• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    PB: jag hade räknat RD 0 som äggplock för då skedde ju befruktningen... Tumhållning!

  • muggles

    Lappis: ja jag vet att det stämmer men han blev ju mer populär sedan, konstigt nog. Och hade han varit kvinna och kört den auktoritära stilen hade han inte blivit kvar länge...

  • muggles

    Jag tror sossarnas problem är att de lever kvar i det förgångna med klasskamp osv. Många som tidigare räknades som "underklass" är snarare medelklass idag; de har hus, bil, råd med utlandsresor osv trots att de kanske bara jobbar "på bandet" el är undersköterskor. Och då röstar de såklart på moderaterna nu istället för kanske tidigare sossarna. Och det har inte sossarna fattat verkar det som. Moderaterna har ju genomgått en stooor förändring under Reinfelts ledning och sas "kidnappat" många av sossarnas frågor. De måste haft en högtidsstund när de kom på uttrycket "Nya Arbetarpartiet"

  • muggles

    Lappis: men är inte hon den bästa de har nu? Hon är ju ändå väldigt erfaren och har rätt mkt stöd i partiet, på vissa håll. Jaja, det är ju inte mitt parti och därmed inte mitt problem. Jag är bara förvånad över varför det är ok att häckla henne hela tiden. Det finns väl många inom politiken som är betydligt mer värdelösa?

  • muggles

    Kängu: jag håller med dig om att sossarna misslyckats fullständigt med att tala om vad de vill driva för politik. De har hattat hit och dit och försökt plocka röster än hos pensionärerna, än hos andra.


    Men samtidigt har ju tex Moderaterna ändå ändrat sin ideologi rätt mkt för att plocka röster - men det har ju funkat i deras fall. Moderaterna har ju gått mkt mer mot mitten (för att vara ett högerparti är de väldigt mkt i mitten om man jämför internationellt) vilket passar oss svenskar.


    Telis: men jag menar att man dömer en kvinna hårdare utan att vara medveten om att man gör det för att hon är kvinna. Samma effekt som att den kvinnlig chef ofta blir mer kritiserad än manliga, trots att hon kanske är lika bra som sin manliga kollega. El är det bara jag som upplever att det fortfarande kan vara så?


    Tex så tyckte jag alltid att Lars Leijonborg var fullständigt usel men han blev ändå inte häcklad på samma sätt som Mona blivit av "allmänheten".

  • muggles

    Och var är fö debatten som skulle tas med SD? Den är väldigt tyst tycker jag...


    PB: ditt embryo var ju lite långsamt så räkna du på klinikens RD, det blir bäst.

  • muggles

    Jag letade upp mitt KUB-test för Moa i helgen och uppdaterade mig på siffrorna jag fick den gången: 1/1174 för DS, och 1/49000 för de resterande två trisomierna. Då hade jag åldersrisk 1/300 för DS, nu har jag 1/100 (om jag räknar att jag snart är 40). Nu är frågan vilka siffror jag ska känna mig lugn med nästa vecka?


    Förr innan jag visste att det var två tänkte jag att siffror motsvarande Moas är fine, el även lite lägre. Men nu när jag vet att vi väntar två stycker känns det ännu viktigare att de inte har DS, både för vår och för Moas skull. Och så fick jag ju höra första historien om en tjej (en bekant till en vän) som fick siffrorna 1/1000 för DS, inte gjorde FVP och sedan fick ett DS-barn... Dvs hon hade siffror i närheten av det jag fick med Moa. Gulp.


    Nu vet jag inte hur jag ska tänka längre... Kanske borde gått på FVP direkt ändå?

  • muggles

    Och jag vet ju att siffrorna eg inte säger ett skit. För jag kan ju ändå vara den 1000:e personen.

  • muggles
    nennesjuttioåtta skrev 2010-11-15 14:12:25 följande:
    hellå! PB - Jag räknade RD 0 som dagen för ET/FET. Men då räknade jag ändå att ÄP skulle vara 14 dagar innan jag testade. Första IVF testade jag positivt på TD (fredag) men pratade med kliniken på måndagen innan (RD 9) och de trodde jag var gravid eftersom jag inte börjat blöda ännu (14 dagar efter ÄP). Och sen började jag ju blöda men var gravid som de trodde. Andra IVF började jag blöda RD 8. Vid FET testade jag positivt RD 10 (TD RD 13). Men då har ju jag långtidsodlat.
    Jag har sagt det förr men normalt kan man testa plus 7 dgr efter befruktning för då ska hcg vara runt 100, plus får man from hcg=20-25.

    Men tror kanske att PB inte vill testa för tidigt ändå.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!