• ev2013
    Äldre 26 Dec 22:02
    35215 visningar
    220 svar
    220
    35215

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Nu får det banne mig vara nog... min plan var att jag skulle äta i sans och balans i dec och börja på allvar med mina överflödiga kilon vid årsskiftet... men allt blev total katastrof och sluta med viktuppgång, och godisätande i mängder! Nu står jag inte ut med mig själv, imon är det jag som börjar att äta enligt "Dukan-dieten!


    Usch varför gör man så här mot sig själv... det är de två första bitarna ur godisskålen som e goda, inte det resterande 3 hg som man trycker i sig... glassen som stod i kylen behövdes inte ätas upp, den blir inte dålig
    av att stå kvar osv...


    Imon blir det att rensa, allt som jag inte kan låta bli skall ut! ( Hmmm... om det ändå bara var godiset jag åt, men ibland kan jag till och med över äta keso, smörgåsar, yoghurt... ja det som finns hemma... ) Men de onyttiga ska ut!


    Är typisk människa som e " nyttig" eller " onyttig... saknar det där mellantinget... GHA!Men hur som helst, nu skall jag se framåt! I mars gifter jag mig troligtvis, vi planerar att gifta oss i smyg i vår ensamhet när vi ändå skall ut och resa. Tills dess vill vara 6 kilo lättare, jag har två och en halv månad på mig... Nu jäklar! Är det någon som vill hänga på, eller har tankar, tips och ideer?

  • Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?
  • lordoz
    Äldre 31 Dec 03:00
    #41
    ev2013 skrev 2012-12-30 22:18:12 följande:

    Förlåt nu kommer negativa ord från snurvel Fia ;)


    Ååååå... blir så arg och besviken på mig själv... jag har gjort det igen... haft en riktig frossa-dag... och då menar jag inte en två godisar... utan en hel påse... och inte nog med det, en massa annan jäkla skit! Ångesten är enorm! Middagen hoppades över - trykte i mig en banan, smörgås och popcorn istället... jo tjena liksom!
    Gha, att man aldrig lär sig... nu sitter man här helt svullen om magen, och helt svettig för kroppen jobbar för fullt med all skit man tryckt i sig! Dumma mig!


    Funderar i alla despration helt seröis att ta en vecka pulverkur (trots att jag inte tror på skiten) bara för att på så sätt försöka komma ut den onda spiralen att alltid känna behov att tugga på något... och även få en liten knuff i rätt riktning.... pulver på heltid en vecka, sen byra ut två mål om dagen andra ev tredje veckan...


    Är det någon som testat, eller är jag en "idoit" som ens tänker tanken?


     


     


    Håller med Limba! Låter som sockerberoende... Jag vet, för jag är där med. Ett tips: Sluta med allt socker! Godis, kakor, läsk, vitt bröd, vanliga makaroner... och gärna frukt med..

    Det är skitjobbigt! Du kommer kallsvettas, få huvudvärk och bli sur och rent av förbannad... Har du tur så är det hela över på 3 dagar, har du otur så tar det 3 veckor...

    Jag ska unna mig ananas och glass imorrn, men sen är det slut med socker för min del... Gjorde detsamma i tidigare i höstas och blev då av med det värsta av beroendet på 3 dagar... hoppas på detsamma nu...
  • tisa
    Äldre 31 Dec 11:23
    #42

    Hej alla! 

    Nu glömmer vi gångna dagars misstag och felsteg och springer in i 2013 med positiva tankar om hur bra vi är, fina vi är och att vi är jättestarka som kommer fixa det här! Vi skall inte primärt bekämpa det onda utan vi skall främja det friska och då måste vi hela tiden välja äpple istället för bulle, citronvatten istället för läsk, osv. Vi vet alla detta och det fina med ett nytt år är känslan av en ny chans! Är supertaggad för oss!

    Jag tror på oss! Gott nytt!

    puss å kram

     

  • ev2013
    Äldre 31 Dec 13:00
    #43

    Tack för era fina svar! Ni är så kloka! Nytt år nya tag!


    Ska verkligen kämpa emot mina sug! Har inte riktigt beslutat om det blir några pulver dagar än, men har beslutat att nyårsafton skall bli nyttigare dag än mina tidigare detta veckorslut!


    Gott nytt år på er!

