• Gemma

    Konfettiregn

    Din glamourdusch i grådasket.

    Idag har vi varit hos veterinären höll jag på att säga, fast jag menade MVC. Där mätte, kämde och lyssnade vi på min saftiga julkula. Monstret satt bredvid på sängen och torkade bort gelé med allvarlig min (hon älskar ju att känna sig behövd). Sen gick vi iväg genom det fallande snöluddet till biblioteket där jag mest sträckte ut mig i en soffa medan miss M byggde pussel och såg till att de mindre barnen inte fick komma i närheten av "hennes" böcker.
    Nu har vi ätit lunch; i eftermiddag blir det fika på stan och kanske lite karusellåkande. Jag älskar de där klassiska djurkarusellerna!

    Hur mår ni andra?

    Kram, G

    PS: Mitt julgodis smakar smaskens, både kolan och dajmen. Känner mig hur nöjd som helst med min insats.

  • Svar på tråden Konfettiregn
  • Gemma

    Hej gourmeter, muffinsmonster och sjuklingar! Först vill jag bara skicka en jättestor kram till Izunia (öroninflamation! Kan man få det när man är vuxen?? Aj) och såklart lilla J och hoppas att allt fortsätter att gå åt rätt håll. Det där med läkare / sköterskor i kombination med barn kan gå hur som helst ja, vi har stött på ytterst få som som förstår sig på just barn och det är lika frustrerande varje gång man får dåliga råd och brist på social kompetens, samtidigt som man själv är helt desperat över att inte kunna hjälpa den lilla. M var ju sjuk hela hösten i princip men peppar peppar, nu är det utöver de kroniska förkylningarna inget annat. Istället är det jag som är DUNDERförkyld, men så går det såklart när man slarvar med återhämtningen. Jag får jobba på den nu istället.
    Tillbringade helgen hos föräldrarna, jag är ju minst sagt labil pga tröttheten och bråkade dessvärre rätt mycket både med mamma och pappa och mannen, annars hade vi trevligt, åt gott, promenerade både i skogen och längs havet och passade på att njuta av barnpassning och dukade bord.
    Nu är mannen i småland, han ska bara vara hemma en kväll denna vecka i övrigt är jag som vanligt själv med barnen och det känns på sätt och vis ganska skönt. Eller, jag vet inte. Jag kan inte hålla på att gräma mig för det är som det är. På onsdag ska vi titta på två lägenheter i centrala Malmö för vi måste ju hyra temporärt boende över sommaren och nästa vecka är det tänkt att vi ska sätta igång med huset, för mannen har i alla fall förhandlat ner priset med en miljon. Dessvärre innebär det också att vi måste göra en jäkla massa saker själva, men har man inte råd så har man inte råd. Vi är bägge överens om att vi aldrig skulle ha köpt huset om vi hade vetat hur dyrt det skulle bli (och då är vi ändå lyckligt ovetande om den faktiska slutnotan!), men nu finns det liksom ingen återvändo. I värsta fall får vi väl flytta därifrån en dag men ett hus är trots allt bara ett hus. Viktigast är att man har kul och inte får ont i magen av stress och panik.
    Njöt av snön, njuter nästan lika mycket av dess frånvaro. Har firat med några nyinköpta vårplagg - givetvis från Boob. Kram på er, G

  • Gemma

    Och liksom hur dålig mamma är inte jag... mannen vaknade av att lillpojken skrek klockan fem så att det hördes genom två lager väggar - jag hade glömt sätta på babymonitorn! Med all sannolikhet berodde min sjutimmarsnatt INTE på bebisens goda sömn utan att vi helt enkelt inte hade hört honom.
    Värre ändå: Jag fick såklart dåligt samvete men den starkaste känslan var att det var så härligt att sova! Och så känner jag faktiskt fortfarande.
    Nåja, han verkade inte nämnvärt traumatiserad.

  • Lapinette

    Gemma - att glömma saker gör alla och speciellt om man är trött, överstressad. Tycker inte du ska ha dåligt samvete för det! Och det gör dig definitivt inte till en dålig mamma.

    Trist att huset kommer att rulla iväg med så mycket pengar men sunt att tänka att et faktiskt bara är ett hus och att ni inte ska gripas av stress och panik. Har en fd kollega som totalrenovrade ett hus (de hittade bara mer och mer fel i huset) så när det äntligen var klara ville hon inte se huset något mer utan de sålde! De var då så nära skilmässa och totalt urstressade att de bara kände att de kunde inte vara kvar, men de som flyttade in efter dem måste ha varit överlyckliga!

    Är det vår i Skåne?!! Här i Stockholm är det blöta lovikavantar som dalar ned från himlen. Jag kände mig lite krasslig imorse så jag sitter hemma och jobbar och tittar på snön som yr utanför fönstret.

    Izunia - vad jobbigt att vara så sjuk men jag hoppas du har frisknat till innan fredag. Kan du flyga med öroninflammation?

  • Gemma

    Hej Lapinette, ja usch vad lätt att man slutar som din kollega... det var lite varning på det förra gången, efter vårt femårs-renoveringsprojekt med lägenheten. Då kostade det inte så mycket men tiden! Vi får hoppas att det går bättre denna gång.
    Yes, det är nån sorts vår i skåne! Igår var det till och med sol som glittrade i snöslaskpölarna. Skönt att kunna jobba hemma. Längtar vansinnigt mycket efter att kunna göra detsamma (jobba över huvud taget alltså).
    Kram på dig.

  • Izunia

    tACK för alla friskhälsningar!
    Miss J mår bra förutom att hon verkar ha fler tänder på gång.. alltid lika frustrerande och jag vet ju hur smärtsamt det är med tandvärk.
    Jag har fortfarande min hemska hosta som jag dragits med i över 2 vckor (mannen tvingade i mig hostmedicin IDAG). Ja man får väl börja nån gång. Kan dock inte dricka det utan att klökas som en liten katt. Snuvig är jag också. Öroninflammationen behandlas så jag har inte ont längre och jag hör! Det är alltid trtevligt.

    Lapinette, nej man ska inte flöyga med öroninflammation. Det gör ONT. Man ska heller inte flyga med stor förkyldning eller bihåleinflammation. Det ger bra tryck i öronen.
    Tyvärr har jag fått tacka nej till mkt jobb denna veckan. Men på fredag är jag ju frisk!
    Kommer ni också ner?

    Gemma det låter som en skön helg med uppassning me du ska absolut inte ha dåligt samvete för att du sov igenom lite barnskrik. Så är det helt enkelt när man är trött. Passa på att vila alla stunder (istället för att skriva på BT ) och kurera dig lite.
    Verkligen jättetråkigt att husprojektet har dragit iväg ekonomiskt. Stressa inte för man kan som Lapinette sa må hur dåligt som helst av husrenovering. Känner också många par som fått psykbryt efter renovering. Vi hade det också ganska jobbigt när vi renoverade.. man blir så trött på allt skit när det inte rullar på som det ska och drar ut på tiden. Det gä'ller att man får en ordentlig firma och professionella arbetare.

    Vår??? Jag har inte sett nån vår.. Skiten smälter, det är BLÖTT och ISIGT och idag blåste ju nästan bilen omkull. Det får vara allt eller inget - Snö eller grönt gräs!

  • Gemma

    Var på babycafé (efter morgon utan man, där jag gjort cappuccino + fruktfat + piffat till mig själv en smula + gett monstret omelettfrukost + väckt, matat och tvättat den lille och klätt honom innan dagis, sedan gick jag och handlade mat på ICA, allt inom loppet - av två timmar, puh!) och det var trevligt! Vacker lokal, som en minikatedral, massa massa mammor och bebisar men bara en enda under halvåret, var håller alla andra hus? Sover, förmodligen. Vilket jag också borde göra. Men ni känner ju mig vid det här laget... Lillprinsen var i särklass yngst, tillsammans med ytterligare en pojke som var en vecka äldre. Min prins såg GIGANTISK ut bredvid den andre! Tjock och lång och valkig, och då hade de samma födelsevikt... hmm, vänta, jag tror jag tar en chokladbit till ;) Den lär ju inte stanna kvar särskilt länge ändå. Uppenbarligen har jag att göra med ytterligare en liten sumobebis. Blöjorna är för små och läcker och de rara plaggen från Jacadi som skulle vara från 3 månader och förgylla kusinens konfirmation i maj är nästan urvuxna!! Tråkigt. Men härligt för en mamma med östeuropeiska trugargener att kunna producera ett sådant överflöd av vispgrädde. Jo, jag pumpar ju så jag vet. Annars var jag omgärdad av mammor som gav ersättning i flaska, eller varvade ersättning med amning så det verkar inte alls vara så att man måste amma i ett helt år bara för att det är i Sverige utan tvärtom, väldigt avslappnat. Faktiskt mer så än i vår lilla community i Shanghai där man snarare gick till överdrift med ammandet, ibland med järnbrist som en följd (å andra sidan kollar det nog inte sånt här).
    Nu ska jag göra lite magövningar och sen ska jag hämta på dagis och jag tvättar min andra maskin nu och har beställt en maskin från England för min pappas räkning och... projekt ta det lugnt har ju onekligen gått åt skogen denna dag.

    Kram på er, ändå.

  • Happyasahippo

    Krya pa dig Izunia! Later inge vidare med öronont och förkylning. Haller alla tummarna att ni är friska och krya innan Österrike. Hur länge blir ni borta?

    Lapinette: Snö snö snö verkar det ju vara i Stockholm. Jag var helt förbluffad efter förra helgen och lider verkligen med er alla. Är ju lite lättare att göra när man har en viss varkänsla här i München. Visserligen har vi nu regn och 2C men det känns ok efter 4 dagars solsken och 15C...

    Gemma Gemma...Efter din beskrivning av Prinsen sa drar jag slutsaten att din välförtjänta sömn inte haft nagon som helst negativ inverkan pa det lilla livet. Men usch vad jag tycker synd om er för allt hustjafs. Känner ju bara själv hur tröttsamt det är med var lägenhet och hur mycket man maste jaga hantverkare. Och da är det ända en j-la hyreslägenhet!!

    Ego: Jobbar halvt ihjäl mig med massa grejor samtidigt eftersom vi launchar projektet jag jobbar pa (mitt ena fulltidsjobb) globalt 19/3 och det verkar som om jag skriver varenda text till hemsida, presentationer, artiklar osv...Har lätt stresshuvudvärk just nu och ser fram emot 24h flighten till Melbourne samma kväll som allt gar live...

    Kändes tom som skön avkoppling (!) att ga till min gyn i morse för en check up för att fa prata om barnalstrande osv istället för HR processer och ledarskap. Allt sag bra ut och där fanns tom en stor fina äggblasa- synd bara att maken är Downunder...Känns dock skönt att vaga sig pa lite hopp om framtiden.

    I kvall blir det sushi med en vännina: längtar!

  • förhoppningsis

    Hej på er bland husbyggen, resor, och sjukdomar
    hinner bara kika in en snabbis för att läsa ikapp. Är supertrött efter gårdagens middag. Var medbjuden vid korandet av "Årets unga kock 2010" vilket avslutades med att vinnarmenyn från förra året tillsammans med perfekt matchade viner och champagne avnjöts under ett par timmar, självklart tillagat av förra årets vinnare. Väldigt trev ligt, men som sagt - lider lite av det idag.

  • Gemma

    Hej på er bland huvudvärk och ädla drycker... började själv morgonen med att få en fontänspya ner i min nyduschade urringning, samtidigt som jag stoppade in nerkissade monstersängkläder i tvättmaskinen. Nåja, mannen var hemma och vi hjälptes åt så allt kändes lätt som en plätt. Vi fick fördriva den sista halvtimmen innan dagislämningen genom att diskutera (och smaka!) serranoskinka, och jämföra den med mina föräldrars "standardskinka" Pata Negra Belota Iberica eller vad den nu heter för nåt och klassisk parma.
    Nu ska jag gå och duscha - igen. Sen ska jag njuta av vårsolen, på ett eller annat sätt.
    Kram på er, G.

  • FruFräken

    Här är det vårkänsla med sol och (nästan) barmark!! Härligt och efterlängtat!

    Happy - låter onekligen som ett varningstecken att gyn-besöket känns som välkommen avkoppling. Hmm.... Men det låter otroligt härligt med Australienresan.

    Verkar vara liet sjukstuga på tråden. Izunia, hoppas att lilla J mår bättre. Gumman. Inte så lätt att övertyga läkarkåren om att barnet är jätterisig om hon sitter och sjunger

    Vi har det också snorigt och slitet, och för dotterns del har en konjunktivit blommat ut. Det är en mycket smittsam ögoninfektion, så hon är hemma från dagis (och är jättenöjd med det). Igår ledsnade jag på baddandet och tvättandet av ögonen och tjatade till mig en tid på vårdcentralen, så nu får hon antibiotikadroppar i ögonen (inte helt lätt att droppa på en 2-åring....)

    Gemma - tack för senast! Trevligt att få besöka dig och Monstret och Lillprinsen. Vad spännande med era lägenhetsplaner! Ni får säkert till en bra lösning även om det blir lite stökigt att först skaffa och flytta till tillfälligt boende under renoveringen, och sen flytta igen när huset är redo för er. Men ni gör så rätt - vi bodde ju kvar i vårt gamla hus under renovering, inklusive byte av alla fönster och in- och utvändig renovering av källare.... och det var INTE kul. Så det låter väldigt klokt att ordna med tillfälligt boende under renoveringen, håller tummarna för att något av alternativen blir bra!

Svar på tråden Konfettiregn