• ev2013

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Nu får det banne mig vara nog... min plan var att jag skulle äta i sans och balans i dec och börja på allvar med mina överflödiga kilon vid årsskiftet... men allt blev total katastrof och sluta med viktuppgång, och godisätande i mängder! Nu står jag inte ut med mig själv, imon är det jag som börjar att äta enligt "Dukan-dieten!


    Usch varför gör man så här mot sig själv... det är de två första bitarna ur godisskålen som e goda, inte det resterande 3 hg som man trycker i sig... glassen som stod i kylen behövdes inte ätas upp, den blir inte dålig
    av att stå kvar osv...


    Imon blir det att rensa, allt som jag inte kan låta bli skall ut! ( Hmmm... om det ändå bara var godiset jag åt, men ibland kan jag till och med över äta keso, smörgåsar, yoghurt... ja det som finns hemma... ) Men de onyttiga ska ut!


    Är typisk människa som e " nyttig" eller " onyttig... saknar det där mellantinget... GHA!Men hur som helst, nu skall jag se framåt! I mars gifter jag mig troligtvis, vi planerar att gifta oss i smyg i vår ensamhet när vi ändå skall ut och resa. Tills dess vill vara 6 kilo lättare, jag har två och en halv månad på mig... Nu jäklar! Är det någon som vill hänga på, eller har tankar, tips och ideer?

  • Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?
  • Hotlena

    Denna vecka börjar jag jobba kl 05.00 på morgonen och dessa veckor blir alltid mina sämsta träningsveckor. =/ Då jag har 45km till jobbet så stiger jag upp 03.30 vilket resulterar i att jag är grymt trött när jag kommer hem. Framför allt för att jag är en kvällsmänniska och aldrig kommer i säng när jag borde dessa veckor. *suck*


    Dessutom tränar jag alltid som bäst på morgonen, men det skulle bli lite väl tidigt om jag gjorde det. Men jag lyckades med ett träningspass igår och jag ska verkligen gräva djupt efter motivation när jag kommer hem idag och imorgon. Sen är det äntligen helg och då har jag ingen ursäkt. =)


    I helgen ska jag och syrran börja knåpa på inbjudningarna. =D Ska bli spännande att se vad vi kommer fram till!

  • JochP

    Hur har helgen gått? Här har det gått ganska bra, tror jag. Unnade mig vin och extra god mat igår. Har motionerat både lördag och söndag. Spännande med vägning på tisdag.

  • lordoz

    För min del går det inte alls bra... :( Äter fel och tränar ingenting just nu.. Motivationen har försvunnit totalt. Så vågen visade +2 på två veckor.. Inte alls kul, så ska försöka skärpa mig nu igen.. Men det är inte lätt när motivationen helt saknas...

    Så alla andra, muntra upp mig! Hur går det för er??

  • FrökenMäkelä

    lordoz du är inte den enda som motivationen tryter hos. Har bara lust att skita i allting och få äta god mat, dricka mjölk/vin/öl, äta godis, kakor, bullar osv.... är såå segt att röra sig på det förbaskade gåbandet. Men jag har hållt på nu så pass många månader att samvetet sätter stop för det mesta slarvandet.

    Vägningen idag trodde jag skulle bli katastrofal då jag förra veckan "unna mig" kebabtallrik med pommes till lunch, marabou daim cookies, kladdkaka med dumle i (2ggr), glas vin, fläskfile planka med massa bernaisesås och till sist igår så blev det fastlagsbulle Men jag har lyckats hålla mig resten av veckan och gått mina 3ggr på gåbandet.
    Är svullen pga ingående mens så trodde vågen skulle visa i alla fall plus 1-2kg men icke! Minus 0,2 sen i måndags. Så jag är faktiskt riktigt nöjd. Är inte nöjd med allt slarv men ibland får man må dåligt.

    Har semester nästa vecka och det ska bli så skönt och bara få vara hemma med barnen. Ska försöka hitta på saker som resulterar i rörelse men har även semester för att komma någon vart med renoveringen som vi påbörja i höstas.

    Så kämpa på alla även om det är tufft emellanåt!

  • JochP

    Alla har vi svackor. Motivationen kan inte vara på topp hela tiden, det vore konstigt då. Men så länge man inte ger upp så kämpar vi mot målet. Man får göra många nystarter på vägen och det är ingen idé att ha dåligt samvete när det gått dåligt utan man får börja om igen med nya tag. Lycka till alla kämpar! I morgon väger jag mig, håll tummarna!

  • lordoz

    Idag har det gått bättre... Även om motivationen fortfarande är på noll (om inte rent av minus) så har jag bestämt mig att köra igen. Det får gå på rent 'jälvar-anamma' när inte motivationen finns. Så från och med idag är det slut på sötsaker (har redan huvudvärk och hela kroppen skriker efter socker) och dessutom så har jag tränat igen. Idag blev det 1,5 timme step-up på wiiet. Men den är så låg, så räknar det som 1,5 timme promenad istället.

    JochP: Jag håller absolut tummarna...

  • Sjörå

    Här tryter motivationen också. Svårt med maten eftersom jag är sötsugen men försöker verkligen hålla igen. Dock har jag gått cirka 7 km idag och tänk vad mycket bättre jag mår när jag får mina dagliga promenader. Så nu ska jag minsann se till att knata fram och tillbaka till jobbet i fortsättningen. 

  • JochP

    Sjörå: imponerad av dina promenader! Det är verkligen bra gjort. Vägde mig idag, ned 0,5 kg. Är jättenöjd! Idag har jag ätit en semla, men det var planerat och med i beräkningen så att säga. Den här veckan blir svår. Alla hjärtans dag på torsdag, då brukar det bli extra god mat om sambon får välja. Och sen ska jag på tjejmiddag på lördag och då serveras det också massa godsaker. Jaja, får försöka motionera extra också. Jag har ju faktiskt inte SÅ bråttom med viktnedgången heller, gifter mig i juni och har nu 4 kg kvar till målet. Men nu gick det ju väldigt bra så det kanske, förhoppningsvis kan bli nåt kilo till.

  • FrökenMäkelä

    JochP - bra jobbat! Med denna takten så når du ditt mål snart.


    Har blivit en semla här hemma för mig också idag. De bjöd på jobbet men där tacka jag nej till den. Roligare och pyssla ihopa det hemma tillsammans med barnen :)))

  • Hotlena

    Semlan är enkel att tacka nej till, tycker inte det är särskilt gott. Men på alla hjärtans dag blev det lite glass till efterrätt och två glas vin =) Men jag känner ingen ångest över det. Ibland måste man få unna sig utan att känna skuldkänslor. =)


    Väntar dock på att min klänning ska dyka upp med posten och jag var lite modig när jag tog storleken så det ska bli spännande att se hur hårt jag måste kämpa. =P Så länge jag slipper skicka tillbaka (dvs inte känner att det är omöjligt) så är jag nöjd =)

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?