  • lordoz
    Äldre 31 Dec 13:19
    #44

    Sista invägningen för i år..


    .. visade på 126,4... Alltså har jag gått ner ca 10 kilo sedan jag började i september.. :)

    Känns helt okej, även om jag (och alla andra som kämpar för att gå ner) naturligtvis alltid önskar att det vore mer.

    Har nu reviderat mitt mål, och målet är att nå under 115 kilo till bröllopet den 6/4. Att nå under 100 tror jag blir omöjligt och 110 med kanske... Så satsar på 115. Allting utöver det är ett plus!

    Från och med idag är det slut med godis, förutom att jag minsann tänker äta efterrätt ikväll, vilket kommer bestå av ananas och glass... :) Men allt julgodis som är kvar åker ut nu!

    Så nu kör jag igen!

    Gott Nytt år på er alla!
  • Fröken­Mäkelä
    Äldre 31 Dec 13:33
    #45

    Hade också vägning idag och ny vägning... Har köpt ny våg så från idag börjar jag på ny kula.


    Enligt gamla vågen så har jag nu gått ner ca. 9kg sen jag börja i mitten av september. Men den nya vågen visa 1,1kg mer än den gamla. Vet inte vilken som visar rätt :( men men nu är det enligt nya vågen som gäller då den även visar fett, vatten, muskler och ben i %.


    Så "första" målet är nått att gått ner ca. 10kg och nästa mål är att komma under 90kg.


    Idag kommer jag äta vad jag vill men sen är det hårda puckar med godis, läsk, kakor och bakverk. Hålla storleken på portionerna och börja försöka röra mig mer.


    GOTT NYTT ÅR och ett litet extra till oss alla som ska stå som brudar under 2013.

  • Äldre 1 Jan 15:59
    #46

    Vad duktiga ni har varit som har gått ned så mycket! Bra jobbat! Nu är det nytt år och jag börjar på allvar med mitt nyttigare liv. Målet är att ha gått ned minst 6 kg tills bröllopet i juni. Det låter ju lätt! Jagnska gå in för det här helhjärtat nu. Vill helst vara klar med viktminskningen i april för att sedan satsa på att behålla min nya vikt. God fortsättning på er alla kämpar!

  • Äldre 1 Jan 19:31
    #47

    Jag ligger som sagt lågt tills på måndag. Åkte på en matförgiftning i lördags så något större sötsug har jag inte just nu. Annars fick jag en jättebra julklapp av mina föräldrar i helgen (vi firar jul tillsammans lite senare än brukligt). Jag fick ett promenadband. Som det ser ut nu är jag arbetslös från och med februari och eftersom jag känner mig själv rätt bra vid det här laget är min motivation att promenera om jag är ensam hela dagarna extremt liten. Men med ett promenadband ska jag iaf gå minst en halvtimme om dagen framför tv:n.

  • Boring­brick
    Äldre 1 Jan 20:43
    #48

    Droppat ytterligare nästan 2 kg, så nu har jag tappat sammanlagt 7 kg. Vet inte riktigt hur det gick till, men något gör jag tydligen rätt. Känns bra Nu är min fråga bara, hur kommer man igång med träningen efter jul och nyårshelgerna?

  • Äldre 1 Jan 21:20
    #49

    Boringbrick: Stort grattis! Bara att fortsätta med samma koncept då, det verkar ju funka! Vad brukar du äta för mat, har du några tips på nyttig vardagsmat? Jag ska snart sätta igång med min gympa på Friskis och Svettis igen, bara terminen där startar. Här hemma kör jag cykling på träningscykeln. Idag blev det 10 km.

  • Boring­brick
    Äldre 2 Jan 00:18
    #50

    JochP: tackar! får dock inte gå ner mer nu ändå, hur jag nu ska hindra det... Till frukost så äter jag oftast havregrynsgröt med äppelmos eller ägg tillagat på olika sätt. Då blir jag hyfsat mätt så jag inte småäter så mycket under dagen. Sen har jag ibland ätit soppa till lunch med knäckebröd till. Sen blir det "vanlig" middag fast mindre portion. Sen är det faktiskt okej med ett litet snack eller något på kvällen. Så brukar jag göra, vet inte om det funkar för alla, men tydligen för mig iaf. Bra jobbat!! skönt att ha sånt hemma, lättare än att behöva dra iväg till gymmet.

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?