• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Ang KUB så hade vi bestämt innan att vi skulle gå mkt på känslan efter NUPP:et, och inte så mkt på siffror. Dvs om vi fick 1/300 men känslan var att allt såg bra ut på NUPP (näsben mm) så skulle vi vara nöjda. Och tvärtom. Men nu blev jag osäker igen.

  • muggles

    PB: jobbigt med väntandet och molvärken! Kraaam! Jag tror att risken att man testar "för tidigt" är mkt liten men att klinikerna vill förhindra att man först får plus och sedan tidigt MF.


    Piggelin: vad oerhört tråkigt att upptäcka att liggdelen blivit stulen! Vilken grej att sno för övrigt! Ok då att Bugaboo är dyra grejer men ändå...


    Grattis till Amanda och Livia!


    Porchez: hur går det med psykologen, kommer du framåt?

  • muggles

    Jag ska försöka mig på en försiktig träning idag. När illamåendet försvann så kom foglossningen, bara på en vecka har den blivit värre. Och då har jag ändå undvikit att träna för att se om jag kunde hålla det i schack. Men det verkar bli värre trots ingen träning och jag vill så gärna röra lite försiktigt på mig, för att jag mår bra då. Så jag ska försöka mig på lite motionscykling (inte spinningpass utan eget tempo) och lite gym idag på lunchen.


    Nenne: ja tänk att det är två små krabater därinne, rätt fräckt när man tänker på det

  • muggles

    AM: på måndag - samma dag som EA har sitt VUL. Spännande dag!

  • muggles

    Jag har ett riktigt - i mitt tycke - coolt dockskåp gjort av mina morbröder och mostrar. Det ser ut som en liten röd stuga med vita knutar och ett grönt tak med skorsten som går att lyfta av (taket alltså). Det var tapetserat och med heltäckande mattor och belysning tom. Genom åren har det blivit i stort behov av renovering så jag har redan skaffat tapet för att tapetsera om. Ska bara få tummen ur också...


    AM: Lundby-skåp finns ju att köpa fortfarande, bla på Ullared. I Ullared är förresten alla dockskåp och -möbler ung halva priset mot en vanlig affär.

  • muggles

    AM: ja jag fattar. Jag är jätteglad att jag fick en dotter att ge mitt dockskåp till, jag har lekt jättemycket med det. El iofs, en kille hade också kunnat få det, vem vet, han kanske också hade lekt med det bara han fått chansen? Nyligen hittade jag en låda lego som jag också sparat (jag lekte otroligt mkt med lego). Och sedan har jag ett gäng lådor i garaget med Wahlströms röda och gröna ryggar

  • muggles

    Sept: ang dina funderingar om att sätta gränser. Jag tycker att man gör sitt barn en björntjänst om man inte sätter gränser. Man må känna sig elak och sträng men jag tycker att det ingår i en förälders uppgift att ibland vara den stränga och "elaka" som inte tillåter allt. Sedan när vi blir mor/farföräldrar kan vi tillåta allt Barn som inte fått gränser och nej, blir monster som ingen tycker om - varken vuxna el andra barn. Och dem är det ju synd om... Så tänker iaf jag.


    Tänker på en historia som en väninna berättade nyligen. Hon var på barnkalas och satt bredvid en 3-årig kille som började blåsa en sådan där utrullbar partytuta rakt i ansiktet på henne. Hon sa till honom att sluta. Han fortsatte. Hon sa till en gång till lite skarpare att hon inte ville ha den i ansiktet. Han fortsatte. Hon sa till i ännu skarpare ton. Han fortsatte. Då tog hon resolut tutan ifrån honom. Under tiden stod hans mamma i närheten, såg alltihop och sa ingenting(!). Det är ju typiskt ett barn som aldrig fått höra ett nej, el en gräns satt. El kanske har han fått ett nej men sedan har det inte genomdrivits med konsekvens. Och vem tycker om sådana barn?

  • muggles

    AM: hon fick ta över det och har det i sitt rum men är efter en första inspektion fullständigt ointresserad Hon är nog för liten. Möblerna är försvunna så jag har börjat samla nya (beställer via kompis från Ullared då och då). Hon kanske ska få det renoverat och klart när hon fyller 4 istället. Belysningen funkar inte för tillfället men som gammal elektroingenjör ska jag väl klara av att fixa det tror jag

  • muggles

    Jag har börjat köra hårdare med att Moa ska plocka undan leksaker själv. Det går bättre och bättre efter en trög start. Jag tänkte att det funkar ju på dagis så varför inte likadant hemma?


    Piggelin: har ni kommit någonvart i namnfunderingarna? Du kanske har trångt bäcken apropå krystningen. Och vem har eg en "drömförlossning"? Min förlossning var en bra upplevelse men ngn dröm var den knappast...


    AM: ja jag tror på att barn som får klara gränser blir trygga barn som vet vad som gäller. Sedan kan man ju rucka på regler ibland och det tror jag man måste, men barn förstår nog att man gör undantag ibland utan att fullständigt balla ur (tror jag).

  • muggles

    Liten: härligt med bättre nätter!


    Jag var och tränade förut, lite motionscykel (en sådan som man sitter som i en fåtölj nästan), några gymmaskiner och lite egna styrkeövningar. Så skönt, kände mig mkt gladare efteråt (träning har ju den effekten på mig)! Kändes inte alls i bäckenet heller.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!