• fru AM
    Äldre 23 Oct 20:29
    17938988 visningar
    24028 svar
    24028
    17938988

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • fru AM
    Äldre 23 Oct 20:31
    #1

    Första inlägget tog jag!


    Nu pizza i Casa AM!

  • Telis
    Äldre 23 Oct 20:33
    #2

    Snyggt jobbat, AM!

  • Telis
    Äldre 23 Oct 20:34
    #3

    Fast jag fattar fortfarande inte det där ständiga snacket om favoritchoklad. MÅSTE man gilla choklad eller?!

  • Telis
    Äldre 23 Oct 20:36
    #4

    Vad kul att ni gillade mitt inlägg om Televinken! Jag tycker själv att det är så kul att sitta och titta på barn på öppna förskolan och se deras olika personligheter och vad dom kan och inte kan. Jag läser gärna såna små berättelser om era barn om det är någon som har tid att skriva!


    Vickan, det var helt okej att sno. Nu ångrar jag bara att jag inte skrivit något sånt tidigare,  det är otroligt vad man glömmer snabbt!


    Jag vet att många är skeptiska till gåstolar men Televinken är så glad i sin och kluckar av glädje när han far runt i den så jag tar risken att han blir sen i utvecklingen eller nåt. En bra sak med den också är att han når handtagen på lådor så att han kan öppna dom men han kan inte komma tillräckligt nära för att få in en hand när den stängs och klämma sig. 


    BS, vad kul att du gillade maten här! Jag får alltid lite extra ågren när jag ska laga vegetarisk mat till en vegetarian.


    Vänner, vad roligt att se dig igen! Hur går det med foglossningen, är du helt återställd?


    Vilken fin mage, snaily!!


    Här har jag krattat löv i tre timmar idag, är ganska säker på att jag kommer få rejält ont i högerarmen imorgon.

  • Äldre 23 Oct 20:59
    #5

    Bra AM! Nu är på vi på g igen!

    Krattat löv Telis - här är det blöt snö på marken?  Vi har skottat, lilla tjejen hittade en kort skovel i plast (en sån man kan ha i bilen) och deklarerade att nu var den hennes. Hon var jätteduktig!


    Dagens egominus var migrän. Det händer tack och lov sällan men när det händer är det jobbigt. För högt tempo och mycket tankar kan utlösa det dessvärre. En vacker dag när inga barnförsök eller amningar stör ska jag skaffa medicin som hjälper, för det gör verkligen ont. Tack och lov var maken hemma, jag blir så dålig så jag spyr och enda sättet att få stopp är att så småningom få sova. Inte lätt själv med barn.
    Jag tror jag har frågat förut, men är det någon som har medicin som hjälper?


    Men sådär vid två hade jag sovit klart och med lite näring och alvedon i kroppen tog jag mig ut i snön iallafall. Det hjälpte faktiskt med luft.

  • snaily
    Äldre 23 Oct 21:17
    #6

    Yihaa, nya tråden! Skitbra trådstart AM!


    Pojkmage säger du alltså? Hoppas nästan på det för pojknamn kan vi komma överens om, flicknamn verkar det värre med... Jag har föreslagit maken att vi gör varsina långa listor, och sen tar vi det som står överst på min lista.


    September
    Fy fasen för sån migrän! Har tyvärr inga som helst tips.

  • Oupsie
    Äldre 23 Oct 21:23
    #7

    AM, toppenjobb med trådstarten!


    Snaily, fin mage .


    Telis, det var jättefint skrivet om Televinken. Säger som de andra, hoppas att du sparar det på ett bra ställe .


    September, usch vad jobbigt med migrän . Ska ta mig till badrummet och se vad mina tabletter heter...

  • Äldre 23 Oct 21:24
    #8

    En väldigt fin mage har du Snaily, sen vet jag inte om jag tror på det där med pojkmagar just. AMs cravingteori tror jag fortfarande på dock - vad säger den?

  • Äldre 23 Oct 21:25
    #9

    Jag blir jätteglad för tips Oupise!

  • Hattis
    Äldre 23 Oct 21:25
    #10

    Jihao AM, kanontrådstar! Nu går rejset mot 14000...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!