• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Pratade just med min jobbkollega som låg 5v före mig. Jeezez, 28h helvete kallade hon sin förlossning; först öppnade hon sig långsamt och sedan 2,5h krystning på det. Jag trodde väl aldrig att hon skulle hinna före mig att ploppa...

    Själv väntar jag fortfarande...

  • muggles

    Dagens rapport: SF-mått på 40,5 cm. Trådrekord? Fö har jag det så pass jobbigt nu att jag inte orkar hänga här. Bröt ihop hos BM idag. Diskussion för ev igångsättning 16/5. Over and out.

  • muggles
    fru AM skrev 2011-05-05 14:40:38 följande:
    Muggles - försök inte smita ... du får också en kram!
    Tack!

    Snorkis: man får vara bitter efter det du varit igenom. Det har inte ens gått ett år och första året sägs ju vara jobbigast. Kram!
  • muggles
    snaily skrev 2011-05-05 19:34:03 följande:
    Vickan, Smint, Snartis
    Jag hade helst inte slutat amma på länge än om jag får välja själv, så ersättning vill jag helst inte ge - egentligen tror jag inte det är något som helst fel på min mjölk (förutom att den eventuellt innehåller ämnen som hon inte tål då), felet är nog snarare att hon inte äter tillräckligt mycket av den. Hon är inte en speciellt hungrig sort, väldigt många gånger tackar hon nej till mat när hon erbjuds. Däremot snuttar hon mycket på nätterna och det är nog tack vare det hon sover på nätterna överhuvudtaget. Smakportioner får vi väl ta tag i här framöver... Jag provar tills nästa bvc-besök (om en månad) med min nya kost och hoppas det hänt något tills dess, annars får jag göra nån större förändring efter det.

    Piggelin
    Stämmer bra att hon "fyller" 5 månader den 12:e.

    Snartis
    Tur att testosteronet låg normalt!
    Sugen hon helt tomt på bröstet så hon får i sig den feta mjölken på slutet? El slutar hon innan så att hon mest får i sig den som är mer törstsläckande? Jag har all respekt för att du vill fortsätta amma men att ge ersättning behöver ju inte betyda slutet för amningen. Men försök din metod först, lyssna till din magkänsla!
  • muggles

    Snaily igen: hur många kurvor under ligger hon i vikt då? Bvc är så fruktansvärt inriktade på vikt som enda mått på om ett barn mår bra. De skiter i hur dåligt barnen sover, hur allmäntillståndet är osv, vilket jag är lite kritisk till. Hur bedömer du Ynglas allmäntillstånd - verkar hon må bra?

    Du kan ju också börja ge henne lite energirika mellanmål. Tex vitt bröd med leverpastej, skuret i små munsbitar som hon kan sitta och pilla med (över motoriken också ). Tänk på att det är bra att introducera gluten under amning...

    Snartis: hur mår du annars nu, är det bättre?

    Igår hade jag en aktiv dag: lunch med en gammal kursare i Saluhallen i Gbg och sedan en fika hos en gammal jobbarkompis (från vårt gemensamma jobb Piggelin ). Hon bodde 4 tr upp i ett höghus och jag tog trapporna upp Men inte fasen hjälpe det. Det är hur lugnt som helst i magen. Det är nog dags att packa UPP BB-väskan nu... Suck.

    Jag har väl laddat om och förstått att A och B inte tänker komma ut förrän runt BF. Känner dock hur de växer, det drar i livmoderligamenten... Men de rör inte på sig lika mkt och är inte lika aktiva längre, kan det vara för att det börjar bli trångt?

    Maken är så gullig för han kom tillbaka från ICA Maxi och hade enl egen utsago "boat" lite - köpt blöjor till nyfödda, lite nappflaskor mm. Han tjatade i en vecka om att vagnen borde monteras ihop och jag sa "men det är väl lugnt, det kan vi ju göra när vi kommer hem från BB". Maken: "men om du får boa och köpa kläder kan väl jag också få boa lite?!" Han har ju helt rätt Ibland tror man inte de bryr sig lika mkt...

    Nu har vi förresten två tjejnamn som vi suger extra på också... (Hör ni det A och B - nu är allt klart!)

  • muggles
    Fru E skrev 2011-05-06 09:31:17 följande:
    Även jag lever

    Mugglan-du får en & kram här med!
    Tänker ofta på dig E - kram tillbaks!!!
  • muggles
    FruCicci skrev 2011-05-06 09:34:26 följande:
    Hejsan!

    Porchez, jag gillar verkligen göteborgska på män he he he....
    Gör du?! Låter inte det lite bonnigt??? Jag skulle aldrig ha associerat götebosska till sexigt
  • muggles

    Cicci: det är TUL och bedömning av ev igångsättning 16/5, sedan tar det några dagar innan det sker. Och igångsättning får jag inte om tappen är opåverkad. Blir det igångsättning som går bra så kommer de komma i v38, nästan i v39. Det känner jag inte är "för tidigt" när det gäller tvillingar (medelfödselvecka för tvillingar är v36-37). Det känns viktigt för mig att orka föda dem också, och sedan blir det ju amning och jada jada, så jag vill inte vara helt utsliten redan innan.

    Jag har svullnat helt galet de sista dagarna och karpaltunnelsyndromet är värre, fingrarna på högerhanden är mer el mindre konstant bortdomnade. Jag ska fråga läkaren om det, jag tror inte det är så bra (kan bli permanenta skador).

    Moa vill att syskonen ska komma ut så att jag kan bära henne, så att hon kan sitta i mitt knä igen osv. Hon verkar tycka att det är lite spännande, tror inte hon insett nackdelarna med syskon än...

  • muggles

    Oupsie: min känsla är att på Östra går de efter både hur barnen mår men även efter hur mamman mår, de verkar inte stirra sig blinda på 38+0 iaf. 16/5 är jag i v37+3 och sedan kan det ta några dagar innan igångsättningsförsöket (beroende på beläggning). När man väntar tvillingar får man ändå inte gå över tiden, dvs v40 är det finito oavsett. Så jag tycker inte det är så stor skillnad på 1-2v tidigare... Brukar man inte säga att de är färdiga i v36 och bara är på tillväxt?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!