• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • nennesjuttioåtta

    Vänner - en bekants bekant har inte heller blivit av med sin och nu är hon visst gravid igen och det är värre igen. *ryser* Har du provat akupunktur efter förlossningen?

  • nennesjuttioåtta

    Vänner -   Vi är inte heller så snabba med att renovera. Ett rum tar flera månader. Men då blir det alltid något extra meck, det är aldrig "bara att måla/tapetsera". Det är fönsterbrädor som ska fräsas, el som ska dras om, golv som ska slipas/bytas/målas/oljas, tak och lister och fönster som ska målas, avlopp ska dras, kamin som ska in ... och när vi ändå gör det så kan vi lika gärna göra så här och det och det där och så och utifall att och ... SEN ska det målas och tapetseras. Andra skrattar åt oss att det tar sån jävla tid..

  • Vännerfan

    Ny störtskur...

    nenne, precis samma som här! Vi gör också egna fönsterbrädor och vitmålar fönster, byter och vitmålar alla lister, dörrkarmar och -foder. Förutom byter golv, tak, tapet och strömbrytare. Vi har även satt igen dörrar, bytt kakel, satt in skjutdörrsgarderob etc. Vi har pratat om hur mycket lättare det blir med övervåningen där inga trappor ska göras och alla dörrar vara kvar så det "bara" är allt det förstnämnda...

  • Vännerfan

    Jag provade akupunktur sist och det blev lite bättre, men det försvann inte.

  • nennesjuttioåtta

    Vänner - åh ja och så blir det sån katten-på-råttan. Vi ska börja med Prickens rum nu och vi har precis tömt det på grejer. Men där måste vi nog isolera golvet och om vi ändå bryter upp det så är det ju lika bra att lägga dit slang för golvvärme (vattenburem)till den dagen vi byter från direktverkande el och så blir det ju skjutgarderober och sen allt det där andra. Tur att det är så litet rum.

  • Hattis

    Shit vilken långdragen foglossning Vänner, gaa vad jobbigt det låter. Kram! Är råimpad av er renovering fö.

  • Ore

    Snorkis: Meeeeen, hur kunde hon med... Shit happens är vad jag sa när maken la mobilen på biltaket och körde iväg. Inte direkt något man säger till någon som förlorat ett barn. Det är inte ens en giltig ursäkt om hon var stupfull när hon sa det...


    Tinga: Fiiiint bling! Är också sugen på fler ringar, men jag tror inte det gör sig så bra med fler ringar på vänstra ringfingret men jag tänkte att man kunde blinga till litet på andra fingret, där är ju bara min oblingiga ingenjörsring nu...


    Fru E: Tråkigt med din mormor... Vi har också haft dödsfall här, makens morfar dog igår. Efter längre tids sjukdom, så det var inte alls oväntat.


    Håller tummarna stenhårt för att ruvningen ska gå bra (Alldeles oavsett din känsla så kan ju inte litet tumhållning skada...)


    AM: Suverän trådstart, fick också en liten tår i ögat av att läsa den


    Kängu: Fint skrivet om Ru


    Och på egofronten så har jag grejat vid huset idag igen, gick mycket bättre med pappa idag, möjligtvis för att jag höll honom på gott humör genom att bl.a. göra rent hans skruvdragarboxar som var fulla med sågspån och skruvar...? Vi hann så långt vi kan komma just nu, och fick även upp diskbänken i tvättstugan.


    September: Jag har provat litet rena migränmediciner, men det som har bäst effekt är Magnecyl brustabletter med koffein. Nu verkar magnecyl ha försvunnit ur sortimentet, men Bamyl brus med koffein är samma sak, sa apotekspersonalen (och hade lika bra effekt, tyckte jag...)

  • Ore

    Vet ni, ett rum tar lååång tid att göra även om man inte behöver riva upp någonting... I alla fall i blivande Casa Ore


    Är för övrigt väääääldigt glad att maken inte ens kommit på tanken att göra trappa än. Och skullle han få den idén så tänker jag ta den ur honom fortare än kvickt, på ett eller annat sätt. Räcker gott och väl med allt jobb som är med putsen... I början av december ska de fixa badrummet också Så vid årsskiftet så kanske vi förhoppningsvis har både badrum, tvättstuga och kök klart Då ska det väl ändå kunna gå undan med resten bara vi får dit trappan? *Hoppas, hoppas, hoppas*

  • Ore

    Lillkillen är nu 11 månader.


    Hans hår är ganska ljust, men inte illblont. Det har ännu inte blivit klippt, så luggen får man lägga litet tjusigt på sned och det blir små lockar vid öronen och i nacken - ursött! Han har sju tänder, varav en i risgrynsformat, och en åttonde på väg. Litet lucka mellan framtänderna. Han är väldigt lik sin pappa som barn till utseendet, men det finns också något svårdefinierat drag från mig...


    Han älskar att klättra. På oss, upp i soffan, in under vagnen, upp i hyllan eller allra helst från soffan och upp i ett fönster. Där sitter han på fönsterbrädet, kladdar ner fönstret och skrämmer väl livet ur grannarna tvärsöver, men han stormtrivs Han kan både klappa händerna och vinka, men glömmer ibland bort vilket som skulle göras när... Kryper gör han i racerfart, och gå ska han helst göra i samma hastighet, vilket balansen inte tillåter. Han har precis börjat att gå och bara hålla i en av våra händer.


    Vid öppna förskolan leker han helst kryprace i den sluttande rampen som finns i lokalen, tillsammans med sina kompisar. Annars så ägnar sig han och en liten tjej vid namn H sig gärna åt att ta varandras grejer.


    Han säger 'mamma' stup i kvarten, och 'pappa' när andan faller på Tack, där, titta och hejdå tycker vi oss också urskilja såpass ofta att det nog kan vara medvetet...


    Bilar och motorfordon intresserar honom. Fast då ska det vara äkta vara, har man fått åka hjullastare och andra saker med pappa så är det inte så intressant att leka med små traktorer längre. Bada är också en riktig höjdare, när babysimmet startade igen för några veckor sedan hade han ett saligt leende på läpparna när han kom ner i bassängen. 


    Han är också väldigt hjälpsam, särskilt när tvätten ska vikas. Han river ner kläderna på golvet, och när hela soffan är tom tar han itu med de nyvikta högarna. Väldigt ihärdig, måste jag säga


    På matfronten går det riktigt bra, han äter det mesta. Fast det blir ofta kladdigt för någon gång under matningen brukar han ta skeden från mig och försöka äta själv. Allra bäst är det när man får mat att plocka med, bananbitar, majs eller något liknande.


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!