• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    nennesjuttioåtta skrev 2010-12-01 14:41:49 följande:
    men apropå dialektalt. Vad kommer egentligen bamba ifrån?!??!?!??? Alltså varför heter det det? Det liknrar ju int nåt!
    Bamba = barnmatsal! Solklart!
  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-12-01 14:57:47 följande:
    Jädrar vilken mage Snigel! Det ser verkligen ut som om du svalt en boll!
    Jahapp och så där ska jag tydligen se ut redan i v30. Ser verkligen fram emot det...
  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-12-01 14:24:09 följande:
    Mugglan, galonisar då? Det HETER ju för bövelen galonisar. Iallafall har min (småländska) mamma aldrig använt annat än det ordet.Annars säger jag nog för det mesta vad orden egentligen heter, det är mest min son jag har en massa smeknamn på. Men sambon har en hel del slangord i vokabulären. som "få sig nå´t i kistan", borsta nötterna, åka grillor, var är mina glajjor? ta på dig dosorna, långjalingar osv. Rent dialektalt så har jag nog mer plockat upp uttryck som är sådana där som sammanfattar så mycket med ett enda ord eller några få.  Sådant berikar och förstärker. Att kalla chips för något annat än det redan korta "chips", fattar jag inte varför det ens uppkommer egentligen? Någon teori?
    Nej det heter inte galonisar

    Och grillor och glajjor - brrrr.... *får rysningar*

  • muggles

    Är det inte ngn här som har använt öppnis också (Vickan?)? *ryser igen*

  • muggles
    BrudSommar2006 skrev 2010-12-01 15:38:39 följande:
    Eeeehhh? Joho, det heter galonisar!!! Snigeln, vilken tjusig kagge! Nu har jag beställt julkort med barnen på, tyvärr inte nakna men det får gå ändå!
    Om vi säger såhär - på Bästkusten gör det inte det. Höhö.
  • muggles

    Porchez: klart du är välkommen, det vet du!


    Cicci: kul med ett livstecken ifrån dig. Snajsigt av Louise att rita en blomma redan, det har inte Moa gjort än så länge. Jag skickade medd till Frejis på FB för ett tag sedan men inget svar. Vänner har också sökt kontakt men utan svar. Känns lite oroligt faktiskt. Jag tror också att ngt tråkigt hänt. Kanske hon mår väldigt dåligt och inte orkar kontakta ngn? Hade allt gått bra så hade hon nog uppdaterat sin FB tror jag.


    Snaily: fin mage du har! Min såg aldrig så där rund-som-en-boll ut på slutet men det var nog för att Moa redan fixerat sig ganska tidigt.


    Jag har varit och tränat idag igen, känns såå gött! Jag mår så jäkla bra av det Kör bara gym med lite maskiner, lite bäckenmuskulaturträning (väldigt soft), och lite cykel. Inget hetsigt och inte skuttande, funkar hur bra som helst.


    Jag är verkligen så tacksam och glad för de här små i magen!


    EA: stor kram till dig! Klart det tar ett tag att ta sig ur depphålet. Men vi skulle bli så glada om du ville/orkade joina på lördag (men känn inget tvång)!

  • muggles

    Det är ngn jävla Goran som har kontaktat mig på FB. Först skickade han en vän request som jag ignorerade (declinade). Nu har han skickat ett meddelande till mig att jag ser trevlig ut bla bla. Jäkla obehagligt.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!