• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM: nej det kunde inte ha gått bättre - därför blev det en 10:a!

    Jag har aldrig associerat mig själv med dem som det går fort för så det var en trevlig överraskning.

  • muggles
    start september skrev 2011-05-28 18:03:23 följande:
    Förresten, ni som fått barn nr 2, och gått profylaxkurs med nr 1 - gick ni någon uppföljningslurs? Funderar på en webbvariant, men kanske klarar man sig men minnet och den bok man fick sist?
    Nej, jag läste bara häftet igen och körde övningarna igen, det räckte fint för mig.
  • muggles

    Snorkis: fy farao! Vaddå placebo - det tror jag inte alls! Flera av tvillingmammorna i "min" tvillingtråd har fått det och det har hjälpt klockrent varje gång. Vilka klantarsel du verkar ha oturen att stöta på i vården!!! Synd att du inte bor i Göteborg för med ditt bagage hade du med största säkerhet hamnat på spec-MVC och specialförlossningen och de var såååå grymma där! De hade MYCKET större förståelse, empati och omvårdnad än på vanliga förlossningen/BB och det hade du behövt. Jag har fått väldigt bra uppföljning och jättemycket extra omtanke pga vår historia och det känns ju ändå som en västanfläkt i jämförelse med er. All heder åt din man som satte ner foten och röt till, vad skönt att ha någon som han i de lägena!

    Izzie: med Moa är det blandad kompott. Hon verkar inte sur på syskonen utan på oss, men hon klagar över att vi inte har tid att "leka med henne" och "varför tar ni bara hand om syskonen hela tiden" etc. Men hon behöver vänja sig, det är ju en jätteomställning. Och skillnaden mot att komma hem med ett nytt syskon är att då har åtminstone ena föräldern tid att ägna sig åt nr 1 - i vårt fall sitter vi båda och matar tex.

    Oj  hungersnöd!

  • muggles

    Sept: bästa 3-årspresenten är en springcykel tycker jag! I övrigt pussel (20-30-bitars), spel (tex Vilda Valpar mm).

    Jag har häftet från Annas profylax och jag tycker de beskriver ganska bra där hur du hittar krystmuskeln (sätt handen mitt emellan/under revbenen, böj dig lätt framåt sittande och säg "k k k" med eftertryck). Men jag vet att Piggelin tyckte det var svårt att känna krystreflexen så det är säkert lite olika hur det funkar fysiskt. För min del var det inte frågan om annat än att den tog över, som en spyreflex ung. Gick liksom inte att motstå...

    Har varit lite ledsen över att min mamma fortfarande inte svarar i telefon idag Skickade ett sms "grattis på mors- och mormorsdagen" men har ingen förhoppning om att hon sett det då hon säkert inte slagit på telefonen alls. Undrar om hon tänker höra av sig snart - hon har ju inte ens träffat Ada och Beda än. *ledsen*

  • muggles

    Izzie: vi har pratat om syskonen jättemycket med Moa och hon såg fram emot det väldigt mkt. Men hon insåg ju inte nackdelarna då. Nu ser hon nog mest nackdelarna tyvärr, innan hon vänjer sig. Men barn vänjer sig snabbt vid nya förhållanden, det är det fina i kråksången, så det kommer att lösa sig. Och igår var hon och maken på "badhuset" själva medan jag råddade A och B, för att hon skulle få lite egentid med en förälder, så vi försöker så gott vi kan.

    Jag har förresten kunnat öka min mjölkproduktion en del så jag har både sparat undan lite i frysen och de senaste dagarna har A och B fått två mål "närproducerat" per dag. Något att glädjas över! Jag mysammar lite på kvällarna och i övrigt så pumpar jag ur. Funkar bra!

  • muggles

    Maken sa oväntat att om jag vill åka till trådträffen så får jag (är han inte guld?!) men nu vet jag inte om jag orkar flänga fram och tillbaka till Hufvudstaden på en och samma dag.  Ngn mer som ska dit från mitt håll? Har ännu inte engagerat mig i den där bloggen...

    AM: tack för bärselen! Den kom igår och ska provas ikväll (på kvällarna brukar tjejerna vara lite mer oroliga).

    Idag har maken grävt ur en av våra klippskrevor där vi tänker planera en del marktäckare (backtimjan, murreva etc) för att fina till det lite. Hittills har där varit mest ostrukturerade grästuvor Flickorna hade den goda smaken att sova ute på altanen under hela processen...

    Själv har jag förutom planterat lite sommarkrukor (ut med penséer, in med lavendel och stäppsalvia), varit inne i stan och klippt mig, fixat lite ärenden och hämtat ut en nässpray med ngt magiskt hormon som ska göra så att mjölken sprutar (BVC föreslog och jag prövar gärna). Annars har jag fått ut nästan 80 ml på en pumpning och det är MYCKET för att vara mig. Om inte varje gång, det går lite upp och ner, men ändå.

    Jag fick kontakt med mammas vårdcentral och hennes läkare ringde upp mig. De har engagerat sig och kopplat in hemsjukvården (där hon har journal sedan tidigare) och en av hennes förra kontakter där ska åka och se om hon blir insläppt imorgon. Känns skönt - då behöver inte jag åka dit och försöka släpa med henne till doktorn (vilket ändå inte går). Så en liten sten släppte från mina axlar. Sedan tar det såklart bort en del av glädjen över att allt gick bra, att mamma mår dåligt nu istället. Tänk att det fanimig alltid ska vara ngt som strular...

  • muggles

    Snaily. åh kräver hon dessutom att bli liggammad eller? Själv tycker jag det är så skönt nu andra gången när man går omkring och ammar (jag ammar alltid bara en i taget, så jäkla mäckigt att dubbelamma). Särskilt våra pyttetjejer är ju ingen match att hålla med en hand medan man går omkring och fixar lite med andra Tänker tillbaka på förra gången när jag satt "fast" i soffan med kuddar och grejer, haha.

    Moa började krångla med amning på caféer mm när hon var ca 4 mån - då var hon mkt mer okoncentrerad och det var svårt att få henne att äta vid bröstet då. Men jag delammade ju så jag tog bara fram flaskan vid de tillfällena (men frustrerad var jag!). Vet att även Vänners Storprins var lite likadan... så det är nog ganska vanligt, även om Yngla låter som att hon är extra mkt så.

  • muggles

    Jag kan berätta ngt mer ointressant Jag gick upp 18 kg med A och B och nu har jag tappat ca 16-17 av dem. Men då var jag iofs muskligare före graviditeten; har ju tappat alla muskler. Men så vidare värst mkt fett plockade jag inte på mig denna gång, trots allt svullande i läsk och godis de sista veckorna (hade värsta godissuget och tröståt en hel del). Maken tror att tjejerna krävde en himskans massa kolhydrater för att orka växa...

  • muggles
    Oms skrev 2011-05-31 19:41:27 följande:
    Mugglan - men Wow! har du nästan gått ned allt redan! helt otroligt och så skönt för kropp o själ! och att du kan gå omkring o amma, det är ju fantastiskt, shit vad coola ni är! jag är impad för jag vet att jag INTE skulle vara lika cool m tvillingar.
    Ja men det är A och B som är coola! De är väldigt lugna än så länge - de sov sig igenom en tur till en handelsträdgård och sedan lite matning hemma och så nytt sovpass medan vi planterade. Väldigt behändiga bebbar! (Så jag ska inte ta åt mig äran...) Men de kommer nog vakna till de också så småningom... jag bara väntar på det.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!