• Gemma

    Konfettiregn

    Din glamourdusch i grådasket.

    Idag har vi varit hos veterinären höll jag på att säga, fast jag menade MVC. Där mätte, kämde och lyssnade vi på min saftiga julkula. Monstret satt bredvid på sängen och torkade bort gelé med allvarlig min (hon älskar ju att känna sig behövd). Sen gick vi iväg genom det fallande snöluddet till biblioteket där jag mest sträckte ut mig i en soffa medan miss M byggde pussel och såg till att de mindre barnen inte fick komma i närheten av "hennes" böcker.
    Nu har vi ätit lunch; i eftermiddag blir det fika på stan och kanske lite karusellåkande. Jag älskar de där klassiska djurkarusellerna!

    Hur mår ni andra?

    Kram, G

    PS: Mitt julgodis smakar smaskens, både kolan och dajmen. Känner mig hur nöjd som helst med min insats.

  • Svar på tråden Konfettiregn
  • Gemma

    ...trött av att stormonstret vaknade klockan halv fem i morse av att det "sitter en björn i min säng som klappar", och sen lillmonstret som skulle ammas var tredje timme... men stormonstret är helt, helt underbar. Igår sa hon att "bajset är kissets kompis och nu ska dom gå hem och lägga sig." Såna pärlor strör hon över mig hela dagarna. Hon tvättar naveln på barbiedockorna också, snacka om hjärntvättad. Och hon kan inte sluta pussa och krama sin lillebror, trots att han gnäller och gnyr mest hela tiden.

  • Happyasahippo

    Gu vad härlig stormonstret later Gemma! Helt oslagbar! Later dock som grym overload hos dig. Hur gar det egentligen?

    Lapinette: Heliride rocks! Har gjort det 2 ggr och det är suveränt kul! Rekommenderas verkligen! Ta med kamera!

  • Gemma

    Alltså fy bubblan vad tvåbarnschockad jag är. Så trött att jag knappt kan prata sammanhängande och förvisso kom vi i tid till dagis i morse och jag har nymanikyrade naglar och jag promenerade 50 minuter med dubbelvagnen och fikade med monstret, sen gick vi hem till en väninna och sen lagade jag middag med lax och hemgjord sås och lyckades tvätta och lägga två barn (men jag erkänner att lillmonstret tillbringade middagen i sin bilstol PÅ matbordet med en napp i munnen). Nu ska jag sova. Sova. Sova. Och förhoppningsvis inte vakna med en liten pojke som typ är förkyld och har ont i magen och är kroniskt missnöjd, utom med ett bröst i munnen alternativt instoppad i bärsele (japp, det tycks vara en sån den här gången!).

    I morgon kommer mannen hem från Norge. Fasicken vad han ska få vika tvätt.

    Fortsättning följer.

  • Lapinette

    Gemma - inte konstigt du är helt slutkörd som drar hela lasset aldeles själv. Har väninnor som klagar stort när deras make åker iväg ett dygn och då pratar vi om en familj med ett barn, som dessutom är 2 år gammalt.

  • Gemma

    Lapinette: Du fick mig genast att må betydligt bättre! Okej, två timmars fotbehandling, en hel del shopping och kaffedrickande, lunch på stan och en helt OK bourgogne till middag har också gjort sitt till ;)
    I morgon ska vi hosta (som i host - värd!) vårt livs första barnkalas.
    Vad ska ni själva ha för er? Kram, G

  • Lapinette

    Gemma - här har vi druckit 1 1/2 flaska champagne, ätit hummer, färska räkor, chokladbakelse och ostar för vi firar alla hjärtans dag några dagar i förväg. Maken åker nämligen till Barcelona (som vanligt) på söndag.

    Denna vecka har det faktiskt blivit oroväckande mycket vin. Ungefär som en semestervecka. Sa till maken att så här kan vi inte fortsätta. Tur att han åker iväg så jag åtminstone blir "torr" i några dagar. På torsdag ska jag ha tjejmiddag här hemma och då blir det både bubbligt rosé och vin till maten.

  • förhoppningsis

    Hej på er alla, känner att jag är inne aldeles för sällan men jag har en på tok för välfylld kalender.

