #71

    Vägdag för mig idag. Första veckan gick över förväntan -1,3kg! Wohoo! Nu blir jag peppad att fortsätta. Idag har det inte blivit nån träning. Har känt mig otroligt trött och hängig, hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Ska lägga mig och sova nu.

  • ev2013
    Äldre 9 Jan 20:00
    #72

    Grattis, grymt jobbat! Boosta med massor av c-vitamin, så får vi hoppas att det inte bryter ut!


    JochP skrev 2013-01-08 21:36:30 följande:
    Vägdag för mig idag. Första veckan gick över förväntan -1,3kg! Wohoo! Nu blir jag peppad att fortsätta. Idag har det inte blivit nån träning. Har känt mig otroligt trött och hängig, hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Ska lägga mig och sova nu.
    Min dag har gått bra idag, kosten fungerat fint fint, och första träningspasset sen 10 dec... så gött att den envisa förkylningen börjat gett med sig! Imon kl 07,00 blir det löpning med vän innan jobbet. Alltid gött att få tränat på morgonen, man vet att det är gjort, kvällen är fri och man har mer sporrad att låta dagen gå i hälsans tecken ;)
  • Äldre 10 Jan 17:56
    #73

    Hallå på er! Hur går det för er med maten och annat? Jag har märkt att det är enormt viktigt att jag äter regelbundet och ordentligt för att inte bli paniksugen på något gott och stoppa i mig något onyttigt. Har keso, frukt och avokado ståendes på jobbet som jag har till mellanmål både på förmiddagen och eftermiddagen. Då är det lättare att stå emot fikabröd. Jag har faktiskt inte ätit några sötsaker sedan nyår och det är jag stolt över.

  • Hotlen­a
    Äldre 11 Jan 11:37
    #74

    Jag var så jäkla taggad i måndags, tränade bra och åt bra. Sen fick jag panikont i magen på tisdag och blev liggande hela kvällen, onsdag spenderades mestadels på sjukhuset och resten av dagen sovandes. Ätit och druckit extremt dåligt har jag också och har därav gått ner 1,8 kg. :O Ska jag kanske tacka för men det är verkligen helt fel metod! Förväntar mig inte att det ska stå.
    Fortfarande ont i magen idag även fast det är 100 resor bättre. Nu har dock förkylningen slagit till ordentligt så det blir ingen träning  =( men jag hoppas jag orkar nåt litet pass i helgen. Får kurera så gott det går utan att gå in å-det-är-så-synd-om-mig-jag-förtjänar-glass-godis-och-pizza  -mode. :P 

  • ev2013
    Äldre 11 Jan 12:12
    #75
    Hotlena skrev 2013-01-11 11:37:32 följande:

    Jag var så jäkla taggad i måndags, tränade bra och åt bra. Sen fick jag panikont i magen på tisdag och blev liggande hela kvällen, onsdag spenderades mestadels på sjukhuset och resten av dagen sovandes. Ätit och druckit extremt dåligt har jag också och har därav gått ner 1,8 kg. :O Ska jag kanske tacka för men det är verkligen helt fel metod! Förväntar mig inte att det ska stå.
    Fortfarande ont i magen idag även fast det är 100 resor bättre. Nu har dock förkylningen slagit till ordentligt så det blir ingen träning  =( men jag hoppas jag orkar nåt litet pass i helgen. Får kurera så gott det går utan att gå in å-det-är-så-synd-om-mig-jag-förtjänar-glass-godis- och-pizza  -mode. :P 


    Hoppas att du snart mår bättre! Låter inget vidare!

    För mig har det gått ganska bra denna vecka, hållit mig till min plan, kommit igång med träningen. Nu väntar den stora utmaningen, helgen. Bortbjuden på både långlunch och 60års kalas för släkting! Denna gång skall jag lyckas att äta lagom , och hålla mig borta från det onyttiga!
    Önskar alla en trevlig helg!
  • Bumlan
    Äldre 11 Jan 14:40
    #76

    Här gåre bra! Mat och träning har gått riktigt bra.. e supernöjd, ser framemot en invägning på måndag, särskilt måndagen efter med anledning av att jag har´"that time of the month" nu...

    bra kämpat allihop! nu kör vi, och slimma blir vi!

    4 maj, here i come!!!

  • Hotlen­a
    Äldre 12 Jan 16:46
    #77

    Idag var jag så taggad för träning att jag körde trots att förkylningen inte är helt borta ännu. Men jag körde ett styrkepass med få reps (lite tyngre vikter) och mycket vila. Kändes jättebra, körde lugnt på cykeln också 18 minuter och har nyss (efter dusch och mat) varit ute på en promenad med min sambo. =) Mår gott av att vara aktiv och min "dåliga" viktnedgång har hållt sig. =O Så man kan säga att jag fick 1,8kg gratis. 
    Sötsuget har bråkat en del med mig men jag har klarat mig bra. Plockat fram mitt broderi igen för att sysselsätta händerna och hjärnan när jag ser på tv ;)

    En chokladbit och två äckliga chips har jag ätit, haha. 

  • Angeli­ca och Engin
    Äldre 12 Jan 17:04
    #78

    Något som är jättegott när man är sötsugen är skivad paprika med turkisk yogurt med en massa vitlök i .
    funkar alltid på mig..tar bort sötsuget..

    Gott är det med Solig

  • lordoz
    Äldre 12 Jan 22:41
    #79

    Jag har tränat 3 ggr denna veckan! Blev inte någon Step-up i måndags, men däremot 75 min promenad i tisdags, 60 min KI-Balans (egentligen ett mer må-bra-pass än träning) samt danspass i onsdags.

    Jag har även fått lite koll på hur jag kommer träna framöver... Jag vet att man egentligen ska träna varannan dag, men kommer i alla fall träna onsdag, torsdag och fredag och vissa lördagar. Det är de 3 dagarna som jag har hittat roliga pass som jag vill gå på. Så det roliga får nog gå före det 'som man egentligen ska göra'.. :)

    Har invägning på söndag, men förra söndagen var positiv, då hade jag gått ner 1,2 kilo. Hoppas på detsamma imorgon, även om jag har ätit både kladdkaka, godis och chips ikväll.

    Mitt mål att ta hand om mig själv går däremot bättre! I går lade jag schemat på jobbet för nästkommande period. Har medvetet tänkt på mig själv och min hälsa och inte bokat in några nattpass. Vilket man enligt utsago inte ska jobba om man har högt blodtryck vilket jag för tillfället har. Dessutom har jag lagt in om semester några dagar innan och några dagar efter bröllopet (vi åker på bröllopsresa längre fram), så då behöver jag inte bekymra mig om det... :D

  • Äldre 13 Jan 19:18
    #80

    Lordoz: Vad bra! För det handlar ju inte bara om att äta nyttigt och gå ned i vikt utan även att ta hand om sig och få en bättre livsstil och förhosppningsvis må bättre! Det har gått sådär för mig i helgen. Har motionerat bra med cykling på motionscykeln och skidåkning. Men maten har jag ätit lite för mycket av känner jag. Dock inga snedsteg med sötsaker, men onyttigare mat än jag tänkt. På tisdag har jag vägning, får hoppas att jag gått ner några gram den här veckan i allafall. Kram på er!

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?