• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis: ja fy fan.

  • muggles

    Nu tycker ni säkert att jag är otacksam men det här är lite svårsmält för mig faktiskt.


    Jag har knappt gjort ett vettigt grand idag på jobbet och då har jag en av mina värsta veckor på hela hösten

  • muggles

    3barnsmor: välkommen i tråden och tack för ditt inlägg! Ja jag hade en lätt graviditet med Moa och hittills lätt denna gång också. Nu är jag ju visserligen bara i v11 snart men ändå. Jag har tex inte behövt spy trots att jag mått lite tjyvtjockt i flera veckor. I övrigt har jag inte märkt mer än att magen växer.


    Men min glädje över graviditeten är just nu som bortblåst Jag är väldigt ledsen och orolig. Maken börjar komma ikapp när han nu har varit med hos BM idag och fått klart för sig ökade risker för mig och för barnen.


    De flesta som har fått reda på det (familj, vänner, min chef) reagerar väldigt positivt "OJ, grattis! Vad häftigt! Vad coolt! Vad kul!" medan jag känner "hjälp ta mig ur den här situationen". Det är väldigt jobbigt att parera att min reaktion inte alls är samma som deras. Men de allra flesta vet väldigt lite om ökade risker.


    Just att det är enäggstvillingar (vilket allt tyder på) ger ytterligare risk. De delar på samma moderkaka och då är risken att den ena tar all näring från den andra hög.


    BM idag bekräftade att de flesta blir sjukskrivna redan from v24 Förutom att jag blir rädd när jag hör det för jag tänker "hur dåligt kommer jag att må då om jag måste vara sjukskriven så tidigt", så blir det ju ett ganska stort ekonomiskt avbräck för oss. Dels eftersom jag ligger över maxbeloppet och dels för att det kommer att bli ganska lång tid.


    Jag är inte så orolig för slitet som blir när de väl finns utan det är vägen dit som jag ser som en hinderbana. Att jag inte ska få havandeskapsförgiftning, att de ska få näring båda två, att mina njurar ska klara två st (jag fick ju rätt mkt vätska redan med Moa) mm.


    Och det tröstar mig inte alls att folk säger "men det är klart att det kommer att gå bra, det måste vi ju tro". Det är det ju ingen som vet. Sedan ska man inte bara måla i svart och tro det värsta och det gör jag inte heller. Men klart som afn att man blir orolig när tom BM säger att "det ÄR en riskgraviditet", "ja du kommer förmodligen att bli sjukskriven tidigt för att orka med". Jag behöver tydligen vila mkt för att barnen ska stanna i magen så länge som möjligt.


    Min största skräck är givetvis att de plockas ut så tidigt att de får hemska hjärnskador och att vi sedan sitter där med TVÅ kollin Och så alla scenarier där emellan till att det blir två friska kottar som äter och sover som de ska.


    Sedan är jag så löjlig för jag tänker att efter en sådan här graviditet så kommer jag att få sådana bristningar och bli så ful i kroppen att jag aldrig mer kommer att kunna visa mig i bikini Skitlöjligt jag vet, och det är ju inte det som betyder ngt nu men det spelar också in.


    Piggelin: för att svara på din fråga så har jag sovit uselt, låg vaken en bra stund i natt. Hhar huvudvärk och är fruktansvärt trött. Har mest lust att åka hem och lägga mig under ett täcke. Men eftersom det är studiedag på förskolan så är det ingen option (dessutom måste jag få gjort en del saker idag).


    Kängu: visst får du lifta med mig till ev trådträff!


     

  • muggles

    eftersom det är studiedag => Moa är hemma med mormor och det är inte så lugnt därhemma...


    Ore: jag kommer tyvärr inte ihåg din berättelse från tåget, du får gärna ta den igen...

  • muggles

    PB: jag håller tummarna för dig idag!


    EA: fortsatt tumhållning även för dig!

  • muggles

    PB: jag ska titta in i granntråden när jag hinner och orkar, nu måste jag ta tag i lite arb.uppgifter. Vi har seminarium på fre, kundbesök (där jag ska presentera en grej) på mån och ett ytterligare - viktigt - seminarium på tis. Ingen tid till eftertanke precis... Puh!

  • muggles

    Hinner inte alls in här eg...


    Men vill såklart framföra ett JÄTTEGRATTIS även här till EA med make! Äntligen som Gert Fylking skulle sagt! Jag är så glad...


    Är PB iväg och får tillbaka sitt ägg nu? Hoppas allt går bra.


    Vårt seminarium gick jättebra (och jag har fått god credit från kollegor och chefen känns kul). Nu är det nästa event på mån och tis som gäller, så...


    *loggar ut*

  • muggles

    Ngn som hört av Piggelin???  Jag fick ett tomt sms - funderar på om min Nokia inte är kompatibel med hennes android och om hon försökt skicka en bild på en liten kotte... Nyfiken som attan!

    Härligt att höra att allt gick bra PB!

  • muggles

    svischar in och vad ser jag - Hattis har testat minus Kan tänka mig att du hoppats extra denna gång.. Stor kram!


    Imorgon håller jag seminarium för 62 pers (hos vår största kund) så det är förmodligen det viktigaste jag gör på hela hösten. Håll tummarna att det går bra!!! Jag är redan en aning nervös pga att det är så många deltagara och det måste bli bra...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!