    Mlle M
    Mitt besök på F12 var riktigt bra, vi var där väldigt tidigt för att vara på middag, dessutom hade vi en tid att passa efter så vi hade bara tänkt oss varmrätt och dessert. Tur att vi tog till lite extra tid. Med ett glas champagne i handen gick vi igenom menyn och kom fam till att KRONHJORTSKALV FRÅN BROKINDS GÅRD med syrade pärllökar, svenska rötter och vildpeppar (ja, jag klipper in från deras hemsida)lät väldigt gott. Sen trillade rätterna in. Först kom SMÖRPOCHERAD SPETSKÅL «KIMCHI»
    med koriandersmulor som verkligen var gömd under ett hav av skum. Därefter fick vi något annat som jag tyvärr har glömt bort innan den av oss valda huvudrätten kom. Sen serverades vi FRUSEN YOGHURT med fänkål, pistasch och honung, vilket verkligen var otroligt gott trots att jag var minst sagt skeptisk. Middagen avslutades med en choklad terrine. Maten var fanastisk och servicen var verkligen bra. Mätta och nöjda hoppade vi in i den väntande taxin för att åka och se "Singing in the rain" på Oscars. Jag har inte sett den innan och vi skrattade gott båda två. Champagne i pausen såklart... Behöver jag nämna att arbetsdagen efter inte gick i vanligt tempo.

    Gemma
    Vad roligt att ni spontandansar på kvällen sådär, låter verkligen mysigt! Vad blev det för frimärken?

    Lapinette
    Förstår dig helt, det är ju en mindre resa att ta sig så långt ut, för att inte prata om att försöka komma hem igen på kvällen/natten. Taxikostnaderna måste vara en stor del av budgeten och något som troligen måste räknas som boendekostnad. Min bror har en villa på Värmdö, byggd på fastigheten där vi är uppvuxna. Den ligger verkligen fint vid en sjö och allt men när vi skulle enas om vem som ville ha den så var det inte svårt. För långt ut för mig att bo så.

  • förhoppningsis

    Happy
    Låter som en mycket mysig Londonhelg, men surt att ni missade Nobu, speciellt som ni faktiskt ringt och sagt att ni blev lite sena. Känns inte helt ok att en restaurang gör så faktiskt.

    Lapinette
    På tok för länge sedan jag var i Berlin så jag vågar inte tipsa om något alls, mer än att promenera mycket och bara se var ni hamnar. Har ni inte varit där innan kan jag dock tipsa om flyktmuseet... väldigt intressant.

    Ang österrike var jag precis där i våras på konferens med jobbet. Hoppas ni får en bra resa.

  • förhoppningsis

    Gemma
    Stackare, låter verkligen som att du har fullt upp. Ändå hinner du med att fixa naglar och laga enorma middagar, som sagt - imponerad! Jag instämmer med ovanstående talare, jag vet vänner som tycker det är jättejobbigt med några dygn då och då när de får dra hela lasset själva.

    Idag ska vi ut och köpa doppresent till mannens systerdotter (och blivande guddotter). I övrigt har veckan varit full av champagnemiddag med en väninna i onsdags för att eeeh fira hennes lönesänkning på ca 10 000 i månaden. Hon har kommit på att hon vill sitta ting och har därför sagt upp sig från advokatbyrån. Vi brukar äta middag någon gång i månaden, alltid mitt i veckan, välja champagne och sen välja mat utifrån det.

    I lördags förra veckan var jag på stort coctailparty i stan, snön och kylan gjorde att jag valde en lång smokingklänning istället för en kort, lite roligt då det sällan blir att jag använder de långa. Klänningen är minst sagt uringad, så en stor bunt med hollywoodtape och 2 stärkande glas Pol Roger på Eriks vinbar innan så kändes det bättre. Partyt var väldigt trevligt och det blev oanade mängder champagne men mådde ändå bra dagen efter.

    Firar ni alla hjärtans dag, och om ja - hurdå?
    Vi brukar bara gå ut och äta middag, i år blir det på DiVino då mannen var för sent ute för att boka där vi ville äta.

  • Lapinette

    förhoppning - så Divino har öppnat igen. Min buss går nämligen förbi där varje morgon och de har haft stängt ett tag pga renovering. Du får gärna berätta hur det var. Vi har varit på väg dit flera gånger men så har det inte blivit av eller så har det varit fullt.

    Vi firade alla hjärtans igår (se ovan) eftersom maken i vanlig ordning åker till Barcelona (stora mobilmässan) imorgon. Vi har ingen Valentinetradition eftersom han normalt brukar vara borta.

Svar på tråden Konfettiregn