• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    I tidernas begynnelse hoppade vi på Barnkarusellen, men efter fyra år har vi fått uppleva det mesta i tivoliväg i den här stammistråden: berg- & dalbanor, skräcktunnlar, skrattsessioner i Lustiga Huset, spåmadamer … För att inte tala om alla timmar, veckor, månader, år vid Lyckohjulet – nit eller vinst denna gång …?


    Här är oftast högt i tak – vi pratar sömn och sömnbrist, barn och barnbrist (och möjligen brister hos befintliga barn ), ägglossning och utebliven ägglossning, jämlikhet och ojämlikheter, amning och flaskmatning, relationer, sorg, glädje, död, liv, recept på mat och recept på barnalstrande läkemedel och metoder … Ibland håller vi med varandra och ibland ryker vi ihop. Det blir som det blir. Tråden är som livet självt, helt enkelt.


    Välkommen att hoppa in, i farten, i trådkarusellen som utgör tivolits nav!  Presentera dig (med ålder, skostorlek, favoritchoklad, ungefärligt geografiskt läge och status i barnfabriken) när du känner dig mogen att kliva ut ur smygläsargarderoben. Många av våra stammisar är före detta smygisar … I den här tråden finns det en hittills oskriven regel som kanske skulle kunna formuleras så här: Vi bryr oss om varandra på riktigt – i glädje och sorg.


    Förra tråden: 

    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3792698.html

  • Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!
  • fru AM

    Hej alla igen! Trevligt att så många hittade till tivolit en lördagkväll !


    Snorkis: Men vilken kommentar du fick!? Den personen måste ju antingen vara fullständigt dum i huvudet eller möjligen ångra sig något gruvligt nu i efterhand. Så KAN man ju inte säga "bara så där". Stor kram till dig - det gör ont i mig att du ska behöva genomlida såna klumpigheter, förutom det ni redan går igenom. KRAM


     


    (Jag och maken är förövrigt sams - vi blev osams om en fånig grej och tänkte nog sura på varsitt håll ganska länge men så glömde vi bort oss, så vart vi plötsligt sams )


  • fru AM

    Fint bling, Tinga. Kanske ska du byta nick till Blinga?


    Snaily: Vilken vecka är det nu - 34? Kom att tänka på att det ju faktiskt går bra för Lill-Snigel att komma nu om nu tillväxtultraljudet skulle visa på att det är bäst att komma ut (vilket vi ju inte hoppas såklart men man vet ju inte). Har en kompis som råkade ut för just det: i v 34 eller 35 så plockade de - pga av att tillväxten inte skedde som den skulle - ut en liten kille som idag är en stor kille (4 år). Inga problem. Hur som så håller jag tummarna för er såklart. VIlken dag är det UL?

  • fru AM
    Tinga skrev 2010-10-23 23:39:39 följande:
    Googledrottningar - jag behöver mer hjälp (än bara mattan jag nämnde tidigare). Vi ska bort nästa helg, och jag tänkte ge bort en sats biscotti. Men det känns ju inte så kul att komma med dem i en vanlig plastburk, utan jag skulle vilja ha någon fin metallburk att stoppa dem i. Någon som vet var man hittar sådana? Ni vet, typ gamla tiders kakburkar.
    Här: http://www.ahlens.se/heminredning/aktuellt_sortiment/kok/tillbehor/index.html
  • fru AM

    Tinga.  på den sida jag länkade till får du klicka dig fram till sida 2 och så längst ner - vit kakburk. Finns dock inte i din stad (slut) men i den stora staden på M nästgårds ...


    Snaily: skönt att ni tänker så! Tumhållningstorsdag!


    Nu nattinatti!

  • fru AM

    Hej mitt på söndagskvällen! Att alla skulle få en tår i ögat av att läsa trådstarten var inte meningen men så länge folk inte gråter för att de är ledsna eller arga så är det väl ok


    Idag har hela dagen gått åt till att lämna Livia hos kompis (på Djurgården), passa Hektor medan maken skruvade ihop våningssängen, handla, ge familjen lunch, hämta Livia på Djurgården (en arg Livia som kände sig orättvist behandlad av sin  kompis och surade hela hemvägen, tills hon somnade i protest i vagnen), laga middag till söndagsgästerna ... NU sitter jag äntligen ner. Fast jag borde för-städa inför städarens entré imorgon.


    Roligt att läsa om era små gullegryn och vad de gillar och ogillar! Borde kanske skriva något om Hektor. Tycker att jag klagar så mycket på honom, både i tråden och i andra samtal. Egentligen är han ju gullig. Och en mer nyanserad bild än mitt gnäll vore kanske rättvist mot honom.

  • fru AM
    MSW skrev 2010-10-25 10:42:06 följande:
    Vickan, det blinkade att jag hade en ny händelse, men får inte fram själva inlägget..
    Precis som för mig!
  • fru AM

    Ursäkta mig men nu får ni i tråden börja producera flickor snart! Jag har så helvetiskt mycket urvuxna flickkläder. De åker ner i källaren ikväll men plockas gärna fram och lämnas vidare till trådbebisar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!