• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM: de låg där inne och rörde sig Den ena låg över den andra och rörde sig mera. Maken tyckte att det såg ut som att den som låg underst tyckte det var lite trångt för att den andra låg ovanpå.


    Nu tänker jag fokusera på KUB om 3v och inte tänka på el oroa mig för ngt annat innan dess, det är ju ingen idé. Först måste vi se om båda är friska, dvs om vi får lugnande besked på KUB. Blir inte inte lugnande så blir det FVP om 5v. Så än kan mkt hända...


    Skönt iaf att det verkar vara enäggs, så slipper vi ta ställning till "en frisk, och en skadad"... (nu vet vi ju inte säkert att det är enäggs med mkt tyder på det).


    Ska du äta middag med drottningen? Verkar ha missat det...

  • muggles

    EA: el nej, då hade du BIM för några dagar sedan. Jag tror de sätter TD så sent för att det kan bli tidiga mf, och då ska du slippa bli besviken.

  • muggles

    Kängu: jobbigt läge med telefonen!


    Lappis: virusskit alltså! Krya på dig!

  • muggles

    EA: det är som Nenne säger, normalt är BIM 14 dgr efter ÄL/ÄP. Sedan tar olika kliniker till olika mkt extratid. På vår klinik var TD bara 16 dgr efter ET tror jag. Hoppas nu att det här håller hela vägen till fredag! Vilken fredag det kan bli!

  • muggles
    Telis skrev 2010-11-02 14:46:11 följande:
     muggles, vad är det som tyder på att det är enäggs? Jag har aldrig fattat hur man kan se sånt innan dom kommer ut. Annars är det väl vanligare med tvåäggs när man är äldre för att man då oftare släpper fler ägg under ÄL?
    Jag skrev ett inlägg förut som tydligen inte har kommit med (letade nu men hittade det inte). BM sa att hon såg att skiljeväggen mellan fostren (hinnsäckarna) är väldigt tunn vilket tyder på enäggs enl henne. Tvåäggs har oftare tjockare skiljevägg. Enl  henne är det större risk för att den ena tar all näring från den andra (dvs precis det som hände Tinga) vid enäggs, och därför leder en sådan grav till tätare kontroller. Det är därför viktigt att konstatera om det är en- el tvåäggs.

    Självklart var det två redan v7 men förmodligen gömde sig den ena bakom den andra(?).


    Jag trodde att det var tvåäggsgrav som var ärftligt (dvs ärftligheten sitter i att släppa två ägg) och att enäggs är vanligare med ålder. Att det delar sig "fel" sker oftare ju äldre ägget är - trodde jag. Men jag är inte säker.

  • muggles

    Telis: du hade rätt, det är tydligen tvåäggs som ökar med ålder. Skumt att man får ökad benägenhet att släppa två ägg när man blir äldre och får färre ägg??

  • muggles

    Fast när jag tänker efter så var jag ju på kontroll på kliniken dagen innan äl-testet gav utslag och det fanns ju faktiskt bara en enda stor äggblåsa. Tänkte inte på det förut idag när vi var hos BM.

  • muggles

    tvillingklubben.se:


    En annan viktig fråga är hur många skiljeväggar som fanns mellan barnen. Syns det bara en tunn skiljevägg är det enäggs. Syns det en tjock skiljevägg kan det vara enäggs eller tvåäggs. En tunn skiljevägg består av två hinnor pga att barnen ligger i varsin inre hinnsäck men en gemensam yttre hinnsäck. En tjock skiljevägg består av fyra hinnor pga att barnen ligger i varsin inre och varsin yttre hinnsäck.


     


    Och:


    Växer magen mycket fortare om man väntar tvillingar?


    Om den gör!! Det är det som oftast väcker misstanke om tvillinggraviditet, utöver det stora illamåendet.


    Magen är betydligt tyngre och större genom hela graviditeten och det är bl.a. därför som en tvillinggravid kvinna bör bli sjukskriven mellan vecka 20-25. I vecka 30 är magen lika stor som en fullgången enlinggraviditet.


    ÅNGEST!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!