• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Parnassia: hoppas att det ordnar sig med era nätter.


    BS: vad tråkigt med Astrids värden, hoppas de hittar vad som är fel. Hon mår bra annars?

  • muggles

    Koko: det är nog tyvärr ganska vanligt. Dels kanske de måste ut pga det ena el det andra (barnen el modern mår dåligt), dels väljer man ofta att snitta för att man räknas som överburen tidigare i en tvillinggraviditet. Det beror också på barnens läge om en vaginal förlossning anses möjlig. Ligger barnet längst ner i säte, väljer man alltid snitt. Ligger barnet längst ner med huvudet ner, kan man föda vaginalt och försöka vända barn nr 2. Vår BM har jobbat på specialförlossningen och förlöst tvillingar vilket känns tryggt. Men jag sa till henne att jag VÄGRAR föda i säte, även om hon menade att föda nr 2 i säte är inte samma sak som att föda ett "vanligt" barn i säte. Men jag får panik vid blotta tanken... Det kan ju starta som en vaginal förlossning och tex få ut den ena och sedan sluta med akut snitt för att få ut den andra, om den börjar må dåligt.

  • muggles

    Dessutom är det tydligen rätt många procent där båda barnen ligger med huvudet ner (om det var typ 67% el nåt). Jag hoppas på att tillhöra dem!


    Jag tror jag måste ta lite magbilder. Herregud, på kvällen ser jag ut som om jag är i 4:e månaden redan!

  • muggles

    Hur fort blev ni andra "stora" med nr 2? Man hör ju så mkt att det går fortare med nr 2 än nr 1 men nu är det ju dessutom 2 därinne.

  • muggles

    Jag har lite skräck för kejsarsnitt också pga jag sett det på film (sådana där förberedande förlossningsfilmer ni vet) och det ser så jäkla otäckt ut när de vänder och vrider för att få ut barnen. Tänk att ligga där och känna hur hela bäckenet liksom knakar och underkroppen "far runt". IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, panik igen! Jag skulle hellre vilja vara nedsövd känner jag...

  • muggles

    Mugglan back in good shape - I rule!


    MSW: hur går det med era försök förresten, är ni aktiva?

  • muggles

    Ore: 22/11 är NUPP så då får vi också svar på blodprovet.


    Koko: aha, så du tyckte det var bra att vara vaken då? Hur är det - söver de vid akutsnitt? Har för mig att jag hört att ibland blir man sövd...?

  • muggles

    Alltså ni fattar väl att jag mest av allt hoppas att barnen kommer ut friska? Men samtidigt så har jag ju genomgått en vaginal förlossning som var en bra upplevelse (trots den tidvis helvetiska smärtan) och det är en situation jag har upplevt och känner mig trygg i. Kejsarsnitt känns inte alls tryggt, så om man fick önska...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!