• ev2013
    Äldre 26 Dec 22:02
    35124 visningar
    220 svar
    220
    35124

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Nu får det banne mig vara nog... min plan var att jag skulle äta i sans och balans i dec och börja på allvar med mina överflödiga kilon vid årsskiftet... men allt blev total katastrof och sluta med viktuppgång, och godisätande i mängder! Nu står jag inte ut med mig själv, imon är det jag som börjar att äta enligt "Dukan-dieten!


    Usch varför gör man så här mot sig själv... det är de två första bitarna ur godisskålen som e goda, inte det resterande 3 hg som man trycker i sig... glassen som stod i kylen behövdes inte ätas upp, den blir inte dålig
    av att stå kvar osv...


    Imon blir det att rensa, allt som jag inte kan låta bli skall ut! ( Hmmm... om det ändå bara var godiset jag åt, men ibland kan jag till och med över äta keso, smörgåsar, yoghurt... ja det som finns hemma... ) Men de onyttiga ska ut!


    Är typisk människa som e " nyttig" eller " onyttig... saknar det där mellantinget... GHA!Men hur som helst, nu skall jag se framåt! I mars gifter jag mig troligtvis, vi planerar att gifta oss i smyg i vår ensamhet när vi ändå skall ut och resa. Tills dess vill vara 6 kilo lättare, jag har två och en halv månad på mig... Nu jäklar! Är det någon som vill hänga på, eller har tankar, tips och ideer?

  • Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?
  • lordoz
    Äldre 22 Jan 20:51
    Sjörå skrev 2013-01-21 21:07:47 följande:
    Jag fortsätter med mina promenader i snön, det blir cirka 3 km per dag bortsett från idag då jag gick 4,5 km. Försöker utmana mig själv att gå lite snabbare än vanligt och det går riktigt bra faktiskt. Igår var jag på gymmet för första gången sedan i maj. Träningsvärk idag som heter duga. Det roliga är att jag orkade mer än i våras så något har hänt. Köpte lite kläder i helgen då många affärer har halva reapriset just nu. I somras var jag på bröllop och hade då en klänning i storlek 54 (japp, så stor är jag) och den jag köpte i helgen var storlek 44/46. Tidigare var mitt mål att jag alltid skulle komma i en storlek L men nu är jag nästan sugen på att försöka bli en M. Om jag lyckas vet jag dock inte, att gå från en XXL till en M på ett år känns som om jag tar i lite för mycket. 

    Ny vecka, nya tag.  
    Grattis!! Jag har själv minskat från 56 till 48/50, så förstår precis din känsla... Visst är det fantastiskt... Mitt mål har varit att kunna köpa byxor på vanliga avdelningen i en klädesaffär, eller för den delen kunna gå in på JC och kunna köpa ett par byxor i normal storlek.. :)
  • Äldre 22 Jan 21:20

    Idag gick det betydligt sämre. Fuskade med sushi till lunch och en chokladboll till eftermiddagsfikat. Å andra sidan knatade jag 3 km idag igen med en fullproppad ryggsäck i snön. Men det sliter på axlarna med en full ryggsäck. Fast maten måste jag ju få hem på något sätt.

  • tovema­ja
    Äldre 22 Jan 21:27
    Sjörå skrev 2013-01-22 21:20:42 följande:
    Idag gick det betydligt sämre. Fuskade med sushi till lunch och en chokladboll till eftermiddagsfikat. Å andra sidan knatade jag 3 km idag igen med en fullproppad ryggsäck i snön. Men det sliter på axlarna med en full ryggsäck. Fast maten måste jag ju få hem på något sätt.
    Jag fuskade ju också idag... både ett par bitar goot och blandat och en rad choklad. Men ibland tycker jag det är OK. Så länge man rör sig också!
  • Äldre 22 Jan 21:30

    Klart att man måste få fuska ibland, annars orkar man inte hålla på nåt länge. Så länge det inte blir en vana och fusket blir vardag så är det ju ingen fara. Någon gång i veckan känns ok för mig att fuska. Jag ska gå ned totalt 8 kg har jag tänkt. Har börjat starkt med tre, men jag tror inte resterande fem går lika lätt. Kämpar mot sötsuget varje dag, men tycker på det stora hela att dt är uthärdligt.

  • lordoz
    Äldre 22 Jan 21:38

    Jag har faktiskt klarat dagen ganska bra.. Klarar av att hålla mig undan godis... men bröd är minsann inte lika lätt..

    Vitt bröd till lunchen och mörkt bröd till kvällsmaten... Går ut strongt med knäcke på morgonen, men sen dalar det...

    För min del blir det träning imorrn och på torsdag, samt att jag räknar med att gå en hel del i sthlm under helgen. :)

    Hoppas att ni andra känner att det är värt det i alla fall!

  • Äldre 22 Jan 22:06

    Jag är också helt galen i bröd. Skulle kunna leva på bara mackor i alla dess former. Mums, vad gott det är. Men nu försöker jag undvika så gott det går. Svårt när man bor granne med en brödfabrik och det doftar nybakat bröd hela tiden. :-/

  • lordoz
    Äldre 23 Jan 12:48
    JochP skrev 2013-01-22 22:06:19 följande:
    Jag är också helt galen i bröd. Skulle kunna leva på bara mackor i alla dess former. Mums, vad gott det är. Men nu försöker jag undvika så gott det går. Svårt när man bor granne med en brödfabrik och det doftar nybakat bröd hela tiden. :-/
    Stackare!! Förstår att det inte är lätt!

    En gång i tiden bodde jag ovanpå ett konditori, de bakade wienerbröd varje morgon och det trängde upp till oss.. så varje morgon vaknade vi till den doften!
  • Boring­brick
    Äldre 23 Jan 13:15

    Det där med bröd blir lättare med tiden kan jag säga med erfarenhet. Jag var också bröd tokig förut, åt det varje dag flera gånger om dagen, nu har jag inte ätit annat bröd än knäcke på flera månader. Så det blir enklare med tiden . Bra jobbat alla härinne!

  • Äldre 24 Jan 20:29

    Det blev mackor och varm choklad idag. Kunde inte motstå, hade lovat barnen efter att vi kommit in från kylan. Men jag åt EN macka bara. Sen cyklade jag en mil.

  • Äldre 24 Jan 20:49

    Idag har jag gått 8 km men jag drack varm choklad när jag kom hem. Gjord på 86% choklad och mjölk. Så den är betydligt nyttigare än o´boy. Känns som det tär mer på kroppen att gå när det är så kallt ute som det är nu, imorse var det -22,5 grader när jag gick till jobbet och hem var det något varmare, -16,5 grader. Det tar längre tid för mig att gå när det är så kallt, kanske för att man måste bylsa på sig så mycket kläder att Michelingubben framstår som smal brevid mig. 

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?