• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fy fasen vad skönt det är med bebisar som sover! För det första hinner man en massa (plock, disk, tvätt, städ, dricka kaffe, surfa, läsa tidningen) och för det andra är de glada och godmodiga när de vaknar! Helt plötsligt förstår jag att man kan njuta av sin mammaledighet Jag som tom hunnit göra lite på kursen som jag är inskriven på

  • muggles

    Intressant länk AM men tveksamt om jag orkar tempa mig... Känner mig varken hyperaktiv eller nervös heller. Sitter på bussen men orkar inte radbryta Maken har redan köpt tvådelat Everest-ställ till Moa men det var 20% rea, annars brukar jag vi inte vara så tidiga. Snartis : det funkar bra för jag läser distanskurser med 0 sammankomster, upprop och redovisning per email. Och tjejerna sover rätt mkt...

  • muggles

    Kikar in här för att se Vickans inlägg nr ...464 el vad det var...

    BS: jag vet faktiskt inte om jag kommer att ha varken tid el lust att hänga på ett stängt forum. Det beror kanske på hur snaskiga detaljer som avslöjas där hehe. Men låt dem som vill pröva. Jag tror att den del kommer hänga på det stängda (och de har nog redan lämnat denna tråd), en del bara här (typ du), och en del på båda ställena (majoriteten?). Som jag uppfattar saken så kommer inte alla att överge denna tråd eller?

    Jag har varit frånvarande ganska länge och det har olika orsaker, främst att jag har prioriterat att träffa folk IRL nu när jag inte har ett socialt sammanhang på jobbet. Sedan 3 barn och lämning/hämtning på dagis (som sköts fullt av mig då tiderna inte funkar med makens jobb), så blir det inte mkt tid över till BT.

    Småtjejerna mår iaf finemang, de jollrar för fullt och prövar olika ljud. De har börjat klucka av skratt - såå mysigt. De skrattar och ler mest hela tiden (fast den sista veckan har varit lite grinigare, tror det är v19-fasen i kombination med deras första förkylning).

    Jag tycker jag har fått rätt bra ordning på sovtider och annat så vardagen flyter på.

    (Jag menade förresten inte att jag inte njöt av min förra mammaledighet - det är klart jag gjorde det. Men den var jobbigare, förmodligen till en del pga att jag kämpade med att hitta min roll som mamma plus en del annat.)

    Det ska bli spännande att se hur det utvecklas här under hösten!

    Grattis till Sept och Izzie som jag förstått har fått sina underverk nu!

  • muggles

    Tinga: har tänkt på dig också! Jodå mamma mår bättre, hon får mediciner (och tar dem). Det har tagit på henne, och hon ser i ett slag äldre ut men jag är tacksam att hon är på banan igen. Vi ska ha dop på söndag och jag är så tacksam att hon kan vara med...

  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-09-22 10:41:24 följande:
    Samtidigt är jag helt övertygad om, att skaffar jag FB själv, så kommer jag att fastna totalt. Med hull och hår och alldeles för många timmar om dagen.
    Snart kommer slöjan att falla och det kommer att visa sig att det är FB, Google, Coca-Cola och MC Donalds som egentligen styr världen.

    Åh shit! Nu kommer jag försent till AF! Vilket pucko jag är!! Skrikandeshej så länge! Ha en BRA dag alla!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Egentligen tror jag inte att du fastnar så totalt. FB är en helt annan grej. Det är mer snuttifierat och man för inga långa resonemang (oftast iaf). Det passar eg väldigt bra för en föräldraledig (tex) som kan göra snabba uppdateringar via mobilen el kolla vad de andra sysslar med när man har 5 min över. Själv blir jag iaf inte hängande där speciellt länge i taget (jag har väl för få vänner för det kanske).

    Och du är mer rätt yte än du tror... Både Google och FB sparar det man skriver. Google sparar alla sökningar man gör och säljer informationen, medan FB filtrerar reklam baserat bla på det man skriver i sina statusuppdateringar. Lite halvläskigt allt de får veta om oss...
  • muggles
    fru AM skrev 2011-09-22 15:33:37 följande:
    Man ska bara akta sig noga för att googla på ingreppet ... *borde jag ha låtit bli* Hoppas jag överlever!
    Nu blir det mkt reklam för knips-knips-klinikern haha!
  • muggles
    Tinga skrev 2011-09-22 21:35:56 följande:
    Apropå mat, så kan jag berätta att jag ikväll hade en upplevelse som nästan gav mig gåshud på armarna - vi satt tillsammans hela familjen och åt middag, och alla åt samma mat. Vi hade potatisbullar och lingon med stekt korv, och Piff åt en halv prinskorv och några bitar potatisbulle utan att kväljas eller sätta i halsen det minsta. Det känns helt fantastiskt, i vår värld, att verkligen kunna sitta tillsammans och äta en måltid.
    Gud vad roligt! Det känns som att det kommer att ordna sig det här... Ibland får man bara tänka tvärt om (tänker på pytteportionerna) men det är inte alltid så lätt, man fastnar liksom. Grattis!
  • muggles

    PB: jag tycker avocado och keso (inte samtidigt) är goda och nyttiga mellanmål. Men kanske för "vuxet" för din son? Jag brukar göra en blandning av keso, tinade blåbär, skivad banan (fast det gillade han ju inte) och lite vaniljyoughurt som mellanmål - hur gott som helst! El en halv avocado rätt upp och ner men jag är riktig avocadoman... El kanske lite fet youghurt med müsli el ngt. Känns som att sockrade mellanmål ger en snabb kick som snabbt går över och ger blodsockerfall...?

  • muggles

    Turkisk youghurt med tinade bär är rätt gott... nä nu ska jag sluta

  • muggles

    Lappis: baby shower... Måste vi importera alla traditioner från USA?! Kan jag känna ibland... Vissa barn är rätt röjiga och ofta beror det på vad föräldrarna accepterar. Jag vill inte att Moa röjer runt när vi är hos andra (men hon är inget röjigt barn från början så det har inte varit ngt problem).

  • muggles

    Egypten lockar inte mig heller. Har fått för mig att de är konstiga mot kvinnor där (?).


    Jag ser fram emot Åre med jobbet v12! Maken tyckte absolut att jag skulle ta chansen att åka med och åka lite skidor, hehe. Ska ligga i hårdträning så att jag orkar offpist och puckel (om Skutan skulle behaga vara öppen).


    Moa ska absolut drillas i skidåkning till vintern. Nä men allvarligt ska vi börja introducera det. Förra året provade hon längd och hon verkade tycka att det var kul.


    Jahapp, återgång till kvällstrött tvilling...

  • muggles
    start september skrev 2011-10-03 19:46:28 följande:
    Rodda två barn själv på kvällarna är lite körigt. En sover bara i knät och behöver sova för att inte skrika av magont, en behöver ett bad men vill inte hoppa i. Suck. Milt tvång och mutor behövs.

    Tänk såhär: det är lättare än att rodda 3 Särskilt som Ada kräver famnen (och numera min famn eftersom hon blivit mammig). Beda kan klara sig lite mer själv om man har tur. Ja Moa får sköta det mesta själv nu för tiden (ta av/på sig, gå på toa etc). Duktiga tjejen.


    Nä kvällskriket var det...

  • muggles
    start september skrev 2011-10-05 21:35:08 följande:
    Muggles - jag är full av beundran inför tre. Har du varit själv på kvällen och lagt Moa också? Funkar det bra?

    Imorgon blir det eldprov, maken borta över natten. Ikväll var det 2 h kvällsskrik och trotsig tjej, då var det inte kul ens på två. Men att söva i Babybjörn funkade i alla fall so far. Vi har varit så dumma attt vi inte tränat somna själv, hon vill ligga och kramas i ca 20 min ibland mer och det är tufft med lilla. På förskolan lyssnar de på sag innan de somnar, funderar på något sånt hemma också. I perioder är jag ensam en hel del kvällar.

    Längtar till vuxenprat och deckare som nu står på inspelning. Bron, nån som följer den?

    Jag har prövat ja. Det funkar inte så bra nej. El ja, det funkar men det är körigt och man får ta en del djupa andetag...


     


    Vi kör alltid kvällssaga med Moa, det var hon själv som införde det när hon var mogen. Hon försöker ibland förhandla sig till två sagor, en sång och en spökhistoria (helst påhittad med henne själv i huvudrollen) men jag ger bara med mig ibland. Men det är ju bra att hon förhandlar! JAg tycker vi kvinnor ska lära våra döttrar att förhandla i tidig ålder - det har de otrolig nytta av senare i livet i alla möjliga sammanhang (av någon anledning lär sig killar detta bättre?).

  • muggles

    Om jag ska förtydliga så är det köriga inte att lägga Moa. Men jag kan max ta med mig en bebis på armen och då ligger den andra (el båda) där nere och skriker. För efter kl 18-19 är de inte förtjusta i att ligga på egen hand. Men om man kör en turboläggning av Moa så funkar det till nöds.


     


    JAg minns fortfarande den där gången när jag skickade maken på afterwork och skulle göra en enkel räkmacka som kvällsmat. Jag fick raketskala räkorna och koka ägget medan småtjejerna skrek. Sedan draperade jag småtjejerna på mina lår i soffan och hade räkmackan på soffbordet medan jag och Moa såg på Bolibompa innan läggdags. Det slutade med att tallriken med räkmackan välte ner i ryamattan... Suck. Då svor jag inombords.

  • muggles
    smint skrev 2011-10-06 23:25:29 följande:
    September: Hoppas det går bra att vara själv med båda. Men det går nog bra  

    Migglan: haha förlåt men det lät lite roligt när du beskrev hela räkmackan.  

    Det beror v'l vilket land du åker till om du behäver vaccinera eller inte?    glass gjorde vi så nu att hon fick bara äta glass från affären med papper på.  
    Jag bjuder på den! Jag fnissar fortfarande åt det ibland. El när Moa säger "mamma, en gång tappade du en macka på mattan i vardagsrummet...". Typ ja.
  • muggles

    PB: jag ska mysa med maken (och då menar jag inte familjelivs-"mysa"!) eftersom jag inte sett honom sedan i tisdags morse. Det blir färsk lax på ngt vis.

    BS: nej det hjälper inte. Får de inte vara i famnen båda två så blir det skrik. Man kan möjligtvis drapera Beda över ena låret men Ada ska hållas i famnen